Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula paljasti Citylle tämän hetken suosikkiravintolansa. Nämä paikat kannattaa ehdottomasti painaa mieleen!
Samuli Karjulan suosikkiravintolat TOP3
Boneless
Poikkeusvuoden menestyjiä ovat Karjulan mukaan olleet paremmat hampurilaiset - ja erinomaisia sellaisia tarjoilee vastikään Jätkäsaareen laajentanut Boneless. Sen lisäksi, että Boneless on profiloitunut trendikkäiden smash-burgereiden lippulaivana Suomessa, tämä ketju toi legendaariset Martin´s Potato Rolls -perunasämpylät ensimmäisenä suomalaisten burgerifanien saataville.
"Tässä ravintolassa yhdistyy kaksi ruokamaailman kuuminta hottia, eli laadukkaat burgerit ja peruna”, Karjula perustelee vlntaana.
Karjulan mukaan kokeilemisen arvoinen on etenkin ravintolan lounassetti, joka sisältää kaksi hieman pienempää hampurilaista ranskalaisten kera.
“On sellainen setti, että lounaan jälkeen nälkä tulee seuraavan kerran iltapalalla”, Karjula toteaa ja kannustaa maistamaan myös Bonelessin legendaarisia kana-annoksia.
Rioni
Viime vuosina lievässä nosteessa ollut georgialainen ruoka on tuonut pääkaupunkiseudulle mukanaan useampiakin tähän ruokakulttuuriin keskittyviä ravintoloita. Karjulan mukaan yksi erinomainen georgialaista ruokaa tarjoileva paikka on alunperin Espoon ostareilta lähtenyt ravintola Rioni, joka rantautui vuoden alussa myös Helsingin Kasarmikadulle.
“Helsingissä ravintolaan on saatu kunnon hiiligrilli ja se maistuu lopputuloksessa. Myös juomavalikoima on uniikki ja se viimeistään erottaa Rionin kaikista muista vastaavista ravintoloista”, Karjula perustelee ja lisää, että ravintola tarjoaa taatusti uusia makuelämyksiä, jotka maistuvat parhaiten jaettavina annoksina.
Grillatut suuret liha-annokset ovat Karjulan mukaan näyttäviä, mutta todelliset yllättäjät ovat paikan kasvisannokset; niiden makuja on mahdoton loihtia kotona.
"Jos haluat tietää kuinka autenttinen jonkun ravintolan ruokatuote voi olla, niin Rioni on siihen hyvä mittari. Nyrkkisääntönä voi pitää, että kannattaa aina tilata enemmän kuin vähemmän.”
Edvin Pizza Napoletana
Vaikka napolilaista pizzaa saa nykyisin useammasta pääkaupunkiseudun ravintolasta, pieni 60 neliön Edvin poikkeaa muista pizzerioista monellakin tapaa. Joulukuussa ovensa Kauklahteen avannut pizzeria on valloittanut lyhyessä ajassa asukkaiden sydämet ja pizzaa joutuu jonottamaan parikin viikkoa.
LUE LISÄÄ: Kauklahtelaisen pizzerian suursuosio yllätti kaikki - Markuksen pizzat varataan saman tien loppuun: "Olemme hämmentyneitä ja kiitollisia"
“Edvinin poikkeus on perinteiden erittäin hyvä tuntemus, mutta pieni rohkea soveltaminen, joka on mielestäni seuraavan aallon pizzatrendi”, Karjula perustelee.
Vaikka Edvinin omistajan tausta on huippuravintoloissa, nöyryys on Karjulan mukaan riittänyt myös perusasioiden opiskeluun. Tämä näkyy esimerkiksi laadukkaan pizzerian mittarina toimivan Margheritan kohdalla: “Se on tikissä”.
Myös Edvinissä käytetyt raaka-aineet erottavat Karjulan mukaan paikan muista pizzerioista; Edvinin pizzoista voi löytää niin suomalaista mustatorvisientä kuin rosmariinihunajaa. Nämä ovat Karjulan mukaan hillittyjä, mutta merkityksellisiä yksityiskohtia.
Laadun ja raaka-aineiden lisäksi merkittävä asiakaskokemusta parantava seikka on ruokavaikuttajan mukaan myös se, että pohja paistetaan hieman kypsemmäksi kuin perinteisessä napolilaisessa pizzassa.
“Tämä parantaa huomattavasti take away -annosten kuljetuskestävyyttä, eikä kotona tarvitse niin sanotusti lusikoida tomaattikeittoa pahvilaatikosta.”
Mitkä ravintolat ovat muiden ruokaihmisten suosikkeja? Lue myös nämä aiemmin juttusarjassa ilmestyneet artikkelit:
- Huippukokki Arto Rastas listasi suosikkiravintolansa - älä missaa näitä Tampereella!
- Teemu Laurell paljastaa ravintolasuosikkinsa - yhden paikan meno saa huippukokin syttymään: “Oikeaa pilkettä silmäkulmassa”
- Tv-kokki Harri Syrjänen valitsi ravintolasuosikkinsa - tätä espoolaisgrilliä et uskonut listalla näkeväsi!
- Sikke Sumari paljastaa suosikkiravintolansa - mukana todellinen yllättäjä: "En melkein uskonut tätä todeksi"
- Haluatko syödä kuin huippukokki? Nämä ravintolat ovat Kape Aihisen suosikkeja: “Suomen paras ruoka”
1 kommentti
Hyviäpaikkoja
10.2.2021 19:34
Komppaan miestä!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin