Perinneruokaa

Teki mieleni marjapuuroa. Kun on kärsivällinen, sekoittelee eikä pidä liian kovaa lämpöä puurokattilan alla, ei puuro pala pohjaankaan. Puuro kannattaa tehdä riittävän isossa kattilassa sillä kiehuessaan se tuppaa kuplimaan melko…

Teki mieleni marjapuuroa. Kun on kärsivällinen, sekoittelee eikä pidä liian kovaa lämpöä puurokattilan alla, ei puuro pala pohjaankaan. Puuro kannattaa tehdä riittävän isossa kattilassa sillä kiehuessaan se tuppaa kuplimaan melko ärhäkkäästi. Eikä seinille kivettynyttä mustikkapuuroa ole kiva pestä pois. Jos on haudutuskattila niin sen parempi, mutta tavallinen paksupohjainen kattila pelittää ihan hyvin.

Ruismarjapuuro

noin 0,5l puolukkaa, mustikkaa, mustaherukkaa

-joko yksin tai yhdessä. Mustikka-mustaherukkayhdistelmä on erinomaisen herkullinen! Tällä kertaa tosin mustikka-puolukka-sekoitus käytössä.

1l vettä

-kuumennetaan kiehuvaksi, vispataan joukkoon

noin 3dl (karkeita) ruisjauhoja
sokeria maun mukaan
ripaus suolaa

Osa ruisjauhoista voi olla riihiruisjauhoja, joista saa vähän savuisen maun. Se on kuitenkin melko voimakas, joten itse käytin 2dl tavallisia, 1 dl riihijauhoja. Ei kannata tehdä puurosta liian sakeaa sillä jauhot turpoavat hauduttaessa.

Haudutetaan kannen alla pienellä lämmöllä noin 50min välillä sekoittaen. Sekoitus kunnolla pohjaa myöten, muuten tarttuu herkästi pohjaan. Puuro on herkkua maidon kanssa tarjottuna.