Markus kehitteli pizzan, joka on kaukana pikaruoasta: Storyn uutuudessa hapanjuuri ja pientuottajien raaka-aineet ovat pääosassa

Maaliskuun viimeisenä päivänä Kampin Story-ravintolaan rantautui tuote, joka maistuu ja tuntuu kehittelijänsä mukaan pirun hyvältä.

Kuva: Story

Hapanjuurileivonta on viimeisen vuoden aikana nostanut päätään huimasti paitsi kotileipureiden keskuudessa, se on vakiinnuttanut rooliaan myös ravintoloiden keittiöissä. Yksi esimerkki hapanjuuren käytöstä löytyy Kampin Storysta.

Maaliskuun lopulla ravintola otti valikoimiinsa hapanjuuripizzan, jonka saaminen asiakkaiden lautasille on vaatinut paljon työtunteja. Lopputulos on yrittäjä ja keittiöpäällikkö Markus Hurskaisen mukaan kuitenkin ollut kaiken vaivan arvoinen.

“Mun mielestä loistavassa pizzassa maku, rakenne ja tarina kulkevat vahvasti käsi kädessä. Me ei tehdä napolilaista pizzaa, vaan mun mielestä me ollaan onnistuttu tekemään tuote, joka maistuu ja tuntuu pirun hyvältä”, Hurskainen kertoo Citylle.

Hapanjuuripizzoja on saatavilla neljää erilaista. Vaikka pizzalista on lyhyt, siihen on valittu aivan erityisiä artesaanituotteita, kuten Tiituspohjan palvaamon saunapalvia ja espoolaisia tryffelimarinoituja osterivinokkaita.

Markus Hurskaisen rakastaa huolella ja rakkaudella tehtyä pizzaa.
Markus Hurskaisen rakastaa huolella ja rakkaudella tehtyä pizzaa. Kuva: Story

“Ennen kaikkea pizzoissa on vahva tarina ja sanoma. Meiltä löytyy jauhoista alkaen aivan mielettömiä tuottajia, joiden tuotoksista meidän asiakkaat pääsevät nauttimaan nyt uudella tavalla", Hurskainen kiteyttää.

Hapanjuuri vahvassa nosteessa

Hapanjuuripizza on Hurskaisen mukaan nostanut päätään kiivaasti viime aikoina Suomessa, ja ajatus tuotteesta on muhinut miehen päässä jo tovin aikaa. Aivan tyhjästä uuden tuotteen kehittelyyn ei lähdetty, sillä Hurskaiselta löytyy runsaasti kokemusta hapanjuurileivonnasta Patisserie Teemu & Markuksen ajoilta.

“Pizzataikinan leipominen juurella ei sinänsä poikkea kauheasti leivän leipomisesta, ja kun leipomossamme aikanaan käytimme hapanjuurta vahvasti leipomisessa, oli selvää, että haluan tuoda juuren tuomat elementit myös pizzataikinaan. Taikinajuuri tuo taikinaan rakennetta ja makuun mielestäni erityistä syvyyttä”, Hurskainen toteaa.

Kehittelytyötä, kokeilua ja oppimista pizzataikinan teko on kuitenkin vaatinut alkaen aina jauhojen valinnasta. Taikinan valmistukseen ravintola käyttää Suomen ensimmäistä sertifikoitua 00-luomujauhoa, Krannin Tilan luomujauhoa.

Hawaii-pizza Storyn tapaan.
Hawaii-pizza Storyn tapaan. Kuva: Story

“Siinä on upeat leivontaominaisuudet, mutta silti se hieman eroaa esimerkiksi perinteisistä napolilaisista pizzajauhoista. Kosteus, sitko, sitkokestävyys ja esimerkiksi fermentaatioaika on vaatinut hiomista, mutta nyt alkaa olemaan palaset kohdillaan.”

Taikinan kehitystyön lisäksi myös sopivien yhteistyökumppanien hakeminen on vaatinut Hurskaisen mukaan aikaa ja testaamista. Esimerkiksi pizzoihin käytettävä tomaattikastike tehdään kotimaisista hävikkitomaateista, ja sen valmistaa Storylle lappeenrantalainen Jävlasåsbolaget täysin ravintolan omalla reseptillä.

Hapanjuuripizzat myös Triplaan

Vaikka korona ja ravintolasulku ovat tuoneet monille yrittäjille harmaita hiuksia, Kampin Storyssa kevään ensimmäinen sulku sai aikaan sen, että ravintola päätti toteuttaa suunnitellun remontin alkuperäistä aikataulua nopeammin. Muutostöillä oli yksi selkeä tavoite; pizzauuni piti saada mahtumaan keittiöön.

Hapanjuuripizzoja on tällä hetkellä saatavilla vain Kampin Storysta, mutta tulevaisuudessa niitä on mahdollista saada myös Pasilasta.

“Syksyllä saamme pizzat myös Triplaan, mutta Kauppahalliin nämä eivät valitettavasti pienestä keittiöstä johtuen päädy kuin mahdollisiin pop-upeihin terassille”, Hurskainen kertoo.

Hapanjuuripizzaa on saatavilla 31.3. alkaen Story Kampista takeawayna ja kotiinkuljetettuna Woltin kautta.

LUE MYÖS: Näiden paikkojen pizzat keräävät ylistystä - vetävät jopa vertoja italialaisille ravintoloille: “Löytö!”

1 kommentti

basketball legends

21.4.2021 12:11

Me kaikki haluamme syödä terveellistä pizzaa, mutta olen todella kiinnostunut siitä, mitä se on noin maku, haluaisin maistaa sitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi