Ming Inn

Eerikinkadun alajuoksulla sijaitseva Ming Inn on palvellut jo kuuden vuoden ajan riisinhimoisia hietalahtelaisia. Sali on pieni ja ehkä hiukan nuhruinen; kattoa somistavat vielä tiloissa aikaisemmin toimineen pitserian koristepalkit ja muovilehvät….

Eerikinkadun alajuoksulla sijaitseva Ming Inn on palvellut jo kuuden vuoden ajan riisinhimoisia hietalahtelaisia. Sali on pieni ja ehkä hiukan nuhruinen; kattoa somistavat vielä tiloissa aikaisemmin toimineen pitserian koristepalkit ja muovilehvät. Henkilökuntaa on tasan kaksi, keittiössä kokkaava herra ja tarjoilun, blokkauksen ja rahastuksen hoitava ystävällinen rouva.

Ming Innin salaisuus on kuitenkin se, että siellä pitää tietää mitä tilaa: niin suuri ero eri annosten välillä on. Parhaiten Ming Inn onnistuu liitossaan kanan kanssa: sekä chilikana että kung po ovat suorastaan herkullisia. Nauta heittäytyy toisinaan hankalaksi, sichuanilaisittain laitettuna se on melko mitäänsanomatonta, kun taas Aromaattinen chilihärkä on niin loistavaa, että se saisi Iron Chef Chen Kenichinkin hukuttautumaan hot pot -pataansa silkasta kateudesta. Tofu on Eerikinkadulla viisainta jättää kokonaan väliin. Kaikki annokset ovat niin valtavia, ettei peruspitseriatasoinen salaattipöytä juurikaan harmita.

Mukaan noudettaessa sapuskat ovat halpoja kuin saippua; 5,40 e kasvisruuista, 5,80 e kanasta, 6,20 e lihasta ja 7,80 e jättikatkaravuista eivät juuri lovea lämyyn tee. Paikan päällä aterioidessa hintaa annoksille kertyy n. euron verran enemmän, melko kohtuullista näillä seteillä sekin. Siksi pistää hiukan ihmettelemään noutomätön kylkiäiseksi pyydetyn chilikastikkeen hinta: 80 senttiä.

Suosittelemme