Helsingin juhlaviikkojen runsas kattaus selvillä


Juhlaviikot viettää kiinalaisen taiteen teemavuotta ja Huvilan 20-vuotisjuhlia.

Juhlaviikot nostaa tänä vuonna keskiöön mystisen ja valtavan Kiinan. Kuvassa Shanghai Acrobatic Troupe.
Juhlaviikot nostaa tänä vuonna keskiöön mystisen ja valtavan Kiinan. Kuvassa Shanghai Acrobatic Troupe. Kuva: Shanghai Acrobatic Troupe

Osana vuoden 2015 festivaaliaan Helsingin juhlaviikot esittelee Fokus: Kiinan, laajimpia kiinalaisen kulttuurin katselmuksia, mitä Euroopassa on viime vuosina nähty. Huvila-teltta täyttää 20 vuotta ja festivaali juhlii omaa ainutlaatuista tapahtumapaikkaansa monin eri tavoin. 

Suomen ja koko Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali tuo pääkaupunkiin maailmantähtiä kuten minimalisti, säveltäjä Steve Reichin, Kiinan kansainvälisesti tunnetuimman nykysäveltäjän Tan Dunin ja huippuorkesterit Wienin filharmonikot ja Concertgebouw-orkesterin. Lisäksi ohjelmassa on kotimaisia eri taiteenalojen huippuja: mm. sopraanotähti Karita Mattila, tanssija-koreografit Tero Saarinen ja Kaari Martin sekä metallikitaristi ja säveltäjä Alexi Laiho.

”Maailmassa tapahtuu nyt historiallisen mittakaavan muutoksia. Taide ei mittaa muutoksia lukuina ja käyrinä vaan sielun värähdyksinä. Juhlaviikot haluaa näyttää maailman sielun niin kuin se taideteoksissa kuvastuu kuin peilin sirpaleista; kustakin näkyy pieni pala taivasta. Kiina on muutoksen tekijöistä yksi tärkeämpiä ja tänä vuonna festivaalin luonteva fokus. Keskiössä on kuitenkin ihminen, iloineen ja suruineen pohjimmiltaan samanlainen maailman kaikissa kolkissa”, sanoo Juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi