11 suomalaisravintolaa noteerattiin kansainvälisessä listauksessa: Nolla on Suomen vastuullisin ravintola

Pohjoismaiseen, kestävän kehityksen ravintolaoppaaseen nostettiin tänä vuonna 11 suomalaisravintolaa.

Kuva: 360° Eat Guide

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa julkaistu 360° Eat Guide ei ole aivan perinteinen ravintolaopas, sillä se nostaa vastuullisuuden merkittäväksi kriteeriksi gastronomian rinnalle. Opas jakaa ravintolat yhden, kahden ja kolmen ympyrän laatuluokituksiin, joista kolme ympyrää on kaikkein korkein tunnustus.

Huippuravintoloiden lisäksi tunnustuksia jaetaan muun muassa vastuullisuusasioissa ansioituneille keittiömestareille, hotelleille, jätteenkäsittelylle ja suunnannäyttäjille. Kaiken kaikkiaan kategorioita oppaassa on kymmenen.

LUE LISÄÄ UUDESTA RAVINTOLAOPPAASTA TÄÄLTÄ: Uusi ravintolaopas huomioi myös sen, mitä emme näe lautasella

Vuoden 2020 360°Eat Guide on nyt julkaistu, ja parhaiten pärjäsivät helsinkiläiset Nolla ja Grön.

Listalla yhteensä 11 suomalaisravintolaa

Ravintola Nolla valittiin ainoana suomalaisena kolmen ympyrän, eli korkeimman kategorian listaukseen. Listalle pääsi kaiken kaikkiaan kuusi ravintolaa, ja Nolla sijoittui näiden ravintoloiden joukossa sijalle 6.

Zero waste -ajatuksella toimiva Nolla sijoittui korkealle tuoreessa listauksessa.
Zero waste -ajatuksella toimiva Nolla sijoittui korkealle tuoreessa listauksessa.

Kahden ympyrän ravintoloita valittiin yhteensä 48, joista suomalaisia pääsi listalle viisi.
23. Ora, Helsinki
35. Tapio, Posio
40. Grön, Helsinki
51. Chapter, Helsinki
53. Jord, Helsinki

Yhden ympyrän ravintoloita listattiin 26, joista suomalaisia ravintoloita listalla on yhteensä viisi.

58. Olo, Helsinki
64. Inari, Helsinki
67. Kaskis, Turku
69, Ravintola C, Tampere
78. Kielo, Joensuu

Lisäksi ravintola Grön nappasi voiton 360°Balance -kategoriassa.

Grönin pohjoismaiset raaka-aineet vakuuttivat tuomarit.
Grönin pohjoismaiset raaka-aineet vakuuttivat tuomarit.

Ravintolaoppaan nettisivuilla kategorian voittoa perustellaan Grönin upealla menulla, jossa kasvipohjaiset raaka-aineet näyttelevät pääosaa lihan, siipikarjan ja kalan täydentäessä kokonaisuutta. Myös ravintolan raaka-aineiden alkuperän vastuullisuus keräsi kehuja.

Ravintolaoppaan löydät kokonaisuudessaan täältä.

Kommentoi juttua