Jättimäinen burgeriterassi nousee keskelle Helsinkiä - yksi hampurilaistrendi ylitse muiden: “Tämän kesän kuumin juttu”

Burger Lovers -terassi on burgeri- ja jalkapallofanien toteen käynyt unelma.

Ravintola Boneless tuo Burger Lovers -terassille suositun smash-burgerinsa.
Ravintola Boneless tuo Burger Lovers -terassille suositun smash-burgerinsa. Kuva: Rasmus Tikkanen
  • Mikä: Suomen suurin burgeriravintola
  • Missä: Rautatientori
  • Milloin: 11.-21.6.2021 päivittäin klo 12-21

Perjantaina Helsingin Rautatientorille avautuu kaikkien burgerifanien unelma eli jättimäinen Burger Lovers -terassi, joka kokoaa Suomen huippuburgeripaikat yhteen. Katuruoka-annosten ja raikkaiden juomien ohessa yleisö pääsee nauttimaan myös jalkapallosta.

"Suomen parhaimpia burgereita ja EM-futista isoilta screeneiltä", tapahtumaa järjestävä Burger Lovers -ryhmän aktiivi Antti Suikkari kiteyttää.

"Burgerit vaan paranee!"

Vaikka jalkapallo on läsnä, ruokatapahtuman päätähtiä ovat totta kai edelleen burgerit, joiden makumaailmoissa tullaan näkemään niin klassisia yhdistelmiä kuin villejäkin makucomboja. Suikkari toteaa burgereiden suosion jatkavan voittokulkuaan tänäkin kesänä.

Burger Lovers Festival 2019 yleisöäänestyksen voitti kuopiolaisen Bowl D1nerin Burger5 -hampurilainen.
Burger Lovers Festival 2019 yleisöäänestyksen voitti kuopiolaisen Bowl D1nerin Burger5 -hampurilainen. Kuva: Antti Suikkari

"Kyllähän burgerit ovat edelleen vahvassa nosteessa, kuten kaikki street food, joka on ollut niin sanotusti helposti kuljetettavaa ruokaa näin korona-aikana. Erityisen mahtavaa on ollut huomata, että uusia paikkoja on pulpahdellut esiin haastavista ajoista huolimatta, kuten Burger Lovers -terassille osallistuva 2 kundia Burger & Fries Raumalta. Toinen maininnan arvoinen korona-ajan paikka on The Van Kotkasta.", Suikkari kertoo Citylle.

Tämän päivän burgerit ovat todellisia kokkien taidonnäytteitä, joita kannattaa ehdottomasti lähteä maistamaan upealle burgeriterassille.

"Burgeriskene kehittyy koko ajan ja burgerit vaan paranee! On helppo todeta, että olemme päässet pitkälle niistä ajoista, kuin hampurilaiset valmistettiin pääosin pakastepihveistä", Suikkari lisää.

Yli 1500 pöytävarausta jo tehty

Vallitsevasta tilanteesta johtuen viikonloppufestivaalista liikkeelle lähtenyt Burger Lovers -tapahtuma muuttuu tänä vuonna 950-paikkaiseksi terassiravintolaksi, jossa kaikille vieraille on oma istumapaikka. Myös käsienpesupisteisiin, vessoihin ja turvaväleihin on kiinnitetty erityistä huomiota.

Ruoka-annokset voi noutaa haluamaltaan ravintolapisteeltä tai tilata maistelumenun VIP-pöytiin tarjoiltuina.

Burger Lovers -terassilla on tarjolla burgeri poikineen.
Burger Lovers -terassilla on tarjolla burgeri poikineen.

Kiinnostus tapahtumaa kohtaa on selvästi ollut kovaa, sillä pöytävarauksia on Suikkarin mukaan tehty jo yli 1500. Vaikka pöytävarausta suositellaan, voi tapahtumaan lähteä tutustumaan myös spontaanisti.

"Ravintolaan on vapaa pääsy ja pöytiä voi jonottaa niin sanotusti walk-in puolelle, mutta pöytävarauksen tekemällä voi varmistaa, että pääsee tiettyyn aikaan omaan pöytään ilman turhia jonotteluita. Varauksen tehneille tarjoillaan myös juomat pöytiin, joten niitäkään ei tarvitse erikseen käydä jonottamassa. Alueella on jättinäytöt, joilta voi seurata EM-jalkapalloa ja suosituimmat ottelut alkavat olla täyteen varattuja."

Smash burgerit tämän kesän hitti

Burgerit ovat olleet kovassa nosteessa jo useamman vuoden ajan niin ravintoloissa kuin kotikeittiössä. Suikkarin mukaan tämän kesän suurin trendi on ehdottomasti smash burgerit.

LUE LISÄÄ SMASH BURGEREISTA: Hampurilaisfanit ylistävät nyt smash burgereita – burgeriguru paljastaa, mistä ilmiössä on kyse

"Yritimme nostattaa smash burger buumia jo pari kesää sitten, kun järjestimme ensimmäisen Burger Lovers Festivalin. Tekniikka ei silloin lähtenyt lentoon, mutta pari ravintolaa tarttui siihen, ja Bonelessin smash burgereiden saama hype Burger Loversien keskuudessa on vaikuttanut pitkälti siihen, että monet muutkin ravintolat alkoivat tekemään smashiä. Toki Friends & Brgrs -ketju on smashannut alusta alkaen, mutta markkinoinnissa sitä ei käytetty suuremmin ennen viime vuotta. ", Suikkari kertoo burgeritrendistä.

Burger Lovers Finland -yhteisön aktiivit Mikko Väisänen ja Antti Suikkari ovat järjestämässä Suomen suurinta burgeriterassia Helsingin Rautatientorille 11.-21.6.2021.
Burger Lovers Finland -yhteisön aktiivit Mikko Väisänen ja Antti Suikkari ovat järjestämässä Suomen suurinta burgeriterassia Helsingin Rautatientorille 11.-21.6.2021. Kuva: Timo Korhonen

Smash burgereiden matka ihmisten sydämiin on ollut kivinen, mutta tänä kesänä yksi asia on varma:

 "Smash on kuitenkin tämän kesän kuumin juttu.

Burger Lovers -terassille osallistuvat ravintolat:

2 kundia burger & fries (Rauma)
Bites Burgers (Helsinki)
Boneless (Helsinki)
Buli Foodtruck (Vantaa)
Bun2Bun (Helsinki / Espoo)
Burger5 (Kuopio)
Deluxe Burger & Pizza (Vantaa)
Friends & Brgrs
Naughty BRGR

Burger Lovers -terassiravintola on avoinna Helsingin Rautatietorilla 11.-21. kesäkuuta 2021 päivittäin. Terassiin osallistuvat hampurilaisravintolat ja burgereihin erikoistuneet keittiömestarit tarjoilevat burgereita pop-up -pisteistään tai ruokarekoistaan. Koko terassialue toimii anniskelualueena.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi