Mies ja ääni

Suomalaisräppäri View on 22-vuotiaana mielestään vanha ja myöhässä, mutta ainakin häntä on mukava kuunnella.

Juuso Ruohonen, 22, vastaa puhelimeen selkeällä, matalalla äänellä. Hän varoittaa, että saattaa joutua keskeyttämään puhelun, sillä on töissä. Tänään hän tekee myyjän töitä. Huomenna hän ehkä editoi ja miksaa videoita ja ensi viikolla spiikkaa televisiomainoksia.

Kokeneen spiikkerin ääni on miellyttävä ja puhe huolellisesti artikuloitua.

"Suomessa on vähän spiikkereitä. Noin viisi tyyppiä tekee yli puolet kaikista töistä", Ruohonen kertoo.

On helppo ymmärtää, miksi juuri hän kuuluu niihin harvoihin ihmisiin, jotka tekevät ääninäyttelijän töitä (vaikkei niihin viiteen kuulukaan). Kaveria on erittäin mukava kuunnella. 

Spiikkeriltä luonnistuu puheen lisäksi myös räppi. View-nimellä musiikkia tekevän Ruohosen debyyttisingle Avalon julkaistiin viime sunnuntaina. Vakuuttava, synkkä, lontoolaishenkinen biisi alkoi heti herättää supinaa ja kiinnostusta sosiaalisessa mediassa. 

"Matala, synkkä räppisoundi on mun juttu, mutta EP tulee olemaan tosi värikäs", Ruohonen lupailee. "Viiden tai kuuden raidan EP tulee ulos ehkä puolen vuoden sisään."

Musiikkia Ruohonen on tehnyt jo pitkään. Ensimmäiset räpit syntyivät jo 12-vuotiaana, ja viisi vuotta sitten Helsinkiin muutettuaan porilaistaustainen Ruohonen alkoi rakentaa biisejä tuottajan kanssa. Projekteja on vuosien varrella kertynyt paljon. Vuonna 2010 silloinen tyttöystävä ilmoitti Ruohosen Idolsiinkin.

"Menin sinne muka räppärinä, mutten sopinut konseptiin, koska halusinkin laulaa. En edes muista, mitä lauloin. Se oli nopeasti ohi."

Ruohosen artistipersoona View on kuitenkin selkeästi räppäri. Matalaa, hypnoottista flow'ta on miellyttävää kuunnella, ja Avalonissa yhdistellään mukavasti palasia brittimausteista dubstepin ja streets-vibojen muodossa perusjenkkiräppiin. Soundissa nojaillaan hieman jopa EDM-suuntaan, ja Suomen enkkuräppiskeneä tuntevat varmaan tunnistavatkin samankaltaisuuden jo tuttujen räppäreiden matskuun.

Räppäri Noah Kinin on uutisoitu olevan vahvasti mukana Ruohosen musiikin tuotannossa. Todellisuudessa Noah Kin tuottaa View'n EP:ltä vain yhden biisin ja on vierailevana artistina toisessa. Nuoret miehet ovat hyviä ystäviä.

"Jos vertaa Noah Kiniin, joka julkaisi ensimmäisen levynsä 17-vuotiaana, olen vanha ja myöhässä. Hyvä että odotin, sillä löysin soundini vasta muutama vuosi sitten."

Hyvän soundin löysikin. Tätä kaveria kuuntelee mielellään - puhelimessakin. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi