Mistä saa talven parhaat blinit? 15 ravintolavinkkiä Helsinkiin

Blinit kuuluvat talveen! Listasimme Helsingin parhaat ravintolat blinien nauttimiseen.

Ravintola Lasipalatsin bliniresepti on pysynyt samana jo 20 vuotta.
Ravintola Lasipalatsin bliniresepti on pysynyt samana jo 20 vuotta. Kuva: Lasipalatsi

Alkuvuodesta monissa ravintoloissa herkutellaan tuhdeilla blineillä. Seuraavat ravintolat tarjoilevat näitä klassikkoherkkuja toinen toistaan maukkaampien täytteiden kera. Ravintolat on listattu aakkosjärjestyksessä.

Casa Mare

Lauttasaaressa herkutellaan blineillä 4.1.2021 alkaen. Casa Maren rapeiden tattariblinien seurana nautitaan perinteisiä täytteitä, kuten sienisalaattia ja kylmäsavustettua lohta. Jos et osaa päättää minkä täytteen ottaisit, valittavanasi on blinipaletti, joka sisältää kahden blinin lisäksi laajan kattauksen erilaisia täytteitä. Saatavilla myös vegaaninen ja gluteeniton blinivaihtoehto.
 

Juttutupa

Juttutuvan bliniviikot starttaavat 4.1.2021 alkaen. Valittavanasi on erilaisia täytevaihtoehtoja aina perinteisistä mädeistä ja smetanoista savuporotartariin. Bliniplatterin valitsija saa lautaselleen kaksi bliniä ja laajan täytevalikoiman. Tarjolla myös gluteenittomia ja vegaanisia blinejä.
 

Kappeli

Vastustamattoman kuohkeita blinejä nautitaan Kappelissa 5.1.-28.3.2021 välisenä aikana. Kappelin blinipaletti sisältää muun muassa siianmätiä, punasipulia, smetanaa, savuporomoussea, kylmäsavulohitartaria, katkarapuskagenia, suolakurkkua ja metsäsienisalaattia. Pitkän kaavan mukaan herkuttelijoille on tarjolla kolmen ruokalajin blinimenu.

Kuva: Kappeli

Lasipalatsi

Lasipalatsin perinteinen bliniresepti on pysynyt samana ja yli 20 vuotta. Kyseessä on siis todellinen klassikkoruoka, jota on tarjolla 11.1.2021 alkaen. Voit valita joko maltillisemman yhden blinin ja täytteen vaihtoehdon, tai jos napa vetää, valintasi on “syö niin paljon kuin jaksat” -paletti lisukkeineen. Saatavilla myös gluteenittomia ja vegaanisia blinivaihtoehtoja.

Tarjolla on myös kotiin noudettava tai tilattava blinikassi, jonka ansiosta voit herkutella blineillä myös kotikeittiössä.
 

Perho

Perhon perinteiset bliniviikot starttaavat 7.1.2021. Blinipaletin valitsija saa syödä rajattomasti blinejä täytteiden, kuten siianmädin, smetanan, sillikaviaarin, sieni- ja punajuurisalaatin ja porotartarin kera. Blinipaletista on saatavilla myös kasvisversio. Gluteenittomat blinit ennakkotilauksesta.


Rantapuisto

Rantapuistossa herkuttellaan blineillä perjantaisin 15.1. alkaen buffetin muodossa aina maaliskuun alkuun asti. Buffetiisa voit täyttää isot tattariblinit valitsemillasi herkuilla, kuten katkarapuskagenilla, kirjolohenmädillä tai siianmätimoussella. Jälkiruoaksi nautitaan toista klassikkoa, pavlovaa. Blinit ovat nautittavissa myös ala carte -listalta keskiviikosta lauantaihin ajalla 15.1.-6.3.2021.
 

Pupur

Slaavilaisia blinejä päästään maistamaan Purpurissa 27.1.-13.2.2021. Toisin kuin venäläiset tattariblinit, slaavilaiset versiot ovat ohuita, lättymäisiä herkkuja. Täytteet ovat kuitenkin samat; perinteinen slaavilainen tattariblini tarjoillaan smetanan, sipulin ja suolakurkun kera. Blinien seurana maistuu myös vodkagraavattu lohi ja mäti.

Kuva: Purpur

Salve

Salven vastustamattomia blinejä saa 5.1.-28.3.2021. Blinien kanssa nautitaan muun muassa katkarapuskagenia, savulohimoussea, savuporoa, sillikaviaaria, sienisalaattia ja siianmätiä. Runsas kolmen blinin annos sisältää siianmätiä, katkarapuskagenia ja sillikaviaaria. Blinihetkesi kruunaa raikas puolukka-karpalovaahto. Blinejä saa joko yksittäin tai kolmen kappaleen annoksena.
 

Salutorget

Salutorgetin blinejä päästään maistamaan 12.1.2021 alkaen. Täytevaihtoehdoista löytyy muun muassa sillikaviaaria, kylmäsavuhaukea ja kaviaaria. Valittavana on myös kuuden täytteen blinivalikoima niille, jotka haluavat päästä kunnolla blineillä herkuttelun makuun.
 

Saslik

Helsingin venäläinen klassikko, Saslik, tarjoilee blinejä 7.1.-21.4.2021. Blinimenun ostaja saa syödä blinejä niin paljon kuin jaksaa. Perinteisten blinien kanssa nautitaan muun muassa vodkagraavattua lohta, savuahvenmoussea, karhumetwurstia ja lepällä savustettua ankanrintaa. Menuun sisältyy myös jälkiruoka. Jos haluat päästä kunnolla venäläiseen tunnelmaan, voit valita ruoan seuraksi blineille suunnitellut vodkatastingin.

Kuva: Saslik

Troikka

Perinteisen venäläisen tattariblinin lisukkeena Troikassa tarjoillaan perinteisten vaihtoehtojen lisäksi myös erikoisempia herkkuja, kuten tartar hevosen kylmäsavupaistista, mateenmätiä ja -maksaa. Blinipaletin valitsija pääsee maistelemaan kaikkia täytevaihtoehtoja.

Töölönranta

Töölönrannassa blinit katetaan pöytään 2.2-27.2.2021. Blinien seuraksi voit valita suosikkitäytteesi lukuisten vaihtoehtojen joukosta tai valita “all in” -vaihtoehdon. Tarjolla on muun muassa kylmäsavuporomoussea, kaviaaria ja katkarapuja Skagen. Töölönrannassa blineillä herkutellaan myös jälkiruokana jäätelön ja lakkahillon tai Nutellan ja kermavaahdon kera.
 

Vltava

Vltavassa herkutellaan blienillä 5.1.-28.2.2021. Tarjolla on blinipaletti, jonka ostaja saa syödä blinejä niin paljon kuin napa vetää. Lisukkeina nautitaan siianmätiä, kylmäsavulohitartaria, villisikamoussea, metsäsienisalaattia, suolakurkkua, hunajaa, punasipulia ja smetanaa.

Weeruska

Weeruskassa blineillä herkutellaan joko alku- tai pääruokana. Valittavana on muun muassa kahden rapean blinin platteri, joka pitää sisällään muikunmätiä, kylmäsavulohta, suolakurkkua, sienisalaattia, smetanaa, sipulia ja savuporotartaria. Tarjolla myös vegaaninen ja gluteeniton blinipaletti.
 

Zetor

Zetorissa blineillä pääsee herkuttelemaan 5.1.-28.3.2021. Voissa paistettujen blinien seurana nautitaan perinteisten täytteiden, kuten smetanan ja suolakurkun lisäksi siian- tai kirjolohenmätiä, savuporomoussea, metsäsienisalaattia, graavilohitartaria tai katkarapuskagenia. Zetorissa blinit maistuvat myös makeana jälkiruokina.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi