15 x kesän parhaat terassit - käy ainakin näissä!

Nämä upeat - ja erilaiset - terassit kannattaa painaa mieliin aurinkoisia päiviä silmällä pitäen!

Allas Sea Poolin suuret terassit kolmessa kerroksessa ovat kesän upeimpia kohtaamispaikkoja.
Allas Sea Poolin suuret terassit kolmessa kerroksessa ovat kesän upeimpia kohtaamispaikkoja. Kuva: Allas Restaurants

Vaikka Helsingin jättiterassi jäi tänä vuonna vain haaveksi, ei hätää! Kaupunki on täynnä toinen toistaan mahtavampia terasseja, joissa pääset nauttimaan auringon ja kylmien juomien lisäksi myös herkullisesta ruoasta ja mahtavasta tunnelmasta.

Poimi tärpit kuumistakin kuumimpaan terassikesään!

Alla esitellyt terassit ovat mukana kesän parhaat terassit yhteen kokoavassa Cityn Terassioppaassa. Terassioppaasta voit kätevästi tarkistaa muun muassa sinua lähimmät terassit, saako terassilta ruokaa ja ovatko koirat tervetulleita.

15 x parasta terassia Helsingissä

Allas Restaurants

 • Missä: Katajanokanlaituri 2A, Helsinki
 • Kenelle: Auringonpalvojille

Allas Sea Poolin terasseilta on upeat maisemat merelliseen Helsinkiin.
Allas Sea Poolin terasseilta on upeat maisemat merelliseen Helsinkiin. Kuva: Allas Restaurants

Helsingin keskeisimmällä paikalla sijaitseva Allas Sea Pool upeine terasseineen on todellinen auringopalvojan unelma - tänne aurinko paistaa koko päivän aina aamupäivästä auringon laskuun saakka.

Tällä terassilla ei myöskään tule nälkä! Asiasta pitää huolen Seagrill-ravintola, joka tarjoilee asiakkailleen niin grilliherkkuja, mereneläviä kuin kauden raikkaita salaatteja. Pienempää purtava etsivä löytää omat suosikkinsa Allas Cafe & Terracesta, jonka jälkeen voi hyvin siirtyä kattoterassille nautiskelemaan Sky Barin antimista.

Allas Sea Poolin terassille voit suunnata niin arjessa kuin juhlassa!

Wanha Pehtoori

 • Missä: Laamannintie 17, Helsinki
 • Kenelle: Perheille ja eläinten ystäville

Haltialan tilalla sijaitseva Wanhan Pehtoorin terassi on pienen matkankin arvoinen elämys.
Haltialan tilalla sijaitseva Wanhan Pehtoorin terassi on pienen matkankin arvoinen elämys. Kuva: Wanha Pehtoori

Vain 20 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta löytyy elämyskeidas, joka kannattaa ehdottomasti ottaa kesän to do -listalle. Haltialan maatilalla sijaitsevan Wanha Pehtoori tarjoaa kesävieraille idyllisen pysähtymiskohteen, jossa viihtyvät kaikki vauvasta vaariin.

Kesäkeittiön herkkuja voit nautiskella puutarhaan levittäytyvällä terassilla, josta löytyy paikkoja niin varjoa kuin aurinkoa etsiville. Retrohenkisestä jäätelökioskista hankit jälkiruoat samalla, kun ihastelet silmiä hivelevää maalaismaisemaa kotieläimineen. Todellinen helmi terassien joukossa!

Mattolaituri

 • Missä: Ehrenströmintie 3A, Helsinki
 • Kenelle: Chillailijoille ja koiranulkoiluttajille

Mattolaiturin terassilta saa kylmän juoman lisäksi myös kahvilatuotteita.
Mattolaiturin terassilta saa kylmän juoman lisäksi myös kahvilatuotteita. Kuva: Mattolaituri

Kauniiden merimaisemien äärellä Kaivopuistossa sijaitseva Mattolaituri on täydellinen kohde rennon kesäpäivän tai -illan viettoon.

Upeista maisemista, hyvistä juomista ja pienestä purtavasta voit nauttia joko Mattolaiturin omalla beachillä rantatuolissa istuen tai vaihtoehtoisesti voit kivuta kattoterassille arjen yläpuolelle. Meno Mattolaiturilla kohoaa kattoon etenkin viikonloppuisin, jolloin DJ:t viihdyttävät kesäkansaa aamun pikkutunneille saakka.

HUOM! Tälle terassille ovat koirat enemmän kuin tervetulleita, ja tarjolla on nelijalkaisille aina vettä ja keksejä.

Junk y Vegan

 • Missä: Postikuja 2, Helsinki
 • Kenelle: Nälkäisille

Junk y Veganin terassilla keskitytään nauttimaan hyvästä ruoasta.
Junk y Veganin terassilla keskitytään nauttimaan hyvästä ruoasta. Kuva: Junk y Vegan

Yhdellä Helsingin keskeisimmällä paikalla Kiasman ja Sanomatalon välissä sijaitseva Junk y Vegan tarjoaa oivat puitteet pirteän kesäpäivän viettoon kaikille hyvän ruoan ystäville. Tuulelta hyvin suojassa olevalle terassille kannattaa suunnata etenkin maistuvan ruoan perässä; Junk y Vegan tarjoaa nimittäin ruokaa, joka maistuu ihan kaikille ruokavaliosta riippumatta.

Maukkaiden burgereiden, sormisyötävien, bowlien, flat breadien ja muiden mättöruokien lisäksi terassilla nautitaan totta kai raikkaita juomia, joita on saatavilla laaja valikoima niin alkoholillisena kuin alkoholittomana.

VINKKI: Tänne on helppo sopia treffit, olivatpa kaverit sitten tulossa paikalle mistä päin kaupunkia tai Suomea tahansa.

Kaivohuone

 • Missä: Iso Puistotie 1, Helsinki
 • Kenelle: Bilettäjille

Kaivohuoneen terassi on klassikko!
Kaivohuoneen terassi on klassikko! Kuva: Kaivohuone

Helsinkiläisiä jo 1800-luvulta saakka ilahduttanut Kaivohuone on klassikkokohde, jossa kannattaa käydä edes kerran kesässä! Päivisin Kaivohuone näyttäytyy rentona kokoontumispaikkana, jonne voi lähteä nauttimaan raikkaiden juomien myös pizzasta ja grilliherkuista.

Ilta- ja yöaikaan historiallisessa miljöössä sijaitseva terassi on osa Kaivohuoneen yökerhoa, jossa tunnelma nousee helposti taivaisiin. Lämpimät ja valoisat kesäyöt yhdistettynä hyvään musiikkiin ja mahtavaan tunnelmaan - kuulostaa ikimuistoiselta kesäillalta, vai mitä?

Naughty BRGR Sturenkatu

 • Missä: Sturenkatu 21, Helsinki
 • Kenelle: Burgerifaneille

Naughty BRGR Sturenkadulta löydät ketjun laajimman juomavalikoiman.
Naughty BRGR Sturenkadulta löydät ketjun laajimman juomavalikoiman. Kuva: Naughty BRGR

Koko päivän auringossa kylpevä Naughty BRGR Struenkadun terassi on pyhitetty auringon lisäksi mehukkaalle ruoalle ja kylmälle juotavalle. Pöytiin kannattaa ehdottomasti tilata ravintolan kuuluisia burgereita, joiden makuelämyksen kruunataan kylmällä juomalla.

Tältä koiraystävälliseltä terassilta löytyy Naughty BRGR -ravintoloiden laajin olut- ja juomavalikoima, joiden joukosta jokainen löytää taatusti oman juomasuosikkinsa burgereiden kyljessä tai ihan vain sellaisenaan nautittavaksi.

HUOM: Tältä terassilta löydät hyviä juomatarjouksia isommallekin porukalle!

Thai Orchid Villa Kamppi

 • Missä: Urho Kekkosen katu 1, Helsinki
 • Kenelle: Nautiskelijoille

Kampin kyljessä sijaitsevan ravintolan terassilla mahtuu nautiskelemaan niin ruoasta kuin auringosta.
Kampin kyljessä sijaitsevan ravintolan terassilla mahtuu nautiskelemaan niin ruoasta kuin auringosta. Kuva: Thai Orchid Villa

Helsingin paraatipaikalla, kauppakeskus Kampin kyljessä sijaitsevan Thai Orchid Villa Kampin 70-paikkaiselle terassille mahtuu yksi jos toinen kesäpäivää viettävä.

Ihmisvilinän seuraamisen lisäksi tällä terassilla keskitytään nauttimaan myös upeista thaimaalaisista makuelämyksistä niin lounaan, illallisen kuin maistelumenun muodossa. Ravintolan ruokalista sisältää laajan valikoiman thaimaalaisia klassikoita ja niiden moderneja versioita, jotka nautitaan tietenkin huolella valittujen juomien kera. Tässä ravintolassa lasiin kannattaa tilata etenkin upeita cocktaileja, joita on saatavilla myös alkoholittomina versioina.

VINKKI: Ravintolassa päivittäin vaihtuva kymmenen euron ateriatarjous lounaan jälkeen.

Apollo

 • Missä: Kalevankatu 1, Helsinki
 • Kenelle: Urbaania sykettä etsiville

Apollon sisäpihan terassilla kesäkausi jatkuu aina keväästä pitkälle syksyyn
Apollon sisäpihan terassilla kesäkausi jatkuu aina keväästä pitkälle syksyyn Kuva: Apollo/Henri Juvonen

Apollon kauppakeskus Forumissa sijaitseva sisäpihan terassi toimii erinomaisesti myös viileämpinä päivinä - terassi on nimittäin katettu ja lämmitetty! Tänne voit siis suunnata milloin vain - satoi tai paistoi.

Apollo Terrace Barissa nautitaan kesäisestä tunnelmasta aina keskiviikosta sunnuntaihin, jolloin luvassa on kylmiä juomia, kaupungin keskustan urbaania sykettä ja tietenkin iloisia asiakkaita. Eikä kannata unohtaa myöskään hyvää musiikkia, joka vaihtelee alkuillan kevyestä popista loppuillan hitteihin.

Meritorppa

 • Missä: Kalastajatorpantie 2, Helsinki
 • Kenelle: Luonnon rauhaa rakastaville

Meritorppa lumoaa paitsi upeilla maisemillaan, myös herkullisella ruoallaan.
Meritorppa lumoaa paitsi upeilla maisemillaan, myös herkullisella ruoallaan. Kuva: Laura Matilainen

Ihananan merellisissä maisemissa Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevasta ravintola Meritorpasta löytyy terasseja peräti kaksin kappalein. Merenpuoleiselle katetulle terassille paistaa aurinko ilta-aikaan, kun taas sisäpihan terassille kannattaa lähteä nauttimaan aurinkoisista hetkistä vaikkapa lounaalle. Ravintolan isot ikkunat takaavat, että meri levittäytyy eteen myös sisäpihan terassilla istujille.

Ihanan rauhaisan ja merellisen tunnelman lisäksi Meritorpassa nautitaan tietenkin myös hyvästä ruoasta. Tarjolla on niin lounas-, Casual- kuin illallismenua, joiden kyljessä maistuvat huolella valitut juomat. Terassikausi kannattaa ehdottomasti aloittaa maku edellä luoduilla cocktaileilla tai mocktaileilla.

Baarikärpänen

 • Missä: Keskuskatu 8, Helsinki
 • Kenelle: Kaveriporukoille

Monelle tuttu yökerho on muuttanut uusiin upeisiin tiloihin Citycenteriin.
Monelle tuttu yökerho on muuttanut uusiin upeisiin tiloihin Citycenteriin. Kuva: Baarikärpänen

Helsingin Citycenterin kolmannessa kerroksessa sijaitsevan Baarikärpäsen terassi tarjoaa erinomaiset puitteet huikealla illalle kaveriporukan kesken.

Isolla ja tilavalla terassilla mahtuu viettämään aikaa isommallakin porukalla, ja hyvän fiiliksen kruunaavat tietenkin kylmät juomat ja upeat maisemat Rautatieaseman ylle. Keskeinen sijainti takaa myös, että tänne on kaikkien helppo tulla!

Baarikärpäsessä ei tarvitse vain istua juomalasin äärellä, vaan täällä pääset toteuttamaan itseäsi niin tanssilattialla kuin karaokemikrofoni kädessä.

Fat Lizard Herttoniemi

 • Missä: Linnanrakentajantie 2, Helsinki
 • Kenelle: Nautiskelijoille

Fat Lizard Herttoniemen iso kattoterassi on jokaisen hyvän ruoan ja juoman ystävän kesän must-kohde.
Fat Lizard Herttoniemen iso kattoterassi on jokaisen hyvän ruoan ja juoman ystävän kesän must-kohde. Kuva: Fat Lizard

Jos etsit takuuvarmaa helpotusta nälkään ja janoon, kannattaa ottaa suunnaksi Fat Lizardin suuri ja aurinkoinen terassi Herttoniemessä.

Terassille voit tilata juuri oman suosikkisi ravintolan ruokalistan antimista. Listalta löytyy niin pientä naposteltavaa, puu-uunissa paistettuja pizzoja kuin makeita herkkuja. Jano sammutetaan tietenkin Fat Lizardin omilla oluilla.

Auringon ja hyvän ruoan lisäksi Fat Lizard Herttoniemeen kannattaa suunnata erilaisten tapahtumien perässä. Nyt toukokuussa katsotaan tietenkin MM-kisoja isoilta screeneiltä, kesällä luvassa on muun muassa livemusiikkia.

Ravintola Veturitallit

 • Missä: Veturitallinkuja 34, Helsinki
 • Kenelle: Uusia elämyksiä etsiville

Pasilan sydämestä löytyvälle upealle terassille mahtuvat kaikki kesäpäivän viettäjät aina koirakavereista kesäkolleihin.
Pasilan sydämestä löytyvälle upealle terassille mahtuvat kaikki kesäpäivän viettäjät aina koirakavereista kesäkolleihin. Kuva: Veturitallit

Pasilan todellinen piilotettu helmi löytyy Veturitalleilta, vain muutaman sadan metrin päässä Triplasta ja Pasilan rautatieasemalta. Aurinkoinen sisäpiha tarjoaa rauhalliset puitteet peräti sadalle kesän viettäjälle, jotka ovat tervetulleita niin yksin, kaksin kuin vaikkapa nelijalkaisten ystävien kera.

Viihtyisä terassialue on suojattu telttakatoksilla, joiden alla voit nautiskella kylmistä juomista niin paahtavalla helteellä kuin pienessä vesisateessa. Juomien kyljessä maistuvat ravintolat herkullisen ruokalistan antimet, salaatit, keitot, pastat ja pihvit mukaan lukien.

HUOM: Terassilla ruoka + juoma -tarjouksia!

Krunan Terde

 • Missä: Maurinkatu 6, Helsinki
 • Kenelle: Takuuvarmaa aurinkoa kaipaaville

Kruunuhaassa kesäpäivän viettäjälle ei jää nälkä, siitä pitävät huolen Krunan Terden herkulliset annokset.
Kruunuhaassa kesäpäivän viettäjälle ei jää nälkä, siitä pitävät huolen Krunan Terden herkulliset annokset. Kuva: Krunan Terde

Svenska Klubbenin eteen kauniiseen Liisanpuistoon muutama vuosi sitten avattu terassi on tämän kesän yksi ehdottomista käyntikohteista. Vehreässä miljöössä sijaitsevalle terassille paistaa aurinko päivän ajan, joten nautiskelemaan voi lähteä juuri omien aikataulujen - ei auringon liikkeiden - mukaisesti.

Krunan terassilla nautitaan auringon lisäksi myös erinomaisesta ruosta, sillä Svenska Klubbenin klassikkoannokset on tilattavissa myös terassille.

Terassin virallisia kesäkauden avajaisia vietetään 25.5., jolloin luvassa on juomatarjouksia, arvontaa, pientä syötävää ja kaikenlaisia yllätyksiä.

Manala

 • Missä: Dagmarinkatu 2, Helsinki
 • Kenelle: After work -tyypeille

Manalan terassilla nautitaan muutakin kuin pelkkä ulkoilmaa!
Manalan terassilla nautitaan muutakin kuin pelkkä ulkoilmaa! Kuva: Manala

Historiallisena ruoka- ja tanssipaikkana tunnettu Manala on erinomainen kohde myös rentoa terassikohdetta etsivien keskuudessa. Aurinko alkaa paistaa tämän ravintolan terassille sopivasti juuri iltapäivästä, eli aurinkoiset after workit ovat Manalassa taattu.

Manalan terassilla keskitytään kuitenkin ennen kaikkea hyvään ruokaan ja juomaan. Ravintolan monipuoliselta ruokalistalta voit tilata huurteisen kylkeen niin pihviä, pizzaa kuin astetta kevyempia ruoka-annoksia. Viininystäviä ilahduttavat puolestaan juomalistan lukuisat, laseittain tarjoiltavat viinivaihtoehdot.

Löyly

 • Missä: Hernesaarenranta 4, Helsinki
 • Kenelle: Kiireettömille

Löyly on ilahduttanut kaupunkilaisia Hernesaaressa jo kuuden vuoden ajan.
Löyly on ilahduttanut kaupunkilaisia Hernesaaressa jo kuuden vuoden ajan. Kuva: Löyly

Hernesaarenrannassa sijaitseva Löyly on enemmän kuin pelkkä terassi - se on elämyksellinen saunaravintola, jossa viihdyt hyvässä seurassa vaikka koko päivän! Merelle upeasti avautuva terassi, näköalaravintola, viikonloppuisin soittavat DJ:t ja päivittäin lämpenevät saunat takaavat unohtumattoman päivän. 

Nälän pitää poissa Löylyn raikkaista sesongin raaka-aineista koottu kesämenu, josta voi löytää niin salaatteja, bowleja, burgereita kuin kuuluisaa Jasperin lohikeittoa.

Tänne on pakko päästä ainakin kerran kesässä - mieluummin tietysti useamminkin!

Kaikki kesän parhat terassit löydät Terassioppaasta!

2 kommenttia

PaulaFox

17.6.2022 15:38

Hei) Nimeni on Paula ja olen 23-vuotias) Olen aloitteleva seksimalli 18+) Arvostele kuviani osoitteessa - https://ja.cat/id397034

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi