Pärjänneiden naisten perintö?

  • Oooih

Jos yleisesti ajatellen sotatrauma näkyy suomalaisessa yhteiskunnassa tunteista vaikenemisena, niin sotaa ja sen seurauksia heijastanee myös naisen ja miehen asema yhteiskunnassa ja suhteessa toisiinsa. Suomalaisessa kulttuurisahan on pitkälle korostunut se, että nainen pystyy tekemään kaiken siinä missä mieskin. Tämähän puuttuu kulttuureista, joissa nainen edelleen on ”nainen” sanan perinteisessä mielessä.

Tätäkin on varmasti tutkittu, mutten jaksa asiaan sen tarkemmin perehtyä. Tulin tänään vain raitiovaunussa ajatelleeksi, kuinka me suomalaiset naiset olemme sotaleskien kasvattamia tai sotaleskien kasvattamien naisten lapsia. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa; yksinäisten, surun täyttämien, itsensä kovettaneiden naisten jälkeläisiä. Miten se heijastuu edelleen työn ja kodin yhdistämiseen? Miten se heijastuu perhemalliimme? Mitä vaikututusta sillä on siihen, millaisia parisuhteita alitajuisesti haemme tai luomme?

5 kommenttia

valve

9.5.2008 19:49

Olen perehtynyt samaan aiheeseen kun olen vielä tuolt Karjalasta, josta on lähetty evakkoon, tai en minä, mutta isovanhemmat. Kun aattelee meidän isovanhempia -sodassa olleita miehiä, jotka on nähny kauheuksia ja tehnyt itsekin, ugh, ja sitten naisia, jotka on käyneet oman sotansa kotirintamalla ja sen jälkeen kestäneet vielä mahdollisesti rintamalta palanneen miehensä niin ei ihme jos meillä on tunne vammoja...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paasi

10.5.2008 01:26

Just just... Vai meniskö vaan ""aisa nii, että et vain kerta kaikkiaan halua/uskalla sitoutua?

Toki on olemassa vaihtoehto, että et vaan oikeesti halua ketään sekoittamaan helppoa arkea?

Mites olisi? Ei rritä rahkeet sitten sille mitä ise loppujen lopuksi olet ajatellut?

Kopioitua "Suomalaisessa kulttuurisahan on pitkälle korostunut se, että nainen pystyy tekemään kaiken siinä missä mieskin" Ei muuten pidä paikkaansa. Mies pystyy tekemämään toisen ihmisen sisään toisen ihmisen:P

Ei PArisuhdetta haeta tai luoda. Se vaan tapahtuu, jos on apahtuakseen. pitää vaan ottaa huomioon toinen. Unohtamatta itseään. Siin sit tasapainoilet.

Mikäli joka asiaa aina miettis joka kantilta ja loppuuna sti. Miten vois päättää oikeesti mihin kääntyä X risteyksessä? Tok vaihtoehto on olemassa. Pysy vaikka paikallas ja odota, jos joku vaik tulis ja neuvois.

Aika paljon kuitenkin moni asia itsestään kiinni.

Monelle olen sanonut täällä ei ole ku kaksi asiaa mihin et voi vaikuttaa.. syntymä ja kuolema. Niiden välissä on aina kaksi vaihtoehtoa. Oikee ja väärä ;)

............. ja sen pituinen se;P

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oooih

10.5.2008 08:05

Öh, tulikohan tämä nyt kommenttina useampaan blogiin? Tässä kun pohdin vain tuota sotien vaikutusta naisiin ryhmänä sodan aikana ja sen vaikutuksia meihin seuraaviin sukupolviin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oooih

10.5.2008 12:25

Mutta kyllähän ne ovat kasvattaneet tuon suuren ikäluokan. Ja aina vanhempien traumat tavalla tai toisella vaikuttavat lapsien psyykkeeseen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:01

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus