Pyynikin käsityöläispanimo alkaa tislata väkeviä

Alkuvuodesta uudella tislaamolla valmistuu vodkaa ja giniä, ja suunnitelmissa on myös viski.

Lukuisia palkintoja sekä kotimaassa että kansainvälisesti oluistaan kahminut Pyynikin käsityöläispanimo tekee uuden aluevaltauksen ja alkaa tislata väkeviä.

"Pyynikin käsityöläispanimolta on jo pitkään toivottu niin sanottua täyden palvelun juomapakettia ja tähän halutaan nyt vastata. Samasta osoitteesta löytyvät siis jatkossa oluen ja siiderin lisäksi väkevämmätkin alkoholituotteet", olutmestari Tuomas Pere kertoo.

Päätislaajaksi tulee Teerenpeli Panimo & Tislaamolta ja Malmgårdin panimolta tuttu Veikko Ojanen, jolla on pitkä kokemus tisleiden valmistamisesta ja prosessiosaamisesta. Ojasen osaaminen varmistaa hankkeelle hyvät lähtökohdat, eikä tislaamotoimintaa haluttaisi Pyynikillä edes aloittaa ilman oikeaa osaamista.

"Kun panimo- ja tislaamouraani aloittelin, oli pienpanimoita vain muutama ja tislaamoita vielä vähemmän, kaksi. Nyt on onneksi toisin. Pyynikin käsityöläispanimon huimavauhtista kehitystä on ollut ilo seurata ja tällaisen porukan mukaan on hieno lähteä. Toivon tuovani mukanani perinteisen skottimeiningin lisäksi myös vanhan yhdistelyä uuteen", Ojanen kertoo.

Paikallisten tuotteiden ja vahvan tamperelaisen käsityöläisosaamisen puolesta liputtavalta Pyynikin käsityöläispanimolta kerrotaan, että alkuvuodesta 2018 valmistuu ainakin giniä ja vodkaa. Tiedotteessa vihjaillaan, että kenties muitakin väkeviä tuotteita saadaan maistella heti alkuun. Suunnitelmissa on myös viskin valmistus, mutta sitä saadaan vielä odottaa. Panimon oluissa käytetään paljon luonnon raaka-aineita, marjoja ja yrttejä, ja niitä aiotaan käyttää hyväksi myös tislaamotuotteissa.

"Ihmiset arvostavat näitä asioita ja haluavat kokea omasta geeniperimästään kumpuavien kutsuhuutojen täyttymyksen. Samasta syystä aiomme tuottaa tisleitä myös savustetuista maltaista, ja osan tisleistä tynnyröimme aivan varmasti kypsymään erilaisiin tammitynnyreihin", Pere kertoo.

Väkeviä odotellessa voi suunnata vaikka Tampereelle, juuri avattuun Pyynikin käsityöläispanimon ja Hans Välimäen panimoravintolaan Pyynikin Brewhouseen. Ravintolaa operoi Restamax. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi