Silmälasit!

  • Tommi

Optikolla kävin tänään. Vahvistivat siellä sen, minkä olin itsekin huomannut, silmälaseille olisi käyttöä! Kyllä sen on huomannut nyt selvästi koulussa, kun pitää silmiä siristellä taululle katsottaessa. Kahtiajakoisesti tämänkin tiedon otin vastaan. Toisaalta silmälasit näyttävät ihan OK nenälläni, toisaalta ne maksavat suolaisia.

Mitään pakottavaa tarvettahan minulla ei laseille ole, näen ihan hyvin vieläkin, mutta kaukonäkö on hieman niin ja näin. (Oikea silmä jotain -0,5 ja vasen -0,75.) Siinä oli melkoinen ero, kun katselin optikon seinällä olevaa tekstiä ilman laseja, ja lasien kanssa, ei olisi uskonutkaan! Siitä tekstistähän sai selvää viiden metrin päästä! Koulussa hieman itseäkin harmittaa välillä, kun on melkeinpä pakko parkkeerata siihen toiseen - kolmanteen riviin, taulun lähelle, että siitä tekstistä / kalvoista saisi selvää.

Optikon kanssa katsottiin niitä kaikkein edullisimpia malleja, nyt on tarjouksessa ihan mukavan oloiset sangat ja linssit 79-99e hintaan, riippuu hieman mallista. Eihän sillä hinnalla mitään mahdottoman huimia laseja saada, mutta ihan asialliset kuitenkin. Linssit olisivat yksitehot, pinnoitetut, heijastamattomat. Mitä sitten tarkoittaakin.

Onko kenelläkään mitään käsitystä, saako opiskelija jostain tukia silmälasien ostoon? Voiko vähentää verotuksessa? Antaako kela jotain? Elämäni ensimmäisistä silmälaseista siis kyse.
Hieman kyllä houkuttaisi nyt ostaa ne..

Kirjoitettaessa soi Tori Amos - Real Men

2 kommenttia

Tommi

30.1.2008 00:08

Kiitos vastauksista, pitää tosiaan ottaa selvää tarkemmin. Mutta mitä eroa on Kelalla ja sossulla? o.O

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:07

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus