Prison Island: Vankila, jonne haluaa mennä

Feikkivankilaan sijoittuva peli on logiikkaa ja ketteryyttä vaativa koko perheen seikkailu. City testasi.

Kuva: Jessica Sorola

Vankilat ovat paikkoja, joita yritetään kaikin keinoin välttää. Silti yhteen vankilaan riittää halukkaita selliin astujia. Kyseessä ei ole tuomiovankila, vaan pulmanratkaisupeli. Prison Island on feikkivankila, jonka selleissä ratkotaan arvoituksia. Tehtävien selvittämiseen vaaditaan logiikkaa, tekniikkaa, ketteryyttä, muistia ja nopeutta.

Pulmanratkaisupelit ovat yleistyneet Suomessa viime vuosina. Pakopeleissä pyritään pääsemään suljetusta tilasta mahdollisimman nopeasti ulos, kun taas Prison Islandin selleissä on tarkoituksena kerätä mahdollisimman korkea pistemäärä.

Jokainen selli kätkee sisälleen erilaisen jännittävän tehtävän. Pulma hahmottuu ryhmälle vasta selliin astuessa, eikä vinkkejä työntekijöiltä heru. Tehtävän ratkaisemiseen on aikaa viisi minuuttia. Mikäli ryhmä epäonnistuu, joutuvat jäsenet siirtymään toiseen selliin tai yrittämään kyseistä selliä uudelleen. Ryhmäkooksi suositellaan 3-4 henkilöä, mutta kahden hengen tiiminä voi myös suorittaa tehtäviä. Poikkeuksena on kaksi selliä, joihin tarvitaan vähintään kolme osallistujaa maksimipistemäärän saavuttamiseksi.

Prison Islandin toimipisteet löytyvät tällä hetkellä Vantaan Flamingosta ja Jyväskylästä, mutta vankilaseikkailu avataan myös Helsinkiin Salmisaaren liikuntakeskukseen syyskuun puolivälissä.

Yhdessä sellissä koetellaan pimeän pelkoa ja ahtaan paikan kammoa.
Yhdessä sellissä koetellaan pimeän pelkoa ja ahtaan paikan kammoa. Kuva: Jessica Sorola

"Kaiken kaikkiaan Helsinkiin tulee 28 selliä, joista vain 6 on samoja kuin Vantaan toimipisteessä, toki nämäkin hieman eri ratkaisuilla. Varauksia Helsinkiin voi tehdä jo nyt", kertoo Prison Islandin toimitusjohtaja Maarit Spåre.

Helsingin toimipisteen operoinnista vastaa FunGo Oy, joka omistaa pelin yhteydessä toimivan kahvilan. Kahvila uudistetaan teeman mukaisesti elokuun loppuun mennessä ja se tulee toimimaan uudella nimellä.

Vantaan vankilassa sellejä on yhteensä 18. Ryhmät saavat vastaanotosta aikarajallisen avainkortin, jolla sellien ovet avataan. Aikaa kannattaa varata tarpeeksi, sillä ajankulua ei välttämättä huomaa peliin uppoutuessa. Avainkortteihin voi ostaa aikaa tunnista kahteen tuntiin.

Seikkailuun kannattaa varautua joustavilla vaatteilla ja vesipullolla, sillä osa tehtävistä vaatii salaisille agenteille ominaista kiipeilyä, ahtaita paikkoja ja liikkeentunnistimien väistelyä. Suositusikäraja on 10 vuotta, ja lapsia kehotetaan osallistumaan aikuisen kanssa. Paikka sopii mahtavasti juhliin, jolloin sen voi varata täysin yksityiseen käyttöön.

Prison Island Vantaan Flamingossa, Jyväskylässä ja syyskuussa myös Helsingin Salmisaaren liikuntakeskuksessa. Hinnat 60 min 17 €, 90 min 24,50 € ja 120 min 32,50 €.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi