Juhlaviikot: Kaupungilla heviä, Jättiläisiä ja DJ-kleinbussi

Oheistapahtumina Korjaamon Stage-teatterifestari, Runokuu ja Viapori Jazz.

Children of Bodomin Alexi Laiho haluaa Senaatintorille 100 sähkökitaristia rinnalleen esiintymään.
Children of Bodomin Alexi Laiho haluaa Senaatintorille 100 sähkökitaristia rinnalleen esiintymään. Kuva: Jarmo Katila

Juhlaviikot polkaistaan käyntiin perjantaina 14.8. näyttävästi sadan hevimetallikitaristin voimin. Maailman paras metallikitaristi, Children of Bodomin Alexi Laiho säveltää Juhlaviikoille tilausbiisin ja valitsee 100 sähkökitaristia rinnalleen esiintymään Senaatintorille, isolle lavalle. Demovideoita voi ladata Alexin katsottavaksi toukokuun ajan. Juhlaviikot ja Elisa seuraavat #100guitarsfromhel-hankkeen etenemistä koko kevään ja kesän ajan.  

Samalla Senaatintorin lavalla nähdään avajaisviikonlopun aikana myös Kiinan keskusbaletin jättimäinen tanssiteos Punainen naiskomppania. Valtavat, kahdeksanmetriset Jättiläiset heräävät henkiin Taiteiden yönä 20.8. Juhlaviikot ja Helsingin Sanomat ottavat yhdessä kaupunkilaisten kanssa nämä harvinaiset vieraat vastaan. Ilmaisissa työpajoissa jätit rakennetaan pajusta.

Tony Suarezin bailubussin voi tilata vaikka omaan pihaan.
Tony Suarezin bailubussin voi tilata vaikka omaan pihaan. Kuva: DCLIK-Vincent Castellin

Ranskalainen Tony Suarez ajaa funkyn kleinbussinsa minne tahansa ja soittaa auton katolta hyvää levymusiikkia. Bailubussin voi tilata maksutta kotipihaan, toimistokortteliin, asukastalolle tai koululle.
Korjaamo Teatterin Stage -festivaali antaa yleisölle kiinnostavan kotimaisen ja kansainvälisen teatterikatsauksen 12.-23.8. Runokuu levittäytyy kaupunkiin 21.-27.8. Viapori Jazz soi Suomenlinnassa 26.–29.8. ja Art goes Kapakka näyttäytyy Helsingin ravintoloissa 13.–22.8.

Lue tästä, mitä muuta Helsingin juhlaviikoilta löytyy!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi