8 x menovinkki Taiteiden yöhön

Cityn tärpit 30. kerran järjestettävään Taiteiden yöhön.

Kuva: Petri Anttila / Taiteiden yö

Taiteiden yö vyöryy Helsinkiin taas satojen tapahtumiensa kera. Runsaan tapahtumatarjonnan keskeisin spektaakkeli nähdään Senaatintorin yllä, mihin levittäytyy La Fura Dels Bausin suunnittelema valoissa väreilevä ihmisverkko puoli kymmeneltä illalla. Kaupunki on täynnä kiinnostavia isoja ja pienempiä tapahtumia, joista valitsimme teille suosikkimme. Monipuolisesta illasta saa parhaiten ilon irti, kun suunnittelee hieman, mutta jättää varaa myös improvisoinnille satojen tapahtumien ristitulessa.

Lue myös: Taiteiden yö on täynnä herkkuja – tsekkaa ruoka- ja juomatarjonta

REDIN SATAMAN YÖ

Merellinen tunnelma ja puistohengailu yhdistyvät Redin sataman yössä. Luvassa on niin herkullista ruokaa ruokarekkojen tarjonnasta, yöjoogaa ja sneak peak -kierroksia 20. syyskuuta avattavan ostoskeskus Redin puistokannelle. Kello 20.00 esiintyvän rapyhtye Gasellien lisäksi keikan heittää Bassoradion Nost€en yllätysesiintyjä. Tältä artistilta on luvassa debyyttialbumi syksyllä.

SINGA OPEN AIR KARAOKE

Musiikkitalon puistossa karaoke tuodaan pois baareista ja olkkareista ulkoilmaan. Singa Open Air on koko perheen ilmainen laulutapahtuma. Tämä on oiva tilaisuus laulaa luikauttaa leppoisassa tunnelmassa, sillä karaokevideot näytetään Pohjoismaiden suurimmalta screeniltä. Mikäli oma vuoro jännittää, ei huolta - näissä kinkereissä ei yhteislaululta voida välttyä. Laulutoiveet esitetään Singa-sovelluksen kautta. Biisivaihtoehtoja on yli 25 000.

HAM: GRAFFITIN YÖ

HAMissa on ilmainen sisäänpääsy viimeisiä viikkoja auki olevaan Graffiti-näyttelyyn kello 11-20. Lisäksi luvassa on värikäs UV-työpaja, jossa oman elämänsä taiteilijat voivat luoda ultraviolettivalossa hohtavia kasvomaalauksia sekä koristaa paidan neonväreillä. Jos tanssijalka vipattaa, kannattaa suunnata UV-discoon. Graffiti- ja hip hop-kulttuurin synnystä Amerikassa kertova Style Wars -dokumentti esitetään Tennispalatsissa ilmaiseksi. Graffitin yön päättää Urbaani tila ja katukulttuurit -paneelikeskustelu.

TAVASTIAN TAITEIDEN YÖ: YOUNGHEARTED

Tavastia ottaa osaa Taiteiden yöhön järjestämällä yleisölle kunnon nannaa: herttaisen suomipop-folk-bändin, Youngheartedin ilmaiskeikan. Trion musiikki on tullut tutuksi klassisista rakkauslauluistaan, akustisesta soittamisesta ja suorista teksteistä. Yhtyeen debyyttialbumi Nuorisydän myi kultaa vuonna 2016, joten yhtyeeltä sopii odottaa suuria vielä tulevaisuudessa.

TURISTIRIPULIROCK

Suvilahden tehdasalueelle turautetaan Taiteiden yöksi paikallinen myrskyvaroitus, kun lahkeeseen lennähtää varpusparvellinen vaihtoehtoista musiikkia. Turistiripulirock vyöryttää kahdelle lavalle “kosmisen ulosteryöpyn” eli kattavan valikoiman suomalaista undergroundia JK Ihalaisesta ja Eppu Helteen livestä Mummin kultiin ja Kyyn Eleisiin. DJ-tiskin takana nimikilpailu käy kuumana, kun dekkeihin astelee IlmaneMies vailla tulevaisuutta, Kuplaton ja Huntin Seteli.

ELEKTRONIMUSIIKKIA KÄPYLÄN LIPPAKISKALLA

Viihtyisä lippakioski isännöi Taiteiden yönä Elektronimusiikkia Käpylän lippakioskilla 4 -tapahtuman, missä konemusa jauhaa klo 18 alkaen. Lavalle nousee kymmenkunta dj:tä, jotka tarjoilevat kokeellisempaa elektroa, surinaa ja pörinää. Konemusan ystäville Taiteiden yön tarjonnasta löytyy myös muun muassa Elektroa ja leipää -tapahtuma Hakaniemessä.

PLANET SUVILAHTI 2018

Suvilahti avartuu Taiteiden yönä ja se tarkoittaa yli 20 livebändiä, dj:tä ja vj:tä, opaskierroksia, tanssia, tantraa, silmäjoogaa, mikäokea, RAPaokea, sirkusta, taidetta, Love Tea Partyn, pop up -kahviloita ja ruokaa sekä runoja. Alkuilta on painotettu perheohjelmalle ja meno kovenee iltaa myöten ja jatkuu myöhään yöhön.

ŠAMAŠ ON ESILLÄ SUOMENLINNASSA

Vuoden 2017 Venetsian biennaalissa Libanonin paviljongin virkaa toimittanut teos ŠamaŠ on esillä Suomenlinnassa Taiteiden yönä. Taiteilija Zad Moultakan ääni- ja valoteos valtaa Suomenlinnan Levyhallin, joka toimi Suomen puolustusvoimien ensimmäisenä sotalentokonetehtaana 1920-luvulla.

Suunnistamista Taiteiden Yön vilkkaassa ohjelmatarjonnassa helpottaa ilmainen mobiilisovellus.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi