Pizzeria Luca avasi uuden ravintolan Tampereelle – Pohjois-Euroopan parhaan pizzan salaisuus kolme päivää kohotetussa taikinassa

Luca Platanian Pizzeria Luca avaa seuraavan ravintolansa Kööpenhaminaan.

Pizzeria Luca on saanut uudet tilat Tampereen Frenckellinaukiolta.
Pizzeria Luca on saanut uudet tilat Tampereen Frenckellinaukiolta. Kuva: Patrick Stycz / Pizzeria Luca

Viime kesänä 50 Top Pizza 2018 -kilpailussa Pohjois-Euroopan parhaaksi pizzeriaksi valittu Pizzeria Luca on avannut uuden ravintolan Tampereen Frenckellinaukiolle.

Kymmenen vuotta sitten Roomasta Suomeen muuttanut ravintoloitsija Luca Platania perusti vaimonsa Salla-Maria Platanian kanssa ensin roomalaisiin levypizzoihin keskittyvän Pizzariumin, joka on laajentunut Turusta kuuden ravintolan ketjuksi, joka ulottuu Helsingistä Ouluun.

Sittemmin hän laajensi repertuaarian napolilaistyylisia artesaanipizzoihin ja avasi ensimmäisen Pizzeria Lucan Tampereen Hämeenkadulle syksyllä 2017. Seuraavana keväänä avattiin toinen ravintola Helsingin Lauttasaareen, ja nyt Tampereen Pizzeria Luca sai uudet tilat Frenckellinaukiolta.

Pizzeria Lucan pizzoissa maistuvat tuoreet raaka-aineet.
Pizzeria Lucan pizzoissa maistuvat tuoreet raaka-aineet. Kuva: Patrick Stycz / Pizzeria Luca

Pizzeria Lucan palkittujen pizzojen salaisuus piilee ilmavassa taikinassa, jota kohotetaan peräti kolme vuorokautta.

“Rapeat ja kevyet pizzapohjamme valmistetaan kehittämästäni erityisestä taikinaseoksesta, jonka jälkeen sen annetaan kohota hartaudella vähintään 72 tuntia. Tärkeintä on intohimo ja raaka-aineiden kunnioittaminen alusta loppuun saakka”, Platania sanoo tiedotteessa.

Sekä Helsingin että Tampereen Lucassa pizzat paistetaan 430-asteiseksi lämpiävässä italialaisessa Scugnizzonapoletano-uunissa.

Myös Frenckellinaukion Pizzeriasta löytyy aito napolilainen Scugnizzonapoletano-uuni.
Myös Frenckellinaukion Pizzeriasta löytyy aito napolilainen Scugnizzonapoletano-uuni. Kuva: Patrick Stycz / Pizzeria Luca

Pizzojen lisäksi ravintolassa on tarjolla italialaisia alkupaloja, pastaa ja salaatteja, ja listalta löytyy myös vegaanista tarjontaa.

Italialaisten raaka-aineiden rinnalle on nostettu myös paikallisia makuja.

“Haluan tuoda tarjolle aina paikkakuntakohtaisia erikoisuuksia – esimerkiksi Tampereella pizzan saa lähituottajan savulohella, lohenmädillä, limellä ja fior di latte -mozzarellalla“, Platania sanoo.

Kesäksi Frenckellinaukiolle avautuu myös aurinkoinen kesäterassi.

Pizzeria Lucan palkittuja pizzoja saa pian myös Kööpenhaminasta.
Pizzeria Lucan palkittuja pizzoja saa pian myös Kööpenhaminasta. Kuva: Patrick Stycz / Pizzeria Luca

Platania aikoo laajentaa palkittua pizzeriakonseptiaan myös ulkomaille. Keväällä hän avaa Pizzeria Lucan Kööpenhaminaan.

Pizzeria Luca, Frenckellinaukio 4, Tampere

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi