Hasselhoff, Tony Hawk ja Xzibit Narinkkatorilla

Gumball 3000 –lifestyleralli pyörähtää Helsingissä maanantaina.

David Hasselhoff.
David Hasselhoff. Kuva: flickr / aj82

Gumball 3000 saapuu Helsingin Narinkkatorille maanantaina 20.5. klo 9. Superautot, tähdet ja persoonat värittävät Helsingin keskustaa aamulla ennen kuin saattue lähtee kohti seuraavaa etappiaan, Pietaria. Helsingin keskustassa nähdään mm. Batman-elokuvista tuttu Tumbler-auto, näyttelijä David Hasselhoff ja skeittilegenda Tony Hawk.

Suomalaisia matkalla on useita, mm. hip hop –tähdet Elastinen, Timo Pieni Huijaus ja Uniikki. Myös Duudsonit ovat jo toista kertaa mukana. Gumball 3000 –lifestylerallissa kuskeja ja joukkueita on kaikkialta maailmasta, tähdistä taviksiin – tai ehkä ihan tavallisesta ajankulusta tai tavallisista autoista ei kuitenkaan ole kysymys. Itse tapahtumassahan ei ole kyse kisasta tai kilpa-ajosta, vaan elämyksestä.

Kööpenhaminasta lähdön jälkeen superautot ajavat Ruotsiin, Suomeen, Venäjälle, Baltian maihin, Puolaan ja Itävaltaan, ennen Monte Carlon VIP-päätösjuhlia Monacon F1 Grand Prix’n yhteydessä.

Jokaisessa maassa Gumball pysähtyy ja tuo omintakeisen karavaaninsa kaupunkien kaduille ja toreille yleisön ihmeteltäväksi. Superautojen esittelyn lisäksi etapeilla on juhlia ja konsertteja. Perinteisesti Gumball on houkutellut tapahtumiensa yhteyteen tuhansia faneja ja uteliaita autoharrastajia. Helsingissä yleisö pääsee katsomaan autoja lähietäisyydeltä.

Vuoden 2013 yli 100 auton valikoimassa on mm. Ferrareita, Lamborghineja, Bentleyjä, Jaguareja ja  Porscheja – sekä kustomoituja että vintage-autoharvinaisuuksia. Mukana tänä vuonna ovat myös hiphop-artistit EVE ja Xzibit, sekä dubstep-bändi Nero. Moni tähtikuski paljastuu vasta Gumball 3000 –ajotapahtuman käynnistyessä.

City kertoi joulukuussa Gumball 3000 -rallin Suomen vierailusta.

6 kommenttia

Anonyymi

15.5.2013 14:28

"Kuskit noudattavat liikennesääntöjä ja ajo tapahtuu ratapäivää lukuunottamatta tavallisilla teillä."

Mistä lähtien?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

supez

15.5.2013 14:45

Eikös duudsonit ole jo kolmatta kertaa mukana..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tiedoks

16.5.2013 23:00

Duusonit olivat toissavuonna gumball-kisassa, mutta viime vuonna he olivat amerikassa järjestettävässä bullrun-kisassa. Eli nyt osallistuessaan tänä vuonna jälleen gumballiin, ovat he mukana gumballissa toista kertaa.

TiedoksTosiaan

20.5.2013 21:46

Kyllä muuten on kolmas kerta tänä vuonna Duudsoneilla. Joku roti tähän nyt. Duudsoneilla oli vuonna Gumball 2011:ssa ambulanssi-auto ja Gumball 2012:ssa lifeguard-auto. Ja 2012 Bullrunissa niillä oli vaaleanpunainen possu-auto. Ei luulis olevan hirveän vaikeaa kaivaa ko. tiedot googlesta.

Köpö

15.5.2013 15:43

Mikäköhän näitten reitti on oks kellään tietoa et mitä kautta ajavat kun ite asun Lpr et kulkevatkohan tätä kautta tonne Pietariin. =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi