"Teatteri valitsi minut"

Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaavana aloittanut Sirpa Riuttala lietsoo esiin katsojan sisäistä lasta uudessa esityksessään Oppimisen ylistys.

Sirpa Riuttala.
Sirpa Riuttala.

Perustiedot?
Sirpa Riuttala 28 vuotta, Helsinki, suomalainen teatteriohjaaja. Valmistunut TeaKista 2012 ohjaajaksi.

Mikä saa sinut liekkeihin?
Minut saa liekkeihin suuret joukot tekemässä jotain kreisiä ja minut saa liekkeihin unelmien luovuttamaton tavoittelu.

Miksi olet valinnut tämän alan?
Teatteri valitsi minut. Kokemus yhteisyydestä oli alusta saakka jotain uniikkia ja vastaansanomatonta. Teatterissa työskennellään kohti yhteistä päämäärää ja se kantaa läpi harmaiden vuodenaikojen ja oman elämän suvantojen.

Mitä Oppimisen ylistys merkitsee sinulle?
Oppimisen ylistys on ensimmäinen ohjaukseni Ylioppilasteatteriin ja merkitsee pelinavausta. Se on ensimmäinen askel kolme vuotta kestävällä matkalla nuorten ja intohimoisten tulevaisuuden tekijöiden kanssa.

Mitä toivot että teoksesi saa aikaan?
Toivon että teokseni tarjoaa katsojalle armollisen tauon kiireen keskellä, toivon että se tuulettaa ajatuksia ja istuttaa ehkä uuden siemenen katsojan sieluun; jospa minäkin tekisin tänään jotain toisin, jospa minäkin tekisin jotakin luovaa?


Extempore tarjoaa edulliset paikat Oppimisen ylistykseen tiistain 3.12. esitykseen ja kaupan päälle väliaikatarjoilut ilmaiseksi!

Ylioppilasteatterin Oppimisen ylistys

Oppimisen ylistys kurkottaa kohti sisäistä lasta ja kysyy: missä valta asuu? Kilpailu huomiosta alkaa jo tarhaiässä saaden aikuisiällä yhä irvokkaampia muotoja. Aineellinen hyvinvointi on jatkuvassa kasvussa mutta silti yhä useampi tuntee olevansa henkisesti eksyksissä ja vailla rakkautta.

Me päätimme herättää sisäisen lapsen. Me halusimme oppia uutta. Me teimme siitä laulun.

Oppimisen ylistys on Sirpa Riuttalan ensimmäinen ohjaustyö Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaavana. Riuttala valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2012 ja luotsaa nyt Ylioppilasteatteria kohti musikaalisia maisemia. Oppimisen ylistyskin on nykymusikaali livesoittajineen, kuoroineen ja koreografioineen. Mukana teoksessa on Ylioppilasteatterin vuoden 2013 uudet jäsenet, joiden lisäksi muutamia vanhoja jäseniä.

Ensi-ilta Ylioppilasteatterin studiossa lauantaina 30. marraskuuta klo 19.

Muut esitykset:
ti 3.12. / ke 4.12. / la 7.12. / ti 10.12. / ke 11.12. / to 12.12. / su 15.12. / ti 17.12. / ke 18.12. / su 5.1. / ke 8.1. / to 9.1. / pe 10.1. / la 11.1. klo 15 ja klo 19 / ma 13.1. / ke 15.1. / to 16.1. / pe 17.1. / ti 21.1. / ke 22.1. / to 23.1. / pe 24.1.
Kaikki esitykset klo 19, paitsi la 11.1. myös klo 15.

Sisäänkäynti: Aleksanterinkatu 23, Kolmen sepän aukiolta, portaat ylös asti.
Esityksen kesto: noin 2h, sisältäen väliajan.


Extempore.fi

Extempore tarjoaa viime hetken paikat kulttuurielämään - jopa puoleen hintaan! Tarkista sivumme, kun etsit itsellesi ja ystävillesi spontaania tekemistä ja haluat yllättyä iloisesti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi