Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2024.

Ilmasta rahaa

Viikonloppuna tuli käytyä porukalla teatterissa. Kyseessä oli Helsingin kaunpunginteatterin Ilmasta rahaa -näytelmä.

Näytelmä tyylilajina on farssi, jota Hesarin kriitikko haukkui, mutta myönsi sentään kritiikkinsä lopussa, että yleisö vaikutti tykkäävän. Eikä tuossa mitään kaikesta ei kriitikonkaan tarvitse tykätä. Vaikka Hesarin kriitikko tuntui nähneen näytelmän eri versiona useampaan kertaan. Niin moni katsojista näkee näytelmän ensimmäistä kertaa.

Hesarin kritiikki, 17.2.2024 julkaistiin erikoisella "Aku Hirviniemen takia otsikoihin noussut Ilmasta rahaa -farssi on väärässä paikassa väärään aikaan" - otsikolla. Liekö kriitikon oma otsikko vaiko Hesarin klikkiotsikoiden tekijöiden?

Mainiota kuitenkin huomata, että Ilmasta rahaa - näytelmän nettisivun kommentiosiossa välittyvät useiden katsojien myönteiset kokemukset vauhdikkaasta farssista. Joka on istettu onnistuneesti suomalaiseen ympäristöön, roolihahmojen nimiä myötä. Tällä kertaa Kelan ja keksittyjen henkilöiden maailmaan, joiden avulla huijataan Kelalta "helppoa rahaa".

Michael Cooney -  Ilmasta rahaa - Mehevä farssi
Michael Cooney - Ilmasta rahaa - Mehevä farssi

Ja vaikka elävään kuvaan perustuvat, useat ja erilaiset suoratoistopalvelut ja subathoinnit kilpailevat katsojista teatterin kanssa, niin Ilmasta rahaa kannattaa käydä livenä katsomassa. Vaikka nauru ei pidentäisi ikää, niin elämänlaadun ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta se varmasti parantaa. Kun huomaa, että muitakin naurattavat samat asiat.

Eikä tuossa kaikki.

Samoin kuin kannattaa käydä katsomassa Lilla Teatternissa vielä muutaman näytöksen ajan tarjolla oleva Figaros Bröllop, joka on kaikkien kehujensa arvoinen. Nykytekniikan avulla myös suomeksi seuraaminen onnistuu. Och det är jätte bra. Kun omalla kotikielelleen käännettynä vuorosanat ruudulleen saa.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Ilmasta rahaa näytelmässä sen pääroolin esittäjä Mikko Laine lausuu sen suuntaisesti, että tää systeemihän toimii paremmin keksityille kuin oikeasti kusessa oleville henkilöille. Joten otetaanpa siihen zuumausta.

Persut ovat vaatineet jämäkästi sisäministeri Mari Rantasen johdolla Kela-etsivien palkkaamisesta. Vakuutusyhtiöiden vakuutusetsivien tapaan.

Kela-etsivien hanke varmasti etenee hallituksen nykysuuntaukset tuntien, mutta mihin ja miksi persut unohtivat vaatimuksensa saada selville, erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien ja Kelan vakuutuslääkäreinä toimivien sidonnaisuudet, erikoisalat ja erityispätevyydet?

Vain ne avoimesti tietämällä potilas voi etukäteen varmistua siitä, ettei mene omassa sairausasiassaan tietämättään, pyytämään esimerkiksi Kelan vaatimaa B-lääkärinlausuntoa sellaiselta lääkäriltä, joka toimii monirooleissaan myös Kelan ja/tai yhden tai useamman eläke- sekä vakuutusyhtiön vakuutuslääkärinä. Kirjallisesti ja suljetusti toimivan vakuutusoikeusjärjestelmän vakuutuslääkärin jäsenyyttä väheksymättä.

Oikeusministeri Leena Meri ottanee kopin yhdessä kansanedustaja Ritva Elomaan kanssa, tästä vuodesta 2015 alkaen, auki olleen Kela vakuutuslääkäreitä koskevan selvityksen viemisestä maaliin asti? Persuillahan on jo toisen kerran kaikkien tarvittavien ministeriöiden ministerisalkut hallussaan!


Osa 1 – Pääministeri Orvon hallitusohjelman sivulta 74

- -

"Myönteisiäkin asioita on avautumassa. Jos vain hallituksen ulkopuoliset ison vallan käyttäjät niin sallivat. Oikeusministeriksi noussut persujen Leena Meri voi osaltaan nousta ratkaisijan rooliin, jos ja kun erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien Kelan vakuutuslääkäreiden sidonnaisuudet ja eri roolit saadaan viimeinkin päivänvaloon. Aina vakuutusoikeuteen asti ulottuen.

Oikeusministeri Meri on toiminut CV-tietojensa mukaan aiemmalla työurallaan vakuutusoikeuden esittelijänä. Esittelijä rooli on ratkaiseva sille, mille esimerkiksi vakuutusoikeuden tilastot vuonna 2017 näyttivät."

Ilmasta rahaa eli helppoa rahaa sataa siten Kelan vakuutuslääkäreinä toimiville, koska he voivat toimia useissa rooleissa. Joissa eturistiriidat ovat isoja, kun sama lääkäri toimii potilasta tutkivana/hoitavana lääkärinä, Kelan vakuutuslääkärinä ja sitten vielä vakuutuslääkärinä kirjallisesti ja suljetusti toimivassa vakuutusoikeusjärjestelmässä. Käypä hoito-suosituksia tekeviä työryhmiä unohtamatta.


Tipathomasti Thaimaassa Subathoimassa (TTS)

Tulin seuranneeksi; satunnaisin pistokokein, yli 40 päivää kestänyttä, Pottukoiran suoraa Subathon 2 lähetystä Thaimaan Pattayalta. Kolmella teepointilla kerrottuna Thaimaasta nähtiin; tissuttelua, tuhnuttelua ja tussuttelua.

Vaan hyvä on ollut huomata, että pääosan esittäjät pääsivät turvallisesti Suomeen. Ja käyvät mahdollisten sekä erilaisten ylä-/alapään oireiden ilmaantuessa välittömästi lääkärissä. Ja ovat toivottavasti terveytensä suhteen kunnossa.

Kirjoitin aiheesta aiemmin Pottukoira brändiksi? – bloggauksen

PAPPARAISEN PALAUTETTA
Tässä bloggauksessa hahmottelen kokemuksiani, näkemyksiäni ja ehdotuksiani Subathoinnista. Itseäni kiinnostaa siinä mahdollinen rahanhankintalogiikka. Miten se toimii ja miten Subathonin aikana sisään tulevat rahat maksetaan sekä kenen toimesta? Entä miten suuret olivat Subathon 2 tuotantokulut yhteensä ja per päivä? Sisältäen matkat, vakuutukset, majoitukset, ruokailut, alkoholit ja muut nautintoaineet, seksioppaat, ehkäisyvälineet, seisokkipillerit, sairaalakäynnit, taksit jne.

Tiivistettynä, Subathon kakkosen pääosan esittäjät Pottu-Jokke ja Fhat-Ari vetivät antaumuksella itse valitsemiaan toimiaan, jotka olivat aika isosti niissä aikasloteissa joita itse satuin katsomaan pämppäämistä, pumppaamista ja pajauttelua Pattayalla. Toivottavasti kyseessä olivat käsikirjoitetut eli ennalta sovitut tekemiset ja sovitut tietojen julkistamiset eri tilanteista. Sleepy Sleepersin sanoja mukaillen, kuka pani ketä ja minne, mitä häh? Se, mitä ei kameroiden edessä nähty, niin siitä on vain pääosan esittäjien kertomukset.

Mielenkiintoista seurata, että tuleeko mahdollisissa jatko-osissa vierailijarooleihin lisää henkilöitä? Nyt sanallisesti lähetyksessä vilahtivat nimet Kasino-Ukot, Kala-Harri, Karvalakkimies ja kameran edessä Thaimaassa talvehtivat Jukka sekä Tommi, jotka osasivat neuvoa ongelmatilanteissa.

Hyviä vinkkejä Thaimaaseen eka kertaa meneville, jos niitä neuvoja haluaa noudattaa, löytyy esimerkiksi juutupen Make Duunaa Thaimaassa – kanavalta.

Sitten eteenpäin sanoin ja kuvakaappauksin.

Sen hokasin netissä surfailtuani, että Pottukoira on jo omanlaisensa brändi. Esimerkiksi juutupessa. Kuin nuorten suosimassa Tik-Tokissa. Omanlaisensa esikuva ja punkmaisella otteella arvostelijoihinsa suhtautuva vaikuttaja, jolla on savolaisuuden kautta verbaalinen poljento kohdallaan. Myös kameran edessä toimiessaan. Väliin lanka palaa ja kielenkäyttö on kuin Tintti sarjakuvista tutulla kapteeni Haddockilla.

Kontenteilla jo kymmeniä miljoonia katsojia!
Kontenteilla jo kymmeniä miljoonia katsojia!

Pottukoiran ja hänen tuotantotiiminsä kautta suomalaisille on tarjolla somen eri kanavilla, niin Spurgu-TV:tä kuin Pottumediaa. Kyseisten kanavien kommenteista esimerkiksi juutupessa, instassa ja fasessa löytyy, niin kannatusta kuin vastustusta niiden kontenteille eli sisällöille. Pääroolissa mediakonsernissa toimivaa Pottua unohtamatta. Eli tarjolla on parasta mahdollista hard-core striimaamisen materiaalia median käyttöön. Mediahan pyrkii löytämään suurta kiinnostusta ja monenlaisia tunteita herättäviä aiheita sekä henkilöhahmoja omiin uutisiinsa ja seuraajilleen katsottavaksi. Jotka tuovat sitten; rahaa maksavien mainostajien houkuttelemiseksi ja saamiseksi, paljon uutisten klikkauksia. Etenkin nuoremmilta sukupolvilta.

Oma kiinnostukseni tähän aiheeseen tuli siitä, että tämänkaltaisella striimausalustalla toimiva henkilö, joka on siis jo tunnettu some-maailmassa, voi yrittää hankkia elantonsa, niin että maksavat katsojat eli tilaajat saavat kaikkea sitä, mitä kulloistenkin Subathon lähetyksen ja striimausalustan pelisäännöillä on luvattu.

Vilkkaana vilisevä chatti muodostaa omanlaisensa yhteisön, johon moni haluaa kuulua ja siinä näkyä. Chatin moderoijien huolehtiessa siitä, että keskustelu käy striimausalustan asettamien rajojen puitteissa. Samalla kun nähtävästi automatisoidut mainokset tupsahtelevat ja naksahtelevat tasaiseen tahtiin chatti-virtaan. Kuin syötit kalastuksessa kaloille.

Ja jos, joku muukin miettii sitä, että tällä tavalla voisi harkita leivän hankkimista, niin kannattaa olla valmis erilaisiin palautteisiin ja median uutisointiin. Sekä kovaan ja omaa elämää paljastavaan työhön. Siitä parit poiminnat seuraavaksi.

7:SSA HUOMIOITA POTTUKOIRASTA
Tähän kohtaa on hyvä nostaa Potun keskustelu äitinsä kanssa. Satuin olemaan linjoilla, kun se tapahtui. Jos siitä on jollain tallenne hallussaan, niin se on takuuvarmasti hittiainesta somessa.

Sitten esiin nostettuna kuvakaappauksina uutisotsikoita 7:sta. Joihin sisältyy 7:n taholta aiheellisia huomioita siitä, mistä kaikista asioista Thaimaassa saattaa joutua turistina kuin Subathoneissa vaikeuksiin?

7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.
7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.
7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.
7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.
7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.
7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.

Ihan asiallista kauhistelua, mutta vetää 7:n lukijoita thaimaalaisen hintatason lailla puoleensa ja klikkaamaan uutisotsikkoa. Tähän kohtaan, toistamiseen hyviä vinkkejä Thaimaaseen ekaa kertaa meneville, jos niitä neuvoja haluaa noudattaa, löytyy esimerkiksi juutupen Make Duunaa Thaimaassa – kanavalta.

POTTUKOIRAN MAINOS BOTTAKSEN AJOHAALAREIHIN!
Tuo otsikko on tietysti vitsiä, mutta entä sitten, kun Veikkauksen monopoli Suomessa rahapeleihin loppuu?

Tämän hetkinen yhteys F1-kuljettaja Valtteri Bottakseen tulee tämän Pottukoiran Subathonin striimausalustan Kickin kautta.

Pottukoiran Kick kanavalla myös suoria lähetyksiä Suomesta.
Pottukoiran Kick kanavalla myös suoria lähetyksiä Suomesta.

Hokasin näin buumerina, että tuolla Kick kanavallaan Pottukoira tekee näköjään väliin suoraa lähetystä ja pohjustaa tulevaa Subathon 3 lähetystään. Eräänlaista formula maailmasta tuttua esilämmittelyä eli Warm Uppia katsojien ja kadehtijoiden suuntaan.

Onko siis tässä tuleva yhteystyökuvio Pottukoiran ja Valtteri Bottaksen F1-tallin välillä? Siis ainakin tuon Kick striimauspalvelun suhteen. Kuin myös tuon kasinomainonnan pelisääntöjen suhteen.

Lainaus alkaa.

SRF:n mukaan Sveitsin liittovaltion kasinokomissio on ilmaissut huolensa Sauberin tuoreen nimimuutoksen laillisyysperästä.

Sauber julkaisi uuden brändinsä maanantaina, kun se esitteli tulevan kauden autonsa Lontoossa. Talli kantaa jatkossa nimeä Stake F1 Team – australialais-curaçaolaisen online-kasinon mukaan.

Joskin: tapauksessa on pieniä mutkia matkassa.

Niissä maissa ja paikoissa, missä vedonlyöntimainonta on kielletty rajoitusten takia, talli käyttää nimeä Kick. Tämä taas tulee tallin toisen pääyhteistyökumppanin, striimauspalvelu Kickin kautta ja mukaan.
Lainaus loppuu.
Lähde: MTV uutiset 7.2.2024 – ”Valtteri Bottaksen F1-talli jo nyt tutkinnassa”

KONTENTTI SPURGU-TV:N STANDARDIEN MUKAISTA
Nähdyt piipahtamiseni Subathonin lähetyksessä näyttivät tältä.

Satunnaisissa katselupätkissä toiminta oli jakautunut 80 %:sesti seuraavasti:
Känniin tuloa
Nukkumista
Kännistä oikaisua
Eli villalla oloa

Eikä tuossa mitään.

20 prosenttisesti oltiin liikkeellä villan ulkopuolella. Kaupassa, baarissa, syömässä taikka taksissa. Toki tuon ymmärtää, koska joka paikassa ei kuvaamista Thaimaassa katsottu hyvällä.

Koostettuina Subathonin parhaat palat löytyvät videoklippeinä esimerkiksi Pottumedian juutubesta. Kiitos tuosta vinkkaajalle

Mikä tapahtumista on näyteltyä, mikä taas tosissaan sekoiltua jää kunkin katsojan vastuulle? Kielenkäyttö on väliin rohkeaa ja ronskia. Joten K-18 varoitus on Subathonissa paikallaan.

Itse kiinnitin huomiota siihen, miten paljon tupakkaa lähetyksissä poltettiin. Alkoholipitoisten juomien määrää ollenkaan väheksymättä. Sekä ainakin puheentasolla ennen peittojen pelmutusta nautittuihin sinisiin pillereihin. Eihän sitä tiedä, jos pääosan esittäjät vihkiytyvät ainakin Kama Sutran saloihin. Jossa mennään vähän toisenlaisilla spekseilla. Kuin pottumainen panomies, joka ei kiireessä pussaa eikä silittele opeilla.

KOLME HUOMIOPOINTTIA
1. Kotiin jäävä mentaalivalmentajayhteys on varmasti paikoillaan päärooleja vetäville, koska omaan mieleen jäämättömät tapahtumat palautuvat netissä loppuiän pyörivien videoiden myötä myös lähiomaisten, sukulaisten ja ystävien tietoon. Netin miljoonayleisön vaikutuksia unohtamatta.

2. Pienet GoPro-tyypiset kamerat kiinnitettyinä, huomaamattomasti esimerkiksi olalla kulloinkin kulkevan vyölaukun leveään hihnaan tai upotettuna vaatetuksiin. Kuvauskännykästä voi valita sitten katsojille ajettavaa etu- tai takakameran näkymää. Kuin myös tietysti mukana kulkevan kuvauskännykän näkymää. Valinta on kulloisenkin pääohjaajan. Ellei sitten Subathonin tuotantoryhmä kasva pikku hiljaa niin, että mukana kulkevat kamerahenkilö ja puomimikillä varustettu äänimies.

3. Matkan kestoinen matkavakuutusturva hyvinkin nopeasti vaihtuviin ja sattuviin tilanteisiin. Varsinkin liikenteessä ja katujen ylityksissä meno näyttää varsin hurjalta.

LISÄTIENESTEJÄ TARJOLLA
Se, mikä monia katsojia tuntui chatin perusteella kiinnostavan oli se, että minkälaiset olivat tämän Subathonin menot ja tulot? Kannattaako olla yrittäjä vai tehdä Subathoneja verokortilla? Sekä miten ja kenen kautta Kick-striimausalustan rahaliikenne toimii?

Verkkoyleisön keskustelujen ja ideoiden perusteella, rehellisiä lisätienestejä on saatavilla myös niin sanotusti Subathonin joutokäynneiltä, joita ei saa Kickin striimauspalvelussa näyttää. Only Fans – tyyppiselle alustalle sitten maksullista sisältöä suomalaisesta mieskomeudesta lemmen töissä. Tai viekottelevasti pukeutuneena keikistelemässä kuin ukkometsot soitimella. Näin myös matkan yöosuuksista ropisee tuloja., kun kansainväliset taitelijanimet omaavat KarateKick-Jokke ja WukFul-Ari esittelevät sulojaan ja taitojaan tropiikin yössä..

Lähetyksen aikaan ilmoille tiheään tahtiin kajahtaneet röyhyt ja pierut kannattaa ottaa Burps and Farts -äänitteinä talteen. Niitä voinee kaupata sitten erilaisille äänipankeille kuin lääketieteelliseen tutkimukseen ja lääkäreiden koulutukseen. Kuten erilaisten keuhkoäänien tunnistamisessa on jo tehty.

Subathoneista kannattaa nostaa parhaita lohkaisuja eli lainereita äänite-ja elokuvateollisuuden saataville. Myös teksteillä varustettuina. Tiedä vaikka päätyvät osaksi, esimerkiksi räppärimusiikin tulevia hittejä. Tai Kaurismäki-tyyppisten leffojen ihmiskohtaloista kertovien kohtausten kiteyttäjiksi.

Kova juttu olisi nähdä myös tämän bloggauksen nimen mukaisesti pääosan esittäjät Tipathomasti Thaimaassa Subathoimassa. Siinä olisi otteita ja näkymiä paikallisten elämästä sekä sinne Subathoimaan asettuneiden suomalaisten. Tai sitten seesteisen rauhallista näkymää munkkiluostarista, jossa Pottu-Jokke ja Ahven-Ari olisivat yli 40 päivän ajan munkkikokelaina ja itsepuolustustaitojen sekä luonteen laadun treenaajina. Johnny English – elokuvan malli mukaisesti. Ajan myötä isonevat painot kasseissa roikkuen ja vetouraa kasvisten istuttamiseen tuottaen. Juu nou.

Eikä tuossa kaikki.

Yksi suomalaisille tv-kanavillekin sopiva ohjelmaidea on varmuudella Pottukoiran roustaus. Kunhan tuotantoyhtiö löytää sellaiset roustaajat, jotka kestävät Pottukoiran takaisin vittuilut. Tai tasa-arvon nimissä takaisin mulkkuilut.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Jos liiketoimet sujuvat hyvästi ja Potun kielitaito riittää, niin Suomeen saapuville ulkomaisille turisteille kannattaa kehittää myyntiin erilaisia toimintapaketteja, jossa Pottu esittelee suomalaisten miesten tapoja olla ja elää arjessa. Juutuupista löytyvät kalastusvideot toimivat hyvinä koukkuina ulkomaiden suuntaan.

Pakettiin voi ostaa myös osallistumisoikeuden Suomen Savossa tapahtuviin lyhyempiin seitsemän päivän Subathoneihin. Kuten ”Nakkena seihtemällä eri tavalla Nuarajärvellä”, ”Naatitaan ja saanotaan seihtemässä erjlaesessa savusaanassa”, ”Ryyppäämistä ja rälläämistä seittemän veljeksen tappaan” ja ”Seihtemän päevee ponun polttoa, puhheissa uhhoomista ja paljaalla panemista”.

Kasvussa olevalle vanikunnalle lisää tuotteita saataville, esimerkiksi Potun ja Fhat-Arin digihahmot, joita voi pukea maksullisilla vaatekokonaisuuksilla erilaisiin tilanteisiin ja tallentaa ruutukuviksi omille digilaitteille. Ja kun tekoälysovellukset kehittyvät, niin eihän sitä tiedä, josko vaikka peliäkin pukkaa saataville.

Lopuksi.

Pattyan patjat on pelmutettu. Seuraava tulossa oleva Subathon 3 keskittyy ennakkotietojen mukaan Phukettiin. Toivottavasti mieskuntoiset pääosan esittäjät eivät joudu turvautumaan seisokeissaan sinisiä tabletteja sisältäviinn paketteihin. Vaan kykenevät poikamiehinä yönteoissaan luottamaan luomuna nouseviin lemmenraketteihin.

Suomalaista mieskomeutta luomuimillaan.
Suomalaista mieskomeutta luomuimillaan.

Se mikä ennen tapahtui Thaimaassa, pysyi Thaimaassa. Nykyisin näköjään sinkkumiesten tapahtumia voi seurata suorana ja tallenteita katsotaan varmasti hidastusten kera myös Thaimaassa. Joten mielenkiintoista seurata, minkälaiset kaikuvaikutukset Subathon kakkosella olivat? Kertooko 7 kaikki tallenteet katsottuaan lisää? Tai sitten joku muu viihdemaailmaan ja hard-core striimaamiseen perehtynyt tiedotusväline?

Markkinat Pottukoiran edustamalle Subathonin tyylisuunnalle eivät ole vielä isot, mutta jonkuhan se on tietä raivattava. Spurgu-TV on väliin kovempaa kohellusta kuin tosi-tv.

Tosin tuo tie on täynnä merkkaamattomia kuoppia. Varsinkin, jos vedetään liikaa kanjaa ja kumotaan liian monta tuoppia. Silloin saattaa käydä niin, että sinisen pillerin sijaan tarvitaan lemmentoimiin kaksi kenkälusikkaa, mäkgaiver-teippiä ja virityksen päälle kaksi koossa pitävää kondoomia.

Sanokaa mun sanoneen. ;-)


JeSP PK 1981 > Osa 6

Tässä vielä kuopiolaisen Jespin (https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuopion_jalkapallo#JeSP_Pallokaverit_(JeSP_PK)) historiasta joukkuekuvin. Joukkuekuvista, syystä tai toisesta, poissaolleiden pelaajien ja joukkueen avainhenkilöiden, kuten huoltajien nimitietoja ei saatu jäljitettyä.

Jespissä pelasi sen historian aikana noin 64 pelaajaa. Joten juttuja Jespistä liikkuu jo useammassa sukupolvessa. Ja varsin moni niistä on totta. Onneksi Jespin virkeimmän toiminnan vuosina nykyajan kameroilla sekä kännyköillä tapahtuvat kuvaus- ja äänitallennemahdollisuudet sekä julkaisumahdollisuudet olivat vasta tekemässä tuloaan. Tosin tuolloin vasta kaukaisten ideoiden asteella.

Tämän jakson myötä kokoamme yhteen Jespin toimintahistorian ajoilta löytyneet joukkuekuvat ja sarjasijoitukset niiltä osin kun ne ovat olleet avoimen internetin kautta löydettävissä.

Lämmin kiitos kaikille Jespin historian tietojen koostamiseen osallistuneille jespiläisille ja heidän läheisilleen. Sekä uskollisille kannattajille. Jespiläisyys on ollut elämän mittainen yhdistävä tekijä. Vielä, kun jokainen mukana ollut muistaa tapahtuneet hieman eri lailla, niin tarinat jatkavat mehevöitymistään vuosien vieriessä.

Tässä kattauksessa Jespistä löytyneet joukkuekuvat ja sarjasijoitukset jespitettyinä. Alkaen uusimmasta ja edeten vanhimpaan. Vuodelta 1984 löytyi kaksi joukkuekuvaa. Monilta Jespin toimintavuosilta ei ole ollenkaan joukkuekuvia, koska kuvaaminen ja joukkuekuvien tallentaminen ei ollut vielä nykyaikaisen arkipäiväistä.

Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1990.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1990.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1989..
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1989..
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1988.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1988.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1984.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1984.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1984.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1984.
Jespin ensimmäinen joukkuekuva vuonna 1982.
Jespin ensimmäinen joukkuekuva vuonna 1982.

Jespin historiikin aiemmin ilmestyneet osat löydät osoitteista:

JeSP PK 1981 > osa 1
https://www.city.fi/blogit/2413/jesp+pk+1981+gt+osa+1/135887
> Jespin ensimmäisestä virallisesta pelistä.

JeSP PK 1981 > Osa 2
https://www.city.fi/blogit/2413/jesp+pk+1981+gt+osa+2/137043
> Jesp PK vs. HJK ottelun ennakkouutiset.

JeSP PK 1981 > Osa 3
https://www.city.fi/blogit/2413/jesp+pk+1981+gt+osa+3/137058
> Jesp PK vs. HJK ottelun uutiset.

JeSP PK 1981 > osa 4
https://www.city.fi/blogit/2413/jesp+pk+1981+gt+osa+4/137086
> Innovatiivinen joukkuekuvien jespitys.

Jesp PK 1981 > osa 5
https://www.city.fi/blogit/2413/jesp+pk+1981+gt+osa+5/137407
> Jespin asiapapereista Kansallisarkistossa..

Vinkkaa näistä osista ja tästä osasta, niin halutessasi ja ennättäessäsi, verkostollesi. Kiitos.

”Just jesp it” – hengessä.

Eikä tuossa kaikki.

Jos Sinulta löytyy Jespin historiaan liittyviä joukkuekuvia ja lehtileikkeitä, niin älä epäröi ottaa yhteyttä jespiläisiin.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Muistakaa jumpata sopivassa suhteessa kaikkia ylä- ja alapään lihaksia. Hyvässä tasapainossa oman sisäisen mielenrauhanne ja aivojenne hyvinvoinnin kanssa.