Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2009.
Edellinen

Räikkösen voitosta  1

Vaikken F1-kisoja lajina seuraakaan niin hienoa, että Räkä voitti!

Kansallistunteella en voittoa ota, koska kyllähän se kisailu tuolla tasolla on globaalia toimintaa. Toivottavasti loppukausi kulkee Ferrarilla voitokkaasti.

Kun tämän kauden säänötkin taitavat jo olla selvillä.

Vielä kun Kimi kasvattaisi takatukkansa lisukkeeksi kunnon matikaiset, niin jo olisi Italian ja Espanjan lehdillä kirjoittamista.


Alviksi 10 prosenttia  1

Velkaantumisesta viis, mutta tosiasia lienee, että raha sinällään ei ole suomalaisille ongelma, vaan sen riittävä hankkiminen elämän perustarpeisiin.

Vaalirahoitusta pyydettäessä yrittäjiltä olen kuullut, että näin tukemalla puolue äxää tuet "suomalaista markkinataloutta."

Mielestäni valtaosa yritystoiminnasta on kuitenkin erittäin keskitetysti toimivien suuryritysten hallinnassa. Kansallinen korporatismi jyllää kaikessa.

Siksi ehdotankin, että alvi Suomessa laitetaan pysyvästi kymmeneen prosenttiin, jonka siirtymistä hintoihin seurataan aktiivisesti. Sanktioin.

Samaten asuntokaupoista yms. poistetaan perusteettomat leimaverot yms.

Valtio velkaantuu varmasti lisää. Ainakin ensi alkuun, mutta kotimainen kulutus pysyy virkeänä. Se on kuitenkin Suomen kohtalon kysymys A.


Barrikadin miehet  1

Toivottavasti yhteiskunnallisesti suuntautuneen Barrikadin miehet Harri Nykänen ja Jouni Tervo saavat myös rinnalleen naispuolisia bloggaajia.

Mielestäni on hyvä vaan, että tulee erilaisia näkökulmia julkisuuteen.

Tunteeko kuka seuraavan teoksen teoksen tekijöitä tarkemmin? En löytänyt teosta ainakaan vielä kirjastojen tietokannoista.

<- Historia toistaa itseään http://www.barrikadi.fi/ - >

"Barrikadilla on ilo osalistua suomalaisen korruption paljastustalkoisiin vielä ennen eduskunnan syyskauden avausta.

Rovaniemeläiset asiantuntijat Petri Koikkalainen ja Esko Riepula käyvät uunituoreessa kirjassa Näin valta ostetaan – lyhyt oppimäärä poliittisesta korruptiosta Suomessa 2006 – 2009 läpi vaalirahoituksen keskeiset kysymykset.

Yhteiskuntatieteen tohtorin ja oikeustieteen professorin yhdessä kirjoittama seikkaperäinen selvitys ei jätä kiveäkään kääntämättä.

Se osoittaa vastaansanomattomasti, kuinka liikemiehet ostivat pääsynsä vallan ytimeen ja kuinka poliitikkojen, julkisen rahan ja bisnesmiesten kesken yritettiin rakentaa pimeän puoluetuen vipurahastoa.

Rovaniemen kelkkatehtaan tapaisilla hankkeilla yhteiskunnan varoja oli tarkoitus ohjata kenenkään huomaamatta poliittisen päätöksenteon rasvaamiseen."

- - - - - - - - - - -

Lähipäivinä lienee ilmestymässä uusi pamfletti Barrikadin miehiltä?

"Tuorein pamflettimme ilmestyy juuri sopivaan aikaan. Nyt kun poliitikot kilvan vakuuttelevat kaiken olennaisen tulleen jo kerrotuksi, kirjassa isketään kiinni poliittisen rahan ydinkysymyksiin.

Uusin pamflettimme tulee osoittamaan, ettei Suomi ole maailman korruptoimattomimpia maita niin kuin meille uskotellaan, vaan että lahjoman antamisesta ja vastaanottamisesta on tullut maan tapa ja sen vuoksi yhteiskunnalliselle toiminnalle kuolemanvakava asia.

Niin kuin kirjoittajat itse sanovat, enää ei Suomessa tarvitse äänestää kun poliitikon voi yksinkertaisesti ostaa."


Stasi-lista  3

Uutisvirrassa käsitellään SUPOn yhteyksiä ja tietoja tiedustelumaailmassa. Jotain uuttakin aina putkahtaa esille.

Ei ole helppoa vakoojamaailmassa.

Sekin olisi kiva tietää tiedotusvälineiden kautta, että mitä asioita saa kyllä edelleen kysyä, mutta mihin ei vastauksia anneta.

Ainakin Tiitisen lista jatkaa eloaan ja tuhoaan SUPOn kassakaapista käsin.

Jokohan rouva tasavallan presidentiltä saa kysyä ja saa asiallisia vastauksia niin kutsutun Koiviston konklaavin asiakirjoista?


Reikäseminaarit ja vaalirahoitus  1

Vaalirahoituksesta on kerrottu julkisuudessa muun muassa, että se ei aiheuta sidonnaisuuksia eikä johda mihinkään kytköksiin rahoittajan intressien suuntaan.

Päivän uutisvirrassa kerrotaan STT:n saaneen haltuunsa vaalirahoitusta uudistavan Tarastin työryhmän alustavan lakiesityksen, jonka mukaan VASTIKKEELLISET tuotteet ja palvelut; kuten seminaariliput ja taidehankinnat säilyvät jatkossakin vaalirahoituksen valvonnan ulkopuolella.

En tiedä, onko kyseessä tiedotusvälineiden ja politrukkien uloslaittama koepallo, mutta toivottavasti asiasta käydään avointa keskustelua.

Sitten oma pienimuotoinen koepalloni.

Toivon, että tasavallan presidentti Tarja Halonen astuu viimeinkin esiin ja poistaa omilla toimillaan epäilykset siitä, että hänen vaalirahoitukseensa olisi imuroitu rahaa tai laskuihin perustuvia suoritteita työeläkelaitoksien tai niihin liitoksissa olevien organisaatiomuotoisten toimijoiden kautta.

Alkulämmittely aiheesta - Vaalirahoituksen avoimuudesta:
http://ajankuva.blogspot.com/2009/04/vaalirahoituksen-avoimuudesta.html


Nettikirjoittelusta syytetyn penkille?  1

Suomen rauhanturvaamistehtävät ovat pikku hiljaa muuttuneet moderneiksi kriisinhallintatehtäviksi.

Lienee enää päivien kysymys, kun ensimmäinen suomalainen kaatuu Afganistanissa. Siksi hurjalta meno maassa uutistietojen valossa tuntuu olevan.

Naapurikikansamme virolaiset ovat noiden uutistietojen mukaan maassa sotaa käyvä osapuoli.

Eilisen uutisvirran tietojen mukaan Suomi harkitsee lähettävänsä 100 hengen merivoimien joukon laivoineen turvaamaan Somalian niemimaan ympärillä tapahtuvaa kansainvälistä merenkulkua.

Toivottavasti edes noihin joukkoihin saadaan värvättyä sieltä lähtöisin olevaa Suomen armeijan käynyttä somaliväestöä. Heillä kun on ainakin paikallisten kieli hyvin hallussa.

Perustelen asiaa sillä, että jotenkin tuntuu siltä, ettei meillä lopullisten kulujen maksajilla ole mitään tietoa siitä, mistä kulloinkin kriisialueilla taistellaan ja kenen rahoittamien aseiden tähtäimessä joukkomme ovat.

Sillä kun puhetta käydään loputtomasti saatavilla olevilla aseilla, niin kaikki puhuminen tuntuu turhalta.


Palloliiton uusi puheenjohtaja  2

Ajoitellen on tiedotusvälineissä vertailtu sitä, että miten paljon politiikot "joutuvat" olemaan poissa siitä äänestäjien valitsemasta pääduunista.

Oli se sitten eduskunnassa tai kunnallisessa organisaatiossa tapahtuvaa luottamustoimintaa.

Kokoomuksen Sauli Niinistöä valmistellaan eli juntataan Suomen Palloliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Eikä siinä mitään, jos hän olisi jo eläkeellä.

Nykyisessä Suomen tilanteessa katson ko. kuvion olevan valitun palvelemaan enemmänkin tulevia presidentinvaaleja kuin muuta.

Toisaalta nyt olisi hyvä ajankohta tuoda julkiseen tietoisuuteen se eduskunnan todellinen valta. Valtaosinhan isotöisimmät työelämää ja sen liepeille lipuvaa lainsäädäntöä valmistellaan sekä päätetään nelikannassa.

Nelikantainen lainsäädäntömalli on mahdollistanut valitettavasti sen, että valtaosalla kansanedustajilla on ennättänyt kertyä sellainen määrä erilaisia rönsyjä pääduuninsa ohelle, ettei heillä ole aikaa keskittyä täysipäisesti varsinaiseen lainsäädäntötehtäväänsä.

Nykyisessä lumedemokratiassamme todellinen valta on mielestäni isoilla korporaatioilla ja puolueiden suitsimilla "kansalaisjärjestöillä."


Tekniikan huippuja  1

Suomea kehutaan aina yhdeksi tekniikan huippumaaksi maailmassa. Tosin itselleni on jäänyt epäselväksi millä mittareilla asiaa mitataan. Ja ovatko ne julkisia.

Yksin tekniikan huippusaavutus voi jatkossa Suomessa olla suoraan internet-sivustolle päivittyvä suuren avoimeen vaalirahoitustili.

Vaalirahoituksen lähteistä ja vaikuttavuudesta ei ole vieläkään käsittääkseni paljoakaan tietoa saatavilla. Varsinkin, jos avoimeen tarkasteluun halutaan koko 2000-luku.

Melkeinpä woodoo-nukeista alkaen löytyy vaalikampanjoita varten myytyjä tuotteita, mutta keille kaikille yrityksille, säätiöille, yhdistyksille tai etujärjestöille kauppaa on tehty?

Raviveikkausta, linnunpönttöjä, punatukkaisia peikkonukkeja...normaalia vaalirahankeräystä Suomessa:
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/153440.shtmlEdellinen