Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on rehellisyys.

Eurovaalit 2014  2

Vaalit lähestyvät ja oma veikkaukseni on, että äänestyvilkkaus tulee jäämään 40-45 prosenttiin äänioikeutetuista. Ellei juttuun saada kunnon sutinoita aikaiseksi. Yksi tulee tässä.

Suomen oma EU-lähihistoria näyttää hyvin mielenkiintoiselta, jos lähestymiskulmaksi valitaan kokoomuksen isänmaallisen siiven edustajan, Jorma Jaakkolan keräämät tiedot.

Virallisen EU todellisuuden ja todellisen EU todellisuuden ero?
Virallisen EU todellisuuden ja todellisen EU todellisuuden ero?

Jorma Jaakkolan mielenkiintoiset kotisivut osoitteessa http://jormajaakkola.fi/

* * * *

Suomen toimiessa EU-puheenjohtajamaana vuonna 2006, Suomen tavoitteet olivat tällaiset.

Mikä on tilanne 8 vuoden jälkeen? Avoimuuden ja tehokkuuden suhteen.
Mikä on tilanne 8 vuoden jälkeen? Avoimuuden ja tehokkuuden suhteen.

* * * *

Joku tietysti ihan oikeutetusti kysyy, että mitä helkkaria menneisyyden tietojen kertauksella saavutetaan. Oma historian ja yhteiskunnan opettajani sanoi aikanaan, että kun tietää lähimenneisyyden pystyy arvioimaan, mitä lähitulevaisuudelta voi realistisesti odottaa.

* * * *

Maistiaisia EU Suomen omasta avoimuudesta tästä Vanhasen lista linkistä.

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit valaiskoot!


Helsingin Sanomat kaikille  4

Helsingin Sanomat lähdössä viimeinkin massiiviseen ilmaisjakeluun. Kaikille ja kaikissa jakelukanavissa. Uskomaton juttu. Ainakin toteutuessaan.

Mikäli taas uskoo Helsingin Sanomien olevan; tällä muunnellulla HS mainoksen kiertueellaan; rehellisellä mielellä liikkeellä, niin asiakaskunnan toiveet saattavat viimeinkin toteutua. Ei ehkä kaikkein villeimmät, mutta helposti toteutettavat. Ilmaisjakelu on yksi nopeimmista.

Helsingin Sanomat ilmaisjakeluun ja lataukseen - kaikissa jakelukanavissa
Helsingin Sanomat ilmaisjakeluun ja lataukseen - kaikissa jakelukanavissa

Tämä netissä leviävä juttu on mielestäni hauskasti esitetty ja osuvasti perusteltu toive. Vaikka ensialkuun pääkaupunkiseudulla toteutettuna.

Nouseeko ilmaisjakelun kautta saataville tuleva Helsingin Sanomat uutisvälineenä vielä kaikkien suomalaisten huulille?

Vai onko Helsingin Sanomienkin kohdalla mahdollista; hiljalleen tapahtuva kutistuminen; vanhan kuppikunnan pelikirjaa noudattavaksi ja ylihinnoitelluksi paikallispelaajaksi? Silmät ja korvat kiinni ympärillä tapahtuville muutoksille, mutta eteenpäin mennään. Rouhien suu auki satasta.

Koko mediakenttähän taitaa olla nyt Suomessakin melkoisessa turbulenssissa. Keskeisiä kysymyksiä ovat ainakin:

1. Voivatko uutisrobotit korvata toimittajia?
2. Ollaanko toimittajan ja lehtikuvaajan työstä enää valmiita maksamaan palkkaa? Vai ostetaanko sisältö jatkossa bulkkeina ulkoa?
3. Miten toimien ja kuinka nopeasti sama uutinen saadaan useampaan jakelukanavaan yhden työpanoksen hinnalla?

Jolloin Helsingin Sanomissakin joudutaan miettimään, minkälaisiin asioihin panostetaan ja voidaanko niistä pyytää enää erillistä maksua?

Mainoseurot tuskin Suomessa hirveästi lisääntyvät, mutta suuren luokan mainostajat hakevat entistä tarkemmin mainosvälineitä massoille.

Miksi panostaa paperilla ilmestyvään lehteen, jos siitä luetaan kulutusvoimaisimpien kohderyhmien toimesta vain sarjakuvat ja urheilu-uutiset?

Toinen mahdollisuus on tietysti pudottaa reilusti mainostilan hintoja. Myös Helsingin Sanomissa. Jos kerran aktiiviset lukijat kaikkoavat muiden tietolähteiden ekosysteemien piiriin?


Kaiken takana on vaalirahoitus  1

Keskustan puheenjohtajakisa saattaa käynnistää vaalirahoittajien esille saamisprosessin. Siis sellaisen, jonka jälkeen tiedämme esimerkiksi hallituksen ministereiden ja eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajat avoimesti.

Vuonna 2009 toimittajat Taneli Heikka ja Katja Boxberg kirjoittivat kirjan, jonka pohjalta moni odotti ihmettä tapahtuvaksi. Avointa ja läpinäkyvää Suomea tulevaksi. Edes hallinnon osalta.

~ Lumedemokratia ~
~ Lumedemokratia ~

Yllättävän vähän Heikan ja Boxbergin esille nostama kokonaisuus on kiinnostanut virallista mediaa. Tai sitten toimittajat on pantu ylhäältä päin ymmärtämään soveliaisuuden rajat, jolla oma työpaikka varmuudella säilyy.

Vaan eihän sitä koskaan tiedä, mitä saattaa tapahtua ennen kuin tämä alla oleva sosiaalisen median (SM) artikkeli täyttää vuoden.

Uuden hallituksen ministereiden vaalirahoittajat 2011?
Julkaistu kesäkuu 1, 2011
http://suomi2017.wordpress.com/2011/06/01/uuden-hallituksen-ministereiden-vaalirahoittajat-2011/

Mikäli saamani tiedot pitävät paikkansa, niin ainakin kokoomuksen ministeri Jyri Häkämies on julkistanut kaikki vaalirahoittajansa.

Olisivatko seuraavina esimerkkijonossa eduskunnan puhemiehet?