Laulurastaan eeppisen pohjoismaisen reggaen jykevät bassolinjat käynnistävät Alppipuiston kesän ilmaiskeikkojen sarjan

Alppipuiston kesän tavoitteena on rakentaa jälleen kerran mahdollisimman monipuolinen, saavutettava ja yhteisöllinen tapahtumasarja.

Laulurastas kiittää hikistä yleisöä Mascotin levyjulkkarikeikan jälkeen.
Laulurastas kiittää hikistä yleisöä Mascotin levyjulkkarikeikan jälkeen. Kuva: Panu Jansson

Helsingin kesän parhaimpaan tarjontaan kuuluu kesästä toiseen Alppipuiston ilmaiskonserttien sarja. Alppipuiston kesän viehätysvoima pitää, vaikka kaupunki ympärillä on täyttynyt lukuisista muistakin ilmaisista festareista ja keikoista. Tänä kesänä homma käynnistyy lauantaina 13. heinäkuuta, kun Elephantasy – Funky Family Picnic vyöryttää rytmimusiikin bassoaallot Alppariin.

Tapahtuma, kuten muutkin Alpparin kesän tapahtumista, on ilmainen ja ikärajaton. Musiikillisesti Elephantasy keinuttaa yleisöä kahdella lavalla suomireggaen, funkin, afrobeatin, hiphopin, jazzin, soul-musiikin ja brasilialaisen folkin tahdeissa. Pääesiintyjiä ovat paluunsa hiljattain tehnyt Jyväskylän reggae-ylpeys Laulurastas sekä kansainvälisestikin noteerattu, beniniläis- ja etiopialaismuusikoilla vahvistettu afrofunk-jazz -orkesteri The Blassics. Kumpikin julkaisi huhtikuussa tuoreen kehutun albumin.

Jyväskyläläislähtöinen Laulurastas edustaa ajatonta reggaeta, jonka bändi itse määrittelee epic nordic reggaeksi. Laulurastaan matka alkoi jo ysärin puolella Jyväskylässä Säynätsalon Juurikkasaaren bändikämpältä, mutta väliin mahtui yli 15 vuotta hiljaiseloa.

Bändin jalat seisovat vahvasti roots reggaen juurilla ja teemat, kuten huoli ympäristöstä, ovat ajankohtaisempia kuin koskaan. Bändin nokkamiehenä toimii itseoikeutetusti saarnamies Profeetta, jonka saarnaan Puppa J tuo toastauksellaan rytmiä. Taustalla rytmistä huolehtii huippuluokan muusikoiden bändi ja kaikista oleellisimmassa eli tuhdeista tuhdeimmassa bassossa yhdistyvät Don Lieska Leinosen painavat bassolinjat ja pahamaineisen äänimies Köpin tuottama pörinä.

Elephantasyn muita esiintyjiä ovat Frankosun & The Family (FIN/BEN), Afromikko, Mariana Zwarg & Antti Lähdesmäki Quartet (FIN/BRA), Kaminá (COL/DEN), Julius Keisari & Suave, Al Fama, Ventovieras & 42’s sekä liuta tiskijukkia Funky Amigos -kollektiivin johdolla.

Kivaa kaikille

Kesän tapahtumasarja tarjoaa Alppipuistossa kaikille kaupungin asukkaille ja vierailijoille monipuolista taidetta, viihdettä ja kulttuuria ilmaiseksi. Sarjan pääpaino on musiikissa, tapahtumat sopivat kaiken ikäisille ja omat eväät voi ottaa mukaan. Tarjolla on myös ruokapisteitä ja kojumyyntiä.

Alppipuiston Kesä rakentuu kolmen peruspilarin varaan: monipuolisuus, saavutettavuus ja yhteisöllisyys. Monipuolisuus näkyy tapahtumien ohjelmassa musiikin eri tyylilajeja ja muita taiteen muotoja esitellen. Tänä vuonna puistossa kuullaan muun muassa afrobeatia, suomalaista kansanmusiikkia, barokkimusiikin helmiä, poppia, funkkia ja trancea. Käsityökojut, tanssiworkshopit ja sirkusesitykset täydentävät musiikillista ohjelmaa.

Kohta nautitaan taas Alppipuiston letkeästä tunnelmasta.
Kohta nautitaan taas Alppipuiston letkeästä tunnelmasta.

Alppipuiston Kesän 2019 tapahtumat ja aikataulu

Lauantai 13.7.2019 klo 14-22 Elephantasy

Jo yhdettätoista kertaa järjestettävä Elephantasy – Funky Family Picnic tarjoaa monikulttuurisen kattauksen elämyksiä Helsingin kesään. Luvassa on upeaa livemusiikkia, sirkusta, tanssia ja workshoppeja koko perheelle.

Sunnuntai 14.7.2019 klo 13-21 Afrojazz Club goes Alppipuisto

Afrojazz Club goes Alppipuisto tuo laadukasta afrikkalaisperäistä musiikkia puistoon. Muun muassa energinen afrofunk, räväkkä zam-rock, sfääreihin kuljettava afrojazz sekä Suomiräppiä afrofuusiolla takaavat puistotanssit ja hymyn huulille.

Lauantai 20.7.2019 klo 14-22 Alppimuisto 2019 - Free Open Air

Vuodesta toiseen supersuosittu Alppimuisto kerää kokoon modernista tanssimusiikista ja globaalista "travel to party" kulttuurista kiinnostuneet ihmiset. Tervetuloa tanssimaan täydellisen biitin tahdissa.

Sunnuntai 21.7.2019 klo 13-21 Puistokarkelot’19

Puistokarkelot on Alppipuiston Kesän kansanmusiikkipläjäys. Jo kymmenettä kertaa lavalle nousee kavalkadin tapaan toinen toistaan hienompia suomalaisen kansanmusiikin artisteja.  Illan lopuksi tanssitaan hurjassa huutokatrillissa!

Lauantai 27.7.2019 klo 15-20 Barokkipiknik

Suomalainen barokkiorkesteri FiBO tarjoilee heinäkuun viimeisenä lauantaina harvinaislaatuisen piknik-elämyksen. Monisatavuotisten sävelten siivittämänä pääsemme hetkeksi vuosisatojen takaiseen puistokarkeloon.

Sunnuntai 28.7.2019 klo 13-19 Resonaari Fest

Resonaari on musiikkikoulu, jossa kaikki soittaa! Erityismusiikkikasvatuksen arvostettu asiantuntijakeskus tuo puiston täyteen musiikkia; festarikävijöitä viihdyttää mm. kehitysvammaisten muusikoiden ammattiyhtye Resonaarigroup

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi