Eli tässä tomaattisen keiton resepti.
sipulia
valkosipulia
selleriä (joko juuri- tai varsi-)
porkkanaa
– nämä pilkotaan suht pieneksi ja kuullotetaan öljytilkassa kattilan pohjalla, lisätään
laakerinlehti ja muita kuivattuja yrttejä jos tahtoo, esim rosmariinia
lientä (liha, kasvis, kana, ihan mitä vaan)
pari kokonaista maustepippuria, jos sattuu olemaan
proteiinia (soijasuikaleita, makkaraa, lihaa, kanaa, pekonia – ruskista ensin)
tomaattipyrettä jos siltä tuntuu
– keitellään hetki, sitten
pastaa jos haluaa lisää ruokaisuutta
tölkki papuja (kidney, valkoisia, ruskeita, jos ovat tomaattiliemessä niin liemineen)
tomaatteja (pilkottuna, siemenet pois, voi kaltata kuumassa vedessä)
kiinankaalia
Keitetään kunnes kypsää, kiinankaaliin ja pastaan saa jäädä rapsakkuutta ja suutuntumaa. Maustamiseen esim paprikajauhetta, pippuria, tabascoa, worchestershire-kastiketta, ripaus sokeria kannattaa laittaa makujen pyöristämiseksi, pieni tilkka punaviiniä/punaviinietikkaa tai balsamicoa, tuoreista yrteistä esim basilika tai persilja. Tuoreet yrtit lisätään juuri ennen tarjoilua. Kasviksia voi vaihdella maun ja sesongin mukaan.
Helppoa ja hyvää.