Venuu.fi

Venuu.fi esittelee Helsingin upeita, persoonallisia ja uniikkeja juhla-, sauna-, ja tapahtumatiloja. Lisäksi hyviä vinkkejä juhlien järjestämiseen.

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2016.

TOP10 Juhlien pahimmat mokat  1

Jos olet koskaan järjestänyt juhlia, tiedät varmasti, että moni asia voi mennä pieleen. Kokosimme listan pahimmista mokista, jota juhlien järjestäjä voi tehdä. Siis välttele näitä, jos toiveissa on onnistuneet juhlat.

1. Kutsut lähetetään liian myöhään

Jos haluat juhliisi vieraita, kutsut kannattaa lähettää ajoissa. Vieraita kannattaa myös pyytää ilmoittamaan, jos eivät pääse paikalle, niin tarjottavat voidaan mitoittaa oikein.

2. Juhlatila on liian pieni tai liian suuri

Epäsopiva juhlapaikka on joko liian pieni tai aivan kohtuuttoman suuri. Eikä kumpikaan ole juhlien tunnelman kannalta optimaalinen. Liian pienessä tilassa vieraat eivät mahdu liikkumaan tai istumaan ja sekös ärsyttää. Liian suuressa juhlatilassa tunnelma saattaa helposti muuttua kolkoksi.

3. Juhlista ei ole ilmoitettu naapureille

Jos pidät juhlat kotona, naapurit voivat olla joko juhliesi pahin vihollinen tai paras mahdollisuus – riippuen siitä, ilmoitatko juhlista heille etukäteen vai et!

4. Tarjoilut ovat pielessä

Hyvillä tarjoiluilla voi tehdä vaikutuksen vieraisiin ja huonoilla tarjoiluilla vaikutus on vähän päinvastainen. Tarjoilut menevät pieleen, kun allergioita ja ruokarajotteita ei oteta huomioon, vaihtoehtoja on liian vähän tai ruoka loppuu kesken. Jos tarjoat juomia, muista myös holiton vaihtoehto!

5. Vieraita ei oteta vastaan

Vieraille on tärkeintä, että he tuntevat olonsa tervetulleiksi. Helpoiten se onnistuu niin, että otat juhlien järjestäjänä jokaisen vieraan henkilökohtaisesti vastaan ja toivotat tervetulleiksi. Jos haluat olla pro, voit nostaa jokaisen kanssa erikseen tervetuliaismaljan.

6. Vieraita ei esitellä toisilleen

Jos juhlissa on paljon toisilleen tuntemattomia ihmisiä, on kohteliasta esitellä heidät toisilleen. Kiusallista tilanteesta tulee silloin, jos itse unohdat vieraidesi nimet.

7. Juhlissa ei ole ohjelmaa

Tylsät juhlat on varmasti jokaisen juhlajärjestäjän painajainen. Vältä tilanne keksimällä jotain hauskaa ohjelmaa. Älä kuitenkaan mene överiksi, koska vieraiden pitää myös ehtiä nauttia tunnelmasta ja jutella keskenään.

8. Juhlien sankari arvostelee lahjat jo juhlissa

Jos juhlissa on lahjapöytä, on ehkä parempi, jos et kerro mielipiteitäsi edes niistä epämieluisimmista lajoista ääneen. Äläkä myy lahjoja eteenpäin juhlien Facebook-tapahtumassa.

9. Vierailta laskutetaan tarjoiluista

Tämä kuulostaakin jo huonolta ajatukselta, joten älä edes harkitse vieraiden laskuttamista jälkikäteen. Jos kyseessä on nyyttärit, jaa tuotavat tasaisesti. Älä laita vieraitasi ostamaan koko viikon ruokatarpeitasi.

10. Illan isäntä tai emäntä on tunnelissa, pienissä, mäiskeissä, tuiterissa, kuoseissa...

Koska onhan se vähä noloa, jos juhlien järjestäjä ei selviydy omin jaloin pois juhlapaikalta. Älä siis kisko kaksin käsin vaan keskity mieluummin siihen, että vieraasi viihtyvät ja kaikilla on mukava ilta.

Löydä ainakin sopiva tila juhliin: Juhlatilat Helsinki

Kerro omat kokemuksesi niistä ei-niin-onnistuneista juhlista tai tragikoomisista juhlista!

Venuu.fi: juhla-, sauna- ja kokoustilat helposti
Venuu.fi goes Sweden: Venuu.se