Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2008.

Karaoke!  4

Nyt se on tapahtunut, karaokeneitsyyteni on mennyttä!
Eilen parin luokkakaverin kanssa iltaa viettämässä täällä kämpilläni, ja täältä läksittiin sitten karaokebaariin. Ihan mukava kokemus, ja muutenkin mukava ilta. Lyhyeksi se ilta kyllä jäi, kun kelloja siirrettiin tunnilla eteenpäin kesäajan vuoksi, olisi siellä baarissa vielä toisenkin tunnin viihtynyt. Melko myöhään sinne vasta läksimme, joten lyhyeksi jäi oleskelu siellä. Toisaalta hyvä juttu, sain laulettua (nolattua itseni) vain kerran. :D Lauleskelin sitten "Lionel Richie - Hello" kappaleen. Onneksi en ollut itse sitä kuulemassa, ja musiikki oli melko kovalla mikrofonin volyymiin verrattuna. :)

Mitäs muuta uutta. Tutoriksi taidan tästä päätyä vielä! Sinne hyväksyttiin.

Maanantaina on haastattelu kesätyöpaikkaan, toivottavasti saisin sen. Olisi oikein mukava juttu, noita kesätyöpaikkoja kun ei tunnu kasvavan joka oksalla täällä. Tämä olisi vielä Seinäjoella, eli polkupyörämatkan etäisyydellä. Sormet ristissä huomiseen!


Mukava koira, vittumainen emäntä  1

Tänään olikin niin mahtava keli ulkona, että lähdin kauppakierrokselle kävellen, suuntana Seinäjoen keskusta. Tuli oikein kierrelty kaupoissa, kun ei mitään kiirettä ollut. Kuitenkin, ostokset tuli tehty, reppu täynnä tavaraa, muun muassa pakasteseitifile. Pari korttelia ennen kotia sitten tulikin vastaan täysin vapaana oleva koira, ilman mitään kaulapantoja. Taisi olla kultainen noutaja, vaikka ei ehkä täysin puhdasrotuinen. Hieman vanhemmanpuoleinen, hyvinkin kiltti, osasi antaa tassua ja piti rapsutuksista. Tällainen siis tuli pyörätiellä vastaan, oli juuri astumassa vilkasliikenteiselle tielle. No eipä siinä mitään, annoin haistella ja sitten aloin silittelemään, katselin ympärilleni josko joku olisi koiraa kaivannut. Autiota oli kuitenkin ympärillä, omakotitaloja pienemmän tien varrella, sieltä jostain oli varmaan tullut.

Vaihe 1: poliisille soitto. Poliisi lupasi kirjata tapahtuman ylös, mutta niitä ei kiinnostanut koiran talteenottaminen. Kehottivat soittamaan koiratarhaan. Autoja meni ohitse koko ajan. Siinä sitten pohdin mitä tehdä, seurasin koiraa, se kun ei kauaa jaksanut olla samassa paikkaa, ellei sitä jatkuvasti rahnutellut. Parilta muultakin vastaantulijalta kysyin, onko koira tuttu, ei ollut. Yksi sentään sanoi nähneensä koiran ennenkin, samalla viikolla, oli Pajakadulla juossut silloinkin vapaana. Oliko koira siis ollut vapaana ja hylättynä jo useamman päivän ajan?

Vaihe 2: Koiratarhaan soittaminen: Numeroahan ei tietenkään ollut, mutta pakko se lopulta oli numerotiedustelusta soittaa. Ensin antoivat väärän koiratarhan numeron, bye bye pari euroa. Toisella kertaa onnisti jo. Bye bye pari euroa. Koiratarha kertoi, että he voivat sen ottaa talteen, mutta matkaan menisi vähintään tunti kun he tänne saapuisivat. Damn! Pakastesei sulaa koko ajan laukussa, vaikka miten pakkasta onkin. Sormet ovat kylmästä turtia ja kankeita, hyvä että kännykän nappeja onnistuvat painelemaan. Ei siinä mitään auta, lupaudun viemään koiran kotiini, kunnes saapuvat. Tällä noutajallakin oli juuri synttärit alkamassa, ei ollut ollenkaan iloinen siitä että joutuisi lähtemään parin tunnin reissuun. Ei voi mitään.

Vaihe 3: Koiran kuljetus kotiin. Täysin mahdotonta! Se meni minne tykkäsi, ja se ei tykännyt tulla kotiini päin. Talutushihna ja panta kun puuttuu, ei oikein vaihtoehtoja ollut. Jos sitä koetti väkisin kääntää oikeaan suuntaan, se vain pysähtyi ja painui maahan makaamaan.

Vaihe 4: Mietintä. Alkoivat hyvät neuvot loppua kesken. Koira selvästi oli kuljeksimassa täysin vastakkaiseen suuntaan kuin minä, läpi omakotitalojen pihojen. Juuri olin kaupasta tullut, mutta ei tietenkään ollut mitään koiralle kelpaavaa.. Eikun odotas. olihan siellä! Reppu auki, ja kananmunat esille! Pari raakaa kananmunaa sille sitten syötin, hyvin kelpasivat, nuoli maata hyvinkin ahkeraan. Vaikutti että sillä oli kunnon nälkä. Sillä tuntui olevan lisäksi kunnon jano, lunta silloin tällöin nuolaisi, mutta maitoa en sille lähtenyt kaatamaan. Jos kotiin sen saan kuskattua, sille vettä löytyisi. No nyt siis koiralle oli hieman ruokaa annettu, ja nyt se lähti kävelemään perässäni. Suunta siis kohti kotia!

Vaihe 5: Paljastuksia. Koira käveli kiltisti ison tien risteykseen, mutta siihen sen kilttiys loppui. Ei tahtonut siitä enää lähteä vasemmalle, vaan olisi tahtonut mennä suoraan tai oikealle. Siinä sitten silittelin sitä ja mietin mitä tehdä, kun vierelle ajoi auto! Auton kuski sitten keroi, että tuntee koiran, se on naapurin koira, ja ennenkin täällä vapaana kuljeskellut. Antoi osoitteen!

Vaihe 6: Koira omistajalleen! Nyt oli suunta selvä, ja koirakin suostui siihen suuntaan lähtemään. Jokusen kerran se silti koetti hypätä isolle tielle, hyvä ettei autoja juuri silloin saapunut. Siinä se sitten keskellä kaistaa makaili, kun estin sitä ettei koko tietä ylittänyt. Lopulta palasi takaisin pyörätielle ja matka jatkui.

Vaihe 7: Omistajan löytyminen. Oikea asunto löytyi lopulta! Isohko omakotitalo, ihan ok näköinen. etupihalla auto ja pakettiauto. Takapihan portti appoisen auki. Eipä siinä sitten mitään, ovikelloa vain soittamaan. Juuri kun kuistille saavuin, niin pihaan ajoi toinen auto! Omistaja saapui. Keski-ikäinen nainen, ja pari muksua pukeutuneena pääsiäisnoidaksi ja karkkeja ja virpoja mukanaan. Omistaja nousi autosta selvästi hölmistyneen näköisenä, mutta myönsi kyllä, että koira on hänen. Ihmetteli selvästi, miksi olin vaivautunut koiran eteen näkemään mitään vaivaa, suora lainaus: "Yleensä kaikki naapurit tietää että se täältä on". Ei reagoinut mitenkään siihen, että olin poliiseille ja koiratarhaan jo soittanut, ja vain silkka sattuma oli estänyt sen, että koiraa ei oltu tultu noutamaan. Ei edes suoraa kiitosta tarjonnut, palkkiosta puhumattakaan. Kommenttiini siitä miten nälkäisesti koira oli pari kananmunaani syönyt, vastasi vain, että "Joo, sillä on aina nälkä". Koira ja lapset olivat nyt kadonneet takapihalle, ja omistaja yksinkertaisesti katosi heidän peräänsä, ei mitään hyvästellyt eikä mitään.

Jotenkin tuli hassu olo kyllä.. Noh, tulipa taas tuhlattua tunnin verran omaa aikaani, pari euroa puhelinlaskuun (opiskelijan mahtavalla budjetilla) ja osa ostoksistani. Mutta olihan sitä koiraa ihan mukava silitellä.

Jos joku siis sattuu näkemään kultaisen noutajan juoksevan vapaana Joupissa, niin luutavimmin sen koti on Pajakatu 6. Sinne sen voi palauttaa, mutta kiitosta on turha odottaa.


Hiljaista ollut  1

Enpä ole tänne kirjoitellut vähään aikaan mitään. Hiljaista on ollut, ei oikein ole ollut mitään kirjoiteltavaa!

Suomi24:n puolella olen jokuseen deitti-ilmoitukseen vastannut, mutta melko hiljaista on sielläkin ollut toistaiseksi. Baaristakaan en vielä ole ketään tavannut, tai tutustunut. Noh, ei voi mitään, toivoa on vielä kummankin paikan suhteen. :)

Viime viikolla ulkona sekä keskiviikkona, että lauantaina. Torstainahan oli vapaata, niin ei mitään esteitä. Keskiviikkona oli ihan ok alkuilta, koulukaverin luona oltiin, ihan hyvää porukkaa. Onnela vain tuotti pettymyksen taas. Hiljaista oli siellä! Enkä onnistunut keneenkään tutustua, tuttuun tapaan. Onnelassa on musiikki ehdottomasti liian kovalla, varsinkin rock-puolella, jossa ei edes ole tanssilattiaa. Silti siellä pitää huutaa että kuulee kaveria joka istuu vieressä.

Lauantaina sitten koetin saada enemmänkin porukkaa kasaan, mutta oli näemmä tuttuun tapaan kato pois Seinäjoelta viikonloppuna. Mukava ilta kuitenkin, minä ja luokkakaveri kaksistaan sitten täällä mun luona oltiin, hyvin riitti juttua!

Tänäänkin olisi ollut tuollainen maakuntakierros, olisi ollut mukavaa sinne mennä, (3 linja-autoa täynnä janoisia opiskelijoita, määränpää tuntematon), mutta ei sitten jaksanut.. Huomenna kahdeksalta koulua kuitenkin. Ensi vuonna sitten!!

Lisää koetuloksia palautettu. Pelottavia. Liian hyviä, en ole ollenkaan tällaisiin tuloksiin tottunut! Jäljellä enää teollisuustalouden kokoeen palautus, (huomenna pitäisi olla sen palautus), viimeinen toivo, toivottavasti siitä tulee edes hieman huonompi, en oikein viitsisi ensimmäistä jaksoa läpäistä siten, että kaikkien aineiden keskiarvo on tasan 5. Liikaa paineita tuleville kursseille. :D

Mietin vain.. mikäköhän on muuttunut? En mä nyt sentään ihan tällaisia arvosanoja ammattikoulussa saanut. Ainakaan kovin useassa aineessa. Hmm, kaipa sitten muistan vielä sen verran ammattikouluajasta, että tämän on vain vanhan kertausta.. (vuodelta 2000.) Katsotaan sitten uudestaan, kun tulee sellaisia aineita, joita ei ole aiemmin käsitelty missään, kuten juuri teollisuustalous.

Hmm.. edessä pääsiäinen. Pitkä viikonloppu. Tylsyys uhkaa, pitää katsoa mitä keksii viikonlopuksi.


Viikko pian takana  1

Perjantaina tuli sähköpostitse ensimmäiset tulokset kokeista. Tietokonetekniikan kokeet, muista ei vielä mitään tietoa. Hieman pelottaa, sain kokeesta melkein täydet pisteet, ja näillä näkymin tulossa luokan ainoa viitonen kurssiarvosanaksi. Onhan se ihan hyvä juttu tietenkin, mutta pitää nyt hieman mainettaan varjella! :D Noh, pitää vain alkaa enemmän käydä baareissa, nyt onkin ollut pari viikkoa hiljaisempaa. Ensi viikon keskiviikkona taisi jotkut pulkkariehat olla Joupiskan mäessä, pitää ottaa tarkemmin selvää ja harkita pulkan ostamista!

Ensi viikolla vielä pari koetta, sitten on tämä jakso ohi. Ensi jakso vaikuttaakin kiintoisalta, ammattiaineet alkavat tosissaan.
Tämä päivä meneekin vielä nenä kiinni Teollisuustalouden kirjassa.. voiko kuivempaa lukemista olla!

Treffitkin sitten olivat. Hmm.. jäi hieman ikävä maku niistä, vaikka ihan ok menivätkin. Täytyy sanoa, että jotkut ovat hioneet sen suotuisista kuvakulmista valokuvien ottamisen taidon äärimmilleen! Nätti naama kuvissa (paljon muuta ei näkynytkään), ja tapaamisessakin se naama on ihan nätti, mutta elopainoa onkin tuplasti mitä kuvittelin.. Tulee hieman petetty olo.
Olkaa nyt ihmiset rehellisiä! Älkää antako väärää kuvaa.. mikäli se oikea kuva ei miellytä teitä itseännekään, (ette kehtaa siitä ottaa kuvaa lainkaan) tehkää asian hyväksi jotain!


Ensimmäinen koe  1

Fysiikan koe takana. Huhhuh.. Aika loppui täysin kesken kokeessa. :D Kuuteen tehtävään piti vastata, 1:30 oli aikaa. Kolmeen olin vastannut, kun tuli kuulutus, että puoli tuntia aikaa. Neljäs tehtävä tulikin sitten tehtyä pikapikaa, viidenneksi valitsin lyhyen monivalintatehtävän (helppo ei silti ollut), ja kuudetta tehtävää sitten päkersin ajan loppumiseen asti. Olisin senkin saanut valmiiksi, jos aikaa olisi ollut vartinkin verran enemmän. Pahasti jäin heti kokeen alussa jumiin yhteen tehtävään pitkäksi aikaa, ennenkuin siitä selvisin. Jäi sitten aikaa puuttumaan lopusta. Noh, ihan hyvä numero siitä silti pitäisi tulla, mutta olisi tullut parempi jos olisin nopeammin saanut valmiiksi. Sellaista se on. :)

Huomenna kaksi koetta, mutta eivät ole niin kriittisiä. Tietokonetekniikasta saattaa tulla visaisia kysymyksiä, jos opettaja päättää tentata turhista asioista, kuten miten kaksi sukupolvea vanha prosessori on toiminut, millainen on sen arkkitehtuuri ollut.. Katsoo nyt, tämän päivän kun sitä vielä lukee..
Toimisto-ohjelmista on se toinen koe, ei pitäisi olla hirveän vaikea.

Niin sitä koulu menee, ensimmäinen jakso on melkein ohitse jo! :) Ensi viikko onkin hieman löysempi, osa kursseista kun on loppu jo silloin.

Muita uutisia, treffit tiedossa tällä viikolla vielä! Ihan tutustuminen tosin, että katsoo nyt tuleeko mitään vai ei, deitti-ilmoitukseen vastasin Suomi24:ssä. Kuitenkin, ensimmäiset viralliset treffit Seinäjoella.