Cityn Suuri Ravintolaäänestys 2016: Oulu

Me kysyimme, te vastasitte. Oulun ravintolaäänestyksen voittajat, olkaa hyvät.

Rooster putsasi ravintolaäänestyksen pöydän – jälleen kerran.
Rooster putsasi ravintolaäänestyksen pöydän – jälleen kerran.
 


Paras brunssi, lounas, ruoka, korttelibaari ja sisustus: Cafe Rooster

Viimevuotiseen tapaan Cafe Rooster veti Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä jälleen Oulun pisimmän korren. Kauniissa vanhassa puutalossa ruokaa ja juomaa kansalle tarjoileva Rooster on tyylikkään rauhalliseen sävyyn sisustettu ravintola, joka on yksityiskohtia pullollaan. Tilausnumerot seisovat haarukan nokassa, eri kokoisia tauluja on kymmeniä ja joka puolella on tuoreita kukkia.

"Meillä taitaa mennä mennä noihin kukkiin enemmän rahaa kuin markkinointiin", hyväntuulinen ravintoloitsija Tomi Kukkonen paljastaa.

Tuoreista lähiraaka-aineista tehty ruoka saa asiakkaan pysähtymään Roosteriin jo lounasaikaan. Maistuva ja ajatuksella koottu ruokalista täyttää vatsan työpäivän jälkeenkin ja monipuolinen sekä kylmien että kuumien juomien valikoima pitää huolen viihtymisestä aina yöhön saakka.

Sunnuntaisella brunssilla Rooster vetää pöydät väkeä täyteen. Jos unohdat tehdä pöytävarauksen, niin ei kannata silti ohittaa Roosterin herkkuja notkuvaa brunssia. Osa brunssin pöydistä varataan varta vasten ohikulkijoille eikä varausta ole siis välttämätön tehdä.

Brunssilla on nykyään myös entistä enemmän tilaa. Istumapaikkoja brunssille on vapauttanut uusi buffet-pöytä ja lisää tilaa tuo kesäksi valmistuva kabinetti.

Ruokatrendit ovat hyvin tiedostettuja Roosterissa. Kysynnän myötä vegaanisia ja gluteenittomia tuotteita on lisätty niin lounaalle kuin brunssille ja listallekin. Burgerien sämpylä on saatavilla gluteenittomana, kastikkeita löytyy kasvispohjaisina ja burgerin voi tilata vegaanisena seitanilla tai portobello-sienellä.

"Ruokatrendit näkyvät kyllä. Jos tarjolla on vaikka gluteenitonta piirakkaa, niin se menee kyllä nopeaa ja maistuu muillekin kuin keliaakikoille. Varsinkin vegaaniruuan suosio näkyy selvästi", kertoo ravintolapäällikkö Sara Kuivas.

Roosterissa lähtee takuulla nälkä.
Roosterissa lähtee takuulla nälkä.

Roosterin löytää myös ruokahävikkiä vastaan taistelevassa ResQ Club-mobiilisovelluksesta. Oulun ensimmäisten ravintoloiden mukana ResQ Clubiin lähtenyt Rooster on ruuanpelastuspalvelun avulla saanut minimoitua oman hävikkinsä tarjoamalla sitä edulliseen hintaan pelastettavaksi. Ruokahävikin minimoiminen on taloudellisuuden lisäksi myös eettistä, mikä tukee Roosterin lähiruokahenkisyyttä.

Tuoreet kukat luovat tunnelmaa.
Tuoreet kukat luovat tunnelmaa.
Roosterin valikoimassa on vahvasti mukana paikallisuus myös juomapuolella. Hanasta löytyy paikallisen Maistilan panimon kanssa yhteistyöllä suunniteltu oma olut ja panimoiden kanssa yhteistyöllä järjestetään kevään mittaa tasting-tapahtuma. Myös henkilökunta on ammattitaitoista ja se näkyy. Tiskin takaa osataan hyvin neuvoa, jos olut vaatii esimerkiksi aikaa ja lämpöä makujen avautumiseksi.

"Me myydään monesti tuhdimman tumman oluen kylkeen vielä toinen pieni juoma, jonka voi nauttia tummemman lämmetessä sopivaksi", naurahtaa baarimestari Sami Reponen.

Paras brunssi TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Tuba
 3. Makia
 4. Puistola
 5. Grill It

Paras lounas TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Tuba
 3. Olimpos
 4. Grill It
 5. Toripolliisi

Paras ruoka TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Kauppuri 5
 3. Olimpos
 4. Tuba
 5. Sauraha

Paras kortteliravintola TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Wood Bar
 3. kolo
 4. Tuba
 5. Graali

Paras sisustus TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Tuba
 3. kolo
 4. Flying Reindeer
 5. Olimpos

Wood Barissa järjestetään torstaisin visa.
Wood Barissa järjestetään torstaisin visa.

Paras baari ja palvelu: Wood Bar

Wood Bar tarjoaa kaiken, mitä rento oleilu vaatii. Kahvin ja virvokkeiden lisäksi tiskiltä saa pikkusuolaista, sivupöydällä notkuu lautapelejä, peremmällä on biljardipöytä ja televisioruuduilta voi seurata Kärppä-pelien lisäksi kaikkia urheilufanaatikon tärkeimpiä lajeja.

Keskustan rauhallisemmalla puolella Pakkahuoneenkadulla, Vaaran kaupunginosassa sijaitseva Wood Bar on pieni ja sisukas kuppila, jossa asiakas halutaan saada tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Puubaarissa lämpimään asiakaspalveluun on panostettu tarkoituksella ja kuka tahansa toivotetaan tervetulleeksi.

"Me ollaan kuin kansan olohuone. Monet tulevat meille ihan vain viettämään aikaa kahvikupin äärelle. Mukavan meiningin lisäksi pyrimme tarjoamaan kaikille jotain", kertoo Suuren ravintolaäänestyksen tuloksista häkeltynyt ravintoloitsija Saara Hemmilä.

Ja kaikille todellakin löytyy jotain lautapelien, biljardin ja penkkiurheilun lisäksi Wood Barissa kuunnellaan ja soitetaan musiikkia sekä keikkojen että jamien muodossa, pistetään tutut ja tuntemattomat koville pokeri- ja pleikkariturnauksissa sekä pohditaan vaikeitakin kysymyksiä torstaisin visan äärellä.

Todellisuudessa Oulun parhaan baarin kaava on sen ihmisissä. Kanta-asiakkaat ja tapahtumat tuovat uusia ihmisiä, joista osa tulee asiakkaiksi jäädäkseen. Siihen pyritäänkin.

"Me panostamme asiakaspalveluun. Meille on tärkeää, että sekä asiakkaat ja me henkilökunta viihdytään", Hemmilä tuumaa.

Panostus on tuottanut tulosta, sillä Wood Bar onnistuu vetämään tupansa täyteen useampana iltana viikossa ongelmitta.

Paras baari TOP 5

 1. Wood bar
 2. Cafe Rooster
 3. 45 Special
 4. 1Bar
 5. Kolo

Paras palvelu TOP 5

 1. Wood bar
 2. Cafe Rooster
 3. kolo
 4. Kauppuri 5
 5. Olimpos

Nelivitosessa viihdytään keikalla ja bailaten.
Nelivitosessa viihdytään keikalla ja bailaten. Kuva: Matias Haataja

Paras bailu- ja keikkapaikka: 45 Special

Legendaarisen rokkiklubin maineesta nauttiva 45 Special on ansaitusti jälleen Oulun suosituin bailu- ja keikkapaikka. 45 Specialissa viihtyisän illan ja armottomimmat joraukset tarjoaa talon omat DJ:t, jotka listahittirallin sijaan rakentavat iltoihin oman musiikillisen draaman kaarensa.

"Me tehdään asiat meidän omalla tavalla. Meillä on sellaiset DJ:t, jotka edustavat meidän mielestä hyvää musiikkia", ravintoloitsija Roope Sulkala raottaa 45 Specialin viikonlopputanssien salaisuutta.

Keskikerros on rauhoitettu villeimmiltä tansseilta, mutta vintin Studio45 ja kellarin Rokkidisko pitävät huolen hien virtaamisesta sekä viimeisistä hitaista.

Myös keikoissa pidetään omaa hyväksi havaittua linjaa. Livemusiikkikattauksessa pidetään huolta myös paikallisuudesta. 45 Specialissa vietetään kerran kuukaudessa oululaisen musiikin iltaa ja kesällä paikallista väriä tarjotaan entistä enemmän.

"Yritetään saada keikoille meidän mielestä kovimmat artistit ja bändit, jotka toimivat meidän baarin kokoisessa paikassa", Sulkala kertoo.

Illat, jolloin 45 Specialissa on useampi eri esiintyjä, vetävät porukkaa hyvin, mutta joskus liput saattavat loppua jo ennen varsinaista keikkapäivää. Sulkala arvelee näin käyvän esimerkiksi huhtikuussa 45 Specialissa keikkailevan MC Taagibörstan kohdalla. Mikäli mielii kyseisen legendaarisen räppitrion keikalle, ei lippujen kanssa enää kannata aikailla.

Paras bailupaikka TOP 5

 1. 45 Special
 2. Ilona
 3. Ihku
 4. Kaarlenhovi
 5. Hevimesta

Paras keikkapaikka TOP 5

 1. 45 Special
 2. Tähti
 3. Hevimesta
 4. Tuba
 5. Wood bar

Oulun paras tulokas tarjoaa maukkaat pöperöt.
Oulun paras tulokas tarjoaa maukkaat pöperöt. Kuva: Ostroferia

Paras tulokas: Ostroferia

Vasta muutaman kuukauden auki olleen ravintola Ostroferian nimi on ehtinyt kantautua jo lähes jokaisen ruokaravintoloita harrastavan oululaisen korviin. Ravintolan idea on simppeli: Ostroferia tarjoilee asiakkailleen pieniä maistuvia annoksia lähialueen raaka-aineista ja palan painikkeeksi tarkoin valikoituja viinejä.

Pientä annoskokoa ei kannata kavahtaa, sillä yhden annoksen ei ole tarkoituskaan taltuttaa isoa nälkää. Annoksia voi huoletta ja jopa suosituksesta tilata useamman, mikäli vatsaasi kurnii tai et muuten vain osaa päättää vain yhtä annosta.

Ravintolan kantava voima on Oulussa ja Helsingissä fine dining -ravintoloissa rautaisen ammattitaidon niittänyt pariskunta Jenny Marjakangas ja Jussi Kurkela.

Paras tulokas TOP 5

 1. Ostroferia
 2. kolo
 3. Friends & brgrs
 4. Flying Reindeer
 5. Bacaro Doppio

Torilla tavataan!
Torilla tavataan! Kuva: Keltainen Aitta

Paras terassi: Keltainen Aitta

Torilla tavataan ja Oulun torilla tavatessa on lähes mahdotonta olla huomaamatta pirteän väristä aittabaaria kaupungin suurimman terassin ympäröimänä. Terassi eli patio onkin Keltaiselle Aitalle kaikki kaikessa.

Vaikka patiota hellii kesäaurinko aina sen paistaessa ja paikkoja riittää usealle sadalle, ei ravintoloitsija Samir Ikni pidä Keltaisen Aitan menestystä itsestäänselvyytenä. Terassiin pyritään panostamaan sekä sen ulkoasun että tapahtumien puitteissa entistä enemmän.

Tulevana vuonna elävän musiikin lisäksi Keltaisen Aitan pation kupeessa on madollista päästää oma urheilullinen puoli valloilleen esimerkiksi katukoristurnauksessa.

Keltainen Aitta pitää myös juomalistansa ajan tasalla ja trendikkäänä. Katse on jo kesässä.

"Olen nyt talvilomalla perheeni kanssa Espanjassa. Yrittäjä on aina töissä ja täällä metsästän täydellisen sangrian reseptiä", Ikni paljastaa tulevaa kesää aurinkoisista tunnelmista.

Paras terassi TOP 5

 1. Keltainen aitta 
 2. Café Kuluma 
 3. Wood Bar
 4. Kolo
 5. Jumpru

Paras etninen: Sauraha

Oulun paras etninen löytyy Saurahasta.
Oulun paras etninen löytyy Saurahasta. Kuva: Sauraha
Vielä reilu 5 vuotta sitten Oulun etninen ravintolakenttä ei ollut intialaisia ja kiinalaisia ravintoloita kummempi. Kysyntää eri makumaailmoille Suomen 5. suurimmassa kaupungissa kuitenkin riitti.

Kysynnän ja nepalilaisen ravintolan puutteen huomasi myös Oulun ammattikorkeakoulussa insinööreiksi opiskeleva kaveriporukka. Monipuoliset työkokemukset ja yhteinen kiinnostus yrittäjyyteen synnytti idean, joka parin vuoden hautomisen jälkeen näki päivänvalonsa nepalilaisena ravintola Saurahana.

Autenttiseen makumaailmaan pyrkivän Saurahan ykkösannosta on vaikea sanoa, myydyin annos vaihtelee päivittäin. Erilaiset makumieltymykset näkyvät myös asiakkaiden tilauksissa. Siinä missä toinen tilaa kerta toisensa jälkeen suosikkiannoksensa, toinen uskaltautuu joka kerta valitsemaan uuden makumatkan.

"Suosituin kuitenkin lienee Fazerin Sininen konvehti, jonka yli 90 % asiakkaista nappaa tiskiltä laskua maksaessaan", virnuilee yksi Saurahan perustajista, ravintoloitsija Ravi Thapa.

Paras etninen TOP 5

 1. Sauraha
 2. Garam Masala
 3. Indan Cuisine
 4. Olimpos
 5. Coyoacán

Tuba on parhaan oululaisen kasvisruoan kehto.
Tuba on parhaan oululaisen kasvisruoan kehto.

Paras kasvisruoka: Tuba

Eripari tuoleja, lähes sata erilaista kahvikuppia, retrovalaisimet, mummolasta tutun tuntuinen pöytäliina. Kierrätysmateriaaleilla sisustetun Tuban ilme ja ideologia henkivät ekologisuutta sekä kestävän kehityksen ajatuksia. Kasvisruoka on alusta alkaen ollut tärkeä osa Tuban ruokalistaa.

Kasvisruokaa ja vegaanisia vaihtoehtoja löytyy niin ravintolan iltalistalta kuin lounaalta ja brunssilta sekä perjantai-illan suositusta burgeribuffetistakin. Kaikki burgerit ovat muunneltavissa vegaanisiksi ja väliin voi valita pihvin jopa kolmesta vaihtoehdosta: tofusta, seitanista ja mustapapupihvistä.

Tuban kasvisruoka ei kuitenkaan ole pelkästään vegaaneille. Kasvisruuasta pyritään tekemään niin maistuvaa, että se saisi myös sekasyöjän valitsemaan lautaselle enemmän kasviksia. Esimerkiksi lounaalla vegaaninen versio lasagnesta voi livahtaa sekasyöjänkin lautaselle huomaatta ja se nautitaan hymyssä suin.

Tuban valttikortti on myös se, ettei samaa vanhaa ainoaa vaihtoehtoa tarvise syödä kyllästymiseen saakka. Lounaalla ja brunssilla panostetaan paljon vaihtelevuuteen. Vaihtelevuudesta vastaa Tuban keittiömestari Jami Ropponen, joka pähkäilee ja etsii uusia ideoita tulevien viikkojen ruokalistoille.

"Vegaanbrunssit ovat hyvä alusta kokeilla uusia kasvisruokia, jotka voivat sitten päätyä lounaalle ja iltalistalle sekä tuleville brunsseille", Ropponen kertoo.

Paras kasvisruoka TOP 5

 1. Tuba
 2. Cafe Rooster
 3. Sauraha
 1. Olimpos
 2. Puistola

Majoneesi on Da Maxissa ylitse muiden.
Majoneesi on Da Maxissa ylitse muiden.

Paras yöruoka: DaMax

DaMax on tarjonnut suolaisia herkkujaan nälkäiselle kansalle jo 15 vuotta Oulun yhdellä vilkkaimmista kaduista. Sijainti Kauppurienkadulla ei ole kuitenkaan ainoa syy, miksi oululaiset hakevat pikkutuntien helpotusta DaMaxista.

Laajasta valikoimasta löytyy valinnan varaa, on burgeria, pizzaa, kebabia, uutuutena kokolihaisaa kanabebabia sekä aina puolille öin asti myytäviä erikoisannoksia, jotka tehdään aina alusta tuoreista raaka-aineista tilatessa. Erikoisannosten listalta löytyy muun muassa entrecôte- ja kanavartaita.

Yksi asia Da Maxissa on kuitenkin ylitse muiden ja se on majoneesi. Oululaisen legendaarisen majoneesikänkyn pioneerina toimineen DaMaxin majoneesin resepti on oman keittiön kokeilujen ja kehittelyiden tulos sekä varjeltu liikesalaisuus. Omaa majoneesia löytyykin useista lista-annoksista valmiina ja pyydettäessä sitä on saatavilla kaikkiin annoksiin.

"Kyllä jokainen annos on parempi majoneesilla kuin ilman", ravintoloitsija Garamusi Zayya nauraa parhaasta majoneesiannoksesta kysyttäessä.

Paras yöruoka TOP 5

 1. DaMax
 2. Troijan Kebab
 3. Fratelli
 4. Kauppuri 5
 5. Hadia

Kahvia ja nisua Bisketistä.
Kahvia ja nisua Bisketistä.

Paras kahvila: Cafe Bisketti

Kyllä se on nisu, mikä oululaisen vie kahavilaan! Ei liene sattumaa, että Oulun parhaimmasta kahvilasta löytyy myös kaupungin komein ja suurin korvapuusti. Aikuisen miehen kouran kokoinen korvapuusti ja muut pullat ovat Bisketin suosituimpia tuotteita.

"Monet asiakkaat antavat kiitosta ja sanovat juuri perinteisten tuotteiden olevan vahvuutemme", paljastaa Bisketin vuoropäällikkö Anne Ahonen viitaten kohti oman Meriläisen leipomon nisujen täyttämää pullavitriiniä.

Aivan, juuri sama Meriläisen leipomo, jonka ruisvarrasta kehuttiin Suomen paras leipomo -televisiosarjassa niin jumalaiseksi! Kaikki Bisketin tuotteet pullista ja leivoksista herkullisiin leipiin ja pikkusuolaisiin ovat oman leipomon käsialaa. Myös kaikki Meriläisen leipomotuotteet ovat tilattavissa Bisketin kautta.

Omien tuotteiden lisäksi Bisketin vahvuuksia ovat sen monipuolisuus, edulliset hinnat sekä keskeinen sijainta ja kesäisin täydellisen aurinkoinen aamukahvipatio.

Paras kahvila TOP 5

 1. Cafe Bisketti
 2. Cafe Rooster
 3. kolo
 4. Makia
 5. Bacaro Doppio

 

Paras katuruoka: Nakkifakiiri

Jonoa Nakkifakiirilla.
Jonoa Nakkifakiirilla.
Vaikka katuruoka ja ruokarekat ovat maailman ruokatrendien korkeimman aallon harjalla, old school -hodarivaunu Nakkifakiiri on vielä uniikki näky Oulun kaduilla. Kauppurienkadun ja Kirkkokadun risteykseen viikonloppuiltaisin parkkeeva Nakkifakiiri on pystäristä toiseen ja lopulta taksitolpalle vaeltavan kansan nopea helpotus.

Pienempään nälkään voi tilata pelkät ranskalaiset tai makkaran ja kotimatkalla piipahtaa toistamiseen tilaamassa useamman hodarin täyttämään vatsan lopullisesti valmiiksi yöpuulle. Rauhallisempaan aikaan Nakkifakiirin luukulle on helppo pysähtyä vaikkapa polkupyörän kanssa.

Paras katuruoka TOP 5

 1. Nakkifakiiri
 2. Tuba
 3. Kauppuri 5
 4. Järvi-Grilli
 5. kolo

City onnittelee kaikkia ravintolaäänestyksen voittajia!

1 kommentti

Yökissat

10.3.2017 14:05

No, mutta missä käy eniten jengii viikonloppuisin, ei ole IHKUN voittanutta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi