Kansainvälisesti palkittu baarimestari avaa cocktailbaarin Helsinkiin - Bar Mate haluaa olla ajan hermoilla

Bar Mate on Suomen ensimmäinen itsetehtyihin highball cocktaileihin perustuva baari, jossa hiilihapotetut cocktailit tulevat hanasta.

Kuva: Antero Semi
  • Mikä: Cocktailbaari
  • Missä: Pieni Roobertinkatu 9, Helsinki
  • Milloin: Ovet auki kesäkuun alussa, avoinna ti-to 16-00, Pe-La 15-02

Yhteisöllisten työtilojen alakertaan Pienelle Roobertinkadulle avautuva Bar Mate on huippubaarimestarin Mika Ammunet toteen käynyt unelma.

Idea jäi muhimaan Australian reissulta

Ajatus oman baarin perustamisesta ei lähtenyt liikkeelle hetken mielijohteesta, vaan idea on ehtinyt kyteä Ammunetin mielissä jo vuosikymmenen ajan.

“Ajatus oman baarin perustamisesta on muhinut siitä asti kun yli kymmenen vuotta sitten kävin Australiassa reissussa. Yamba nimisessä pienessä kylässä New South Walesissa istuin perheomisteisen hostellin alakerrassa, kuuntelin kuinka trubaduuri soitteli kitaraa cocktailien ja ruokalautasten kilistellessä ravintolassa. Mietin että tämä on se juttu jota lähden opiskelemaan kun armeijasta pääsen”, Ammunet kertoo Citylle.

Mika Ammunetin Bar Mate tulee palvelemaan asiakkaita viitenä päivänä viikossa.
Mika Ammunetin Bar Mate tulee palvelemaan asiakkaita viitenä päivänä viikossa. Kuva: Aniko Lehtinen

Vaikka ajatus omasta baarista oli muhinut mielissä jo pitkään, oman yrityksen lopullinen konsepti tarkentui vasta noin vuosi ennen tilojen löytymistä.

Kilpailukokemukset sekä alalla vallitsevien trendien seuraaminen auttoivat maailman suurimmassa World Class -baarimestarikilpailussa vuonna 2021 kuudenneksi sijoittunutta Ammusta “Highballs & Small plates” -konseptin hiomisessa.

Ajan hermoilla - ei viisi vuotta jäljessä

Kesäkuun alussa avautuva loft-henkinen Bar Mate on erikoistunut pitkiin ja raikkaisiin highball-cocktaileihin sekä moderniin suomalaiseen baariruokaan. Erikoisuutena tässä ajattomalla sisustuksella ja funk-musiikilla varustetussa baarissa ovat säännöllisesti vaihtuvat, hanasta löytyvät hiilihapotetut cocktailit.

“Olen aina halunnut yhdistää baarikokemukseen myös sormisyötävää ruokaa. Kilpailukokemusten kautta päädyin pitämään Johnnie Walker highball -koulutuksia viime syksynä ympäri Suomen, joten pääsin lähietäisyydeltä näkemään kuinka joka kaupungissa highball tyyliset juomat olivat nosteessa”, Ammunet kertoo.

Kuva: Antero Semi

Kun samaan aikaan arvostettu Drinks Business -lehti julkaisi artikkelin, jossa high ballit mainittiin Ison Britannian seuraavana suurena trendinä, usko omaan tekemiseen sai vahvistusta entisestään.

“Nämä antoivat uskoa siihen että highball aalto on tulossa myös Suomeen ja tällä kertaa en halunnu odottaa sitä kuuluisaa viittä vuotta ennen avausta, kuten välillä sanotaan että Suomi on trendeissä jäljessä tämän verran. Bar Maten kanssa kiritään tämä aika kiinni ja ollaan jopa kansainvälisellä tasolla ajan hermolla, Ammunet kertoo.

LUE MYÖS: 15 x kesän parhaat terassit - käy ainakin näissä!

Ammunet kertoo myös monen alalla työskentelevän tutun ylistäneen ideaa modernia suomalaista baariruokaa ja pitkiä cocktaileja nopeasti ja laadukkaasti tarjoilevasta paikasta.

Bar Matessa pääsee maistamaan myös kilpailuissa tunnustusta saanutta Symbiotic Serve -cocktailia, joka sisältää vodkan lisäksi ylijäämäraaka-aineista, kuten mansikasta, korianterista, mustapippurista ja vaaleasta balsamicosta, tehtyä cordiaalia.

10-vuotinen ura täynnä saavutuksia

World Class -menestyksen lisäksi Storyville Jazz Clubin työharjoittelupaikalta ponnistanut Ammunet on hiljattain saavuttanut ravintola-alan PRO-palkinnon baarimestarina. PRO-gaalassa teemana oli vastuullisuus ja palkinnon voittaminen on osoitus esikuvana toimimisesta.

Vain muutama päivä PRO-gaalan jälkeen Tukholmassa järjestettävässä Bartenders & Choice Awards -gaalassa palkittiin Pohjoismaiden parhaat baarimestarit ja sieltä Ammunet pokkasi Suomen parhaan tittelin.

Mika Ammunet sijoittui maailman suurimmassa World Class -baarimestarikilpailussa vuonna 2021 kuudenneksi.
Mika Ammunet sijoittui maailman suurimmassa World Class -baarimestarikilpailussa vuonna 2021 kuudenneksi. Kuva: Julius Konttinen

“Huikea fiilis, että alan ihmiset ovat äänestäneet minua ja että tunnustus tuli Bar Maten avauksen kynnyksellä. Tämä antaa uskoa 10-vuotisen urani saavutuksiin ja tuntuu, että minulla on alan kovimpien tekijöiden tuki edetessäni baarimestarista yrittäjäksi”, Ammunet hehkuttaa.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistään hän toimi vielä tämän vuoden alkupuolelle asti keittiöpuolen esikuvansa Tomi Björckin Lily Lee -ravintolan pääbaarimestarina. Siinä välissä hän työskenteli Australiassa Sydneyn parhaan cocktailbaarin Bulletin Placen baarimestarina ja sekoitteli parin vuoden ajan lähemmäs 400 Signature Mika -juomaa.

Mittavaan uraan mahtuu myös arvokas työkokemus Son of a Punch -cocktailbaareista sekä Sling In Baarista, josta moni taitava baarimestari on saanut oppinsa.

Kun taustalla on näin vahvaa kokemusta, uudelta Bar Matelta voidaan odottaa paljon!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi