Kakuni to kimchi (16,20 e)
- Ylikypsää porsaankylkeä, valkokaaliraastetta, japanilaishenkistä sinappikastiketta
Vastaremontoidun Makkaratalon kolmanteen kerrokseen on ajan hengen mukaisesti sijoitettu tuhatneliöinen baari-ravintolakompleksi, Namu Food & Lounge, joka yhdistelee Japanin, Kiinan, Korean ja Thaimaan keittiöiden makuja. Mainostekstistä ei ainakaan ylisanoja puutu; puhutaan ”mieltä hivelevästä kokonaisuudesta”, ”taianomaisista cocktaileista” sekä ”usean aistin hemmottelusta”. Inspiraationsa ravintola kertoo saaneensa Nobuyuki Matsuhisan kuuluisalta Nobu-ketjulta. Totta, Namun nimessä on neljä kirjainta, se alkaa n:llä ja päättyy u:hun. Siihen yhtäläisyydet sitten loppuvatkin.
Namun kattoon on levitelty kuorittuja laudanpätkiä verkoksi, jonka pièce de résistancena toimivat pulikkahäkkyröiden ympäröimät diskopallot. Viritelmä on kuin humalaisen timpurin jäljiltä.
Muutaman vuoden viiveellä fine dining -trendejä seuraileva ruokalista uhkuu ”Edamame & Yuzua”, ”karashia”, ”tryffeli-ponzua” sekä ”pippuridontarea”. Tällaiseksi Helsinki–Riihimäki-radan eteläisen päätepysäkin jatkumoksi suunnatussa paikassa ruokalajit olisivat kaivanneet ehkä hieman lisäselityksiä.
Annan panaasialaisten ruokien spesialistini valita listalta misokeittoa, marinoituja pikkupaloja sisältävän tsukemonon, papaijasalaatti som tamin, tom kha -kanakeiton sekä kakuni to kimchin, ylikypsää porsaankylkeä ja tuliseksi marinoitua kaalia. Ruokien taso heittelee melkoisesti; miso nyt on aina misoa, tsukemono on yllättävän freesi ja maukas, som tam -salaatti taas maistuu kalaliemeltä. Kakuni to kimchini on yltiömakea eikä ”kimchini” muistuta ainuttakaan aikaisemmin syömääni. Seuralaiseni 16 euron keitossa on ylisuolainen liemi ja muutama sattuma.
”Kansan Farang” rautatieaseman lähellä on ideana hyvä, ja Namu saattaa löytää asiakaskuntansa. Aasialaisten ruokien ystävistä se tuskin tulee koostumaan.
Plussat ja miinukset
+ Näköetäisyydellä juna-asemalta
+ Mielenkiintoinen viinilista
– Katteeton hehkutus
– Omituinen sisustus
– Turha kikkailu