Satokausikalenterin isä Samuli Karjula paljastaa ravintolasuosikkinsa - yksi espoolaispizzeria ylitse muiden: “Se on tikissä”

Paremmat hampurilaiset, nosteessa oleva georgialainen ruoka ja kauklahtelanen ravintolailmiö lämmittävät tällä hetkellä ruokavaikuttajan mieltä.

Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula paljasti Citylle tämän hetken suosikkiravintolansa. Nämä paikat kannattaa ehdottomasti painaa mieleen! 

Samuli Karjulan suosikkiravintolat TOP3

Boneless

Poikkeusvuoden menestyjiä ovat Karjulan mukaan olleet paremmat hampurilaiset - ja erinomaisia sellaisia tarjoilee vastikään Jätkäsaareen laajentanut Boneless. Sen lisäksi, että Boneless on profiloitunut trendikkäiden smash-burgereiden lippulaivana Suomessa, tämä ketju toi legendaariset Martin´s Potato Rolls -perunasämpylät ensimmäisenä suomalaisten burgerifanien saataville. 

"Tässä ravintolassa yhdistyy kaksi ruokamaailman kuuminta hottia, eli laadukkaat burgerit ja peruna”, Karjula perustelee vlntaana.

Bonelesissa yhdistyvät ruokamaailman kuumimmat trendit.
Bonelesissa yhdistyvät ruokamaailman kuumimmat trendit. Kuva: Boneless

Karjulan mukaan kokeilemisen arvoinen on etenkin ravintolan lounassetti, joka sisältää kaksi hieman pienempää hampurilaista ranskalaisten kera.

“On sellainen setti, että lounaan jälkeen nälkä tulee seuraavan kerran iltapalalla”, Karjula toteaa ja kannustaa maistamaan myös Bonelessin legendaarisia kana-annoksia.

Rioni

Viime vuosina lievässä nosteessa ollut georgialainen ruoka on tuonut pääkaupunkiseudulle mukanaan useampiakin tähän ruokakulttuuriin keskittyviä ravintoloita. Karjulan mukaan yksi erinomainen georgialaista ruokaa tarjoileva paikka on alunperin Espoon ostareilta lähtenyt ravintola Rioni, joka rantautui vuoden alussa myös Helsingin Kasarmikadulle.

“Helsingissä ravintolaan on saatu kunnon hiiligrilli ja se maistuu lopputuloksessa. Myös juomavalikoima on uniikki ja se viimeistään erottaa Rionin kaikista muista vastaavista ravintoloista”, Karjula perustelee ja lisää, että ravintola tarjoaa taatusti uusia makuelämyksiä, jotka maistuvat parhaiten jaettavina annoksina.

Rionissa kannattaa Karjulan mukaan tilata enemmän kuin vähemmän.
Rionissa kannattaa Karjulan mukaan tilata enemmän kuin vähemmän. Kuva: Rioni

Grillatut suuret liha-annokset ovat Karjulan mukaan näyttäviä, mutta todelliset yllättäjät ovat paikan kasvisannokset; niiden makuja on mahdoton loihtia kotona.

"Jos haluat tietää kuinka autenttinen jonkun ravintolan ruokatuote voi olla, niin Rioni on siihen hyvä mittari. Nyrkkisääntönä voi pitää, että kannattaa aina tilata enemmän kuin vähemmän.”

Edvin Pizza Napoletana

Vaikka napolilaista pizzaa saa nykyisin useammasta pääkaupunkiseudun ravintolasta, pieni 60 neliön Edvin poikkeaa muista pizzerioista monellakin tapaa. Joulukuussa ovensa Kauklahteen avannut pizzeria on valloittanut lyhyessä ajassa asukkaiden sydämet ja pizzaa joutuu jonottamaan parikin viikkoa.

LUE LISÄÄ: Kauklahtelaisen pizzerian suursuosio yllätti kaikki - Markuksen pizzat varataan saman tien loppuun: "Olemme hämmentyneitä ja kiitollisia"

“Edvinin poikkeus on perinteiden erittäin hyvä tuntemus, mutta pieni rohkea soveltaminen, joka on mielestäni seuraavan aallon pizzatrendi”, Karjula perustelee.

Vaikka Edvinin omistajan tausta on huippuravintoloissa, nöyryys on Karjulan mukaan riittänyt myös perusasioiden opiskeluun. Tämä näkyy esimerkiksi laadukkaan pizzerian mittarina toimivan Margheritan kohdalla: “Se on tikissä”.

Edvin Pizza Napoletana sijaitsee sympaattisessa 60 neliön rakennuksessa.
Edvin Pizza Napoletana sijaitsee sympaattisessa 60 neliön rakennuksessa. Kuva: Matias Jurvanen

Myös Edvinissä käytetyt raaka-aineet erottavat Karjulan mukaan paikan muista pizzerioista; Edvinin pizzoista voi löytää niin suomalaista mustatorvisientä kuin rosmariinihunajaa. Nämä ovat Karjulan mukaan hillittyjä, mutta merkityksellisiä yksityiskohtia.

Laadun ja raaka-aineiden lisäksi merkittävä asiakaskokemusta parantava seikka on ruokavaikuttajan mukaan myös se, että pohja paistetaan hieman kypsemmäksi kuin perinteisessä napolilaisessa pizzassa.

“Tämä parantaa huomattavasti take away -annosten kuljetuskestävyyttä, eikä kotona tarvitse niin sanotusti lusikoida tomaattikeittoa pahvilaatikosta.”

 

Mitkä ravintolat ovat muiden ruokaihmisten suosikkeja? Lue myös nämä aiemmin juttusarjassa ilmestyneet artikkelit:

1 kommentti

Hyviäpaikkoja

10.2.2021 19:34

Komppaan miestä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi