Paskan palvelun illallinen, kelluntaterapiaa tai aivotyötä? Yllätä kaveri näillä lahjoilla

Vaikeuksia keksiä sopivaa lahjaa? Lähetä kaverisi joihinkin näistä elämyksistä - can't go wrong.

Se fiilis kun lahja osui juuri oikeaan.
Se fiilis kun lahja osui juuri oikeaan. Kuva: kegfire/Fotolia

Mitä antaa lahjaksi, kun toisella tuntuu jo kaikkea olevan? Uuteen sisustustuotteeseen tai kirjaan on turha pistää rahaa, jos se lentää seuraavan Kon Marituksen mukana jätelavalle. Jos et tiedä mitä antaa, älä anna tavaraa lainkaan. Hanki sen sijaan kaverille, rakkaalle, äidille, isoisälle tai pomollesi elämys, jota ei tarvitse raahata kotiin, mutta joka kulkee muistoissa ikuisesti.

Rentoutuskellunta

Rentoutuskellunta on vielä suhteellisen uusi juttu, jota moni ei ole päässyt kokeilemaan. Se saattaa kellujan mukavaan meditatiiviseen tilaan, jossa rentous ottaa vallan. Kun ylimääräiset valot, äänet ja muut ärsykkeet on suljettu pois kehon itsehoidon potentiaali maksimoituu. Ota huomioon kuitenkin lahjansaajan mahdolliset fobiat, ettet lähetä häntä elämänsä kauhukokemukseen. Kelluntaa voi suorittaa monissa eri paikossa, muun muassa Kampin Kellumossa, Float Kalliossa ja Floating Helsingissä. Hinnat vaihtelevat paikan mukaan, mutta ovat keskimäärin 50-100 euroa.

Kenelle? Kiireiselle ja stressaantuneelle henkilölle, joka kaipaa pysähdystä.

Paskan palvelun illallinen

Nimi kertoo kaiken. Jos joskus olet kokenut saavasi huonoa palvelua jossain, uskallan väittää, että tämä palvelu pyyhkii aiemman näkymättömiin. Ruplassa järjestettävä esitysillallinen on mitä hauskin tapa viettää (paskaa) aikaa. Tarjoilijoina toimivat näyttelijät, jotka pistävät asiakkaat koville. Luvassa on tietenkin asiakaspalvelun laadun säilyttämiseksi vittuilua, huutoa, asiatonta käyttäytymistä. Eli siis kaikkea tipin arvoista. Menu on laadittu sopivaks kaikenlaisille ruokailijoille, myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Paskan palvelun illallisen voi ostaa joko yhdelle taikka kahdelle henkilölle. Mene kokemaan paskinta palvelua ikinä! Hinta on 40 euroa per henkilö ja siihen kuuluu kolmen ruokalajin menu – siis jos hyvin käy.

Kenelle? Paskamaisille tyypeille ja rajusta huumorista tykkääville.

Pakohuoneet ja muut aivopelit

Ongelmanratkaisupelit tulivat Suomeen kuin tsunami kertaheitolla, eikä niiden suosio näytä nytkään horjuvan. Pakohuoneita on Helsingissä lukuisia, joten emme niitä kaikkia tähän ryhdy listaamaan. Kaikki Suomen pakohuoneet on kätevästi listattu Pakopelit-sivustolle. Niiden lisäksi on muitakin aivopelejä, kuten monista pienistä peleistä koostuva Prison Island, jossa avainkorteilla voidaan pelata jopa 28 erilaista pulmahuonetta.

Kenelle? Jännitystä ja logiikkaa rakastavalle. Osa sopii myös hyvin lapsiperhelle yhteiseksi kokemukseksi.

Olut-tasting tai koulutus

Kaikkihan oluesta tykkää! Varsinkin, jos tarjolla on paikallisen mäskäyskattilan antimia. Helsingissä olut-tastingia diilaa muun muassa Brewniverse, joka järjestää myös olut-koulutuksia. Saman yrityksen kautta on mahdollisuus päästä tekemään ikiomaa nimikko-olutta, joka tekee varmasti vaikutuksen kaikille keille sitä tarjotaan. Panopäivään kuuluu maltaiden rouhinta, mäskäys, keitto, humalointi ja hiivaus. Prosessista lähtee mukaan 50 litraa omatekoista olutta. Hinnat vaihtelevat tapahtumasta riippuen. Oman oluen teko maksaa 1000 euroa ja siihen voi osallistua jopa kymmenen henkilöä, jolloin jokainen saa mukaansa viisi litraa olutta.

Kenelle? Olut-lovereille, nautiskelijoille ja makutietäjille.

Hemmottelulahjakortti, joka käy yli sataan eri paikkaan

Lahjakortit ovat aina hyvä valinta antaa lahjaksi, sillä lahjansaaja pääsee itse valitsemaan mitä talouteensa haluaa tuoda. Näistä ehkä laajin on hemmottelulahjakortti, joka käy yli sataan paikkaan ympäri Suomen. Kortti on helposti tilattavissa KlikCard-sivustolta ja siihen voi ladata haluamansa summan. Mukaan voi kirjoittaa haluamansa terveiset. Helsingissä lahjakortin voi käyttää vaikka kotisiivoukseen, hierontaan, fysioterapiaan tai suklaaherkkuihin. Sama kortti käy myös maksuvälineeksi ravintoloihin, kuten esimerkiksi La Maisoniin, KuuKuuhun, Careliaan, Linnankellariin ja Lappi Ravintolaan. Samasta lahjasta voi siis olla iloa moneksi!

Kenelle? Kelle tahansa.

Lux Helsinki Eat -kokemus

Ilta ravintolassa on erinomainen tapa muistaa läheistä yhteisellä hetkellä lähitulevaisuudessa. Tähän tarjoutuu erinomainen mahdollisuus Lux Helsinki Eat -ruokatapahtuman kautta heti vuoden alussa. Osta siis ennakkomyynnistä kaverille tai läheiselle todellinen elämys: Lux Helsinki tarjoaa Helsingin ytimessä upeaa valotaidetta ja Lux Helsinki Eat kiinnostavia annoksia ja menuja tasarahalla useissa ravintoloissa. Vuoden pimein hetki voi olla täynnä valoa ja nautintoa.

Kenelle? Nälkäiselle ystävälle, joka haluaa nauttia valosta.

Lue myös: Astu tankkiin  – kelluntatankki on tehokkain tapa olla tekemättä mitään ja Prison Island: Vankila, jonne haluaa mennä

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi