Kuinka vangitset loistavan luonto-otoksen? Konsta Punkka painottaa omaa näkemystä valokuvaamisessa

Seuratuimman suomalaisen Instagram-tilin pyörittäjä Konsta Punkka tietää jutun jos toisenkin valokuvaamisesta.

Luonto- ja eläinvalokuvaaja Konsta Punkan mukaan valokuvaus on suositumpaa kuin koskaan. Meitä pommitetaan jatkuvasti kuvien ja videoiden tulvalla. Toiset ovat parempia, toiset välttäviä laadultaan. Punkka on suvereeni omassa lajissaan eli maisemien ja varsinkin eläimien vangitsemisessa kuvaksi.

“Kuvaa on todella paljon. Street-kuvaus, potretit, ihmisten ja luonnon kuvaus ovat nyt todella isoja juttuja”, Punkka miettii.

Valokuvaamisen harrastaminen on nykyään helppoa. Useiden puhelimienkin kamerat ovat jo niin hyviä, että moni tarttuu lajiin. Mikäli kuitenkin tahtoo kehittyä valokuvaamisessa, kannattaa tiettyihin pointteihin kiinnittää huomiota. Punkka listaa alla kolme vinkkiä aloitteleville valokuvaajille.

1. Erikoistu

“Jos tällä alalla haluaa menestyä tai valokuvata työkseen, kannattaa löytää oma tyyli ja juttu. Toki aluksi on hyvä kuvata laajalla skaalalla kaikkea mahdollista, mutta sitten erikoistua jonkin tietyn asian kuvaamiseen."

 

~ Even the trees need a hug sometimes 

Henkilön Konsta Punkka (@kpunkka) jakama julkaisu

2. Älä kopioi tyylejä

“Samoja juttuja tekemällä ei pitkälle pötki. Rajoja rikkomalla ja kokeilemalla kaikkea uutta pystyy rakentamaan omaa näkemystä. Ajan hermolla tulee myös pysyä."

3. Paneudu aiheeseen itse

“En suosittele valokuvauskouluja, koska siinä oppii ainoastaan sen opettajan näkemyksen. Tekniikan oppii viikossa Youtube-videoiden ja kirjojen avulla. Sitten vain itse kokeilemaan. Valokuvaus ei ole niinkään teknillinen harrastus: se on kuvaajan omaa luovuutta ja taiteellisuutta."

Lue Konsta Punkan matkasta valokuvaajaksi: 
Grönlannin koskemattomilta aromailta Himalayan vuoristoon – Luonto vie valokuvaaja Konsta Punkan maailman ääriin

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi