Kaupunkisoutuveneet tulevat myös Helsinkiin

Skipperi etsii Helsingistä sopivia paikkoja vuokraveneilleen.

Kuva: Kacper Chrzanowski / Unsplash

Viime kesänä Espoo toimi julkisen vesiliikenteen edelläkävijänä tuomalla soutuveneet kaupunkilaisten saataville Skipperi-palvelun kautta. Ensi kesänä on Helsingin vuoro tarjota merellistä soutelumahdollisuutta asukkailleen.

Skipperi laajentaa Helsinkiin kesällä ja nyt tarkoituksena on löytää sopivia, suojaisia paikkoja yhdessä Helsingin kaupungin kanssa, Hesari kertoo.

Skipperin veneitä voi käyttää kerrallaan kaksi tuntia ja ne varataan puhelimella. Palvelun kausimaksu oli Espoossa viime kesänä 20 euroa. Ensi kesäksi on kaavailtu kolmen tunnin maksimiaikaa ja 25 euron kausimaksua.

Tavoitteena on löytää Helsingistä sopivia paikkoja 2-3 vuokraveneelle. Skipperin perustaja Kristian Raij väläyttelee Hietsun rantaa potentiaaliseksi kohteeksi. Lauttasaareen, Salmisaareen ja Vuosaareen on suunniteltu vuokrauspisteitä moottoriveneille. Toiveissa on rannat, joissa on tarjolla myös muita palveluita.

Soutuveneiden lisäksi myös Skipperin kautta on tarjolla moottoriveneitä kiinteään kuukausihintaan. Arkipäiviksi moottoriveneet kustantavat 109 euroa kuukaudessa ja viikonloppujen kanssa 199 euroa kuussa. Niihin pitää tehdä kuuden kuukauden sopimus, eikä polttoaineet sisälly hintaan. Kokemattomat veneilijätkin pääsevät palvelun kautta hyvin veneilyn makuun, sillä moottoriveneiden kuukausihintaan sisältyy myös saaristolaivurikurssi sekä rannikkolaivurikurssi.

Kuva: Skipperi

Skipperiä on kuvailtu veneiden AirBnB:ksi, jonka kautta pyörii paitsi kaupunkisoutuveneiden vuokraus, myös moottori- ja purjeveneiden vuokraaminen lyhyeksi ajaksi. Veneen omistajat voivat saada takaisin veneilyn kustannuksia laittamalla oman veneensä vuokralle palvelun kautta. Vuokrahinnat yksityisissä veneissä vaihtelevat pienten veneiden muutamien kymppien päivähinnasta luksusveneiden tuhansiin euroihin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi