Ravintola Grön raikastaa Helsingin ravintolaskeneä

Marraskuussa avattavassa ravintolassa panostetaan sesonkituotteisiin ja säilöttyihin herkkuihin.

Kuva: Emmi Kähkönen

Pari vuotta sitten Toni Kostian ja Lauri Kähkönen istuivat alas ja alkoivat keskustella siitä, millaisen ravintolan he perustaisivat. Heti kärkeen molemmille miehille oli selvää, ettei ravintolaa pystytetä viikoissa.

"Halusimme hankkia raaka-ainekontaktit ja sisustustuotteet ajan kanssa ja huolellisesti", kertoo Kostian, ensi viikolla avattavan ravintolan kokki.

Ennen pitkää säilöttyjä raaka-aineita, etikoita ja muuta ruokatavaraa kertyi niin paljon, että paikka oli aika panna pystyyn. Perjantaina 20. marraskuuta ravintola Grön avaa ovensa osoitteessa Albertinkatu 36. Kostian kertoo, että vihreältä kuulostavasta nimestä huolimatta listalta löytyy myös kalaa ja lihaa - ainakin toisinaan.

"Panostamme kasviksiin niin, että ne saattavat olla pääosassa silloin, kun sesonki on parhaimmillaan. Silloin lihaa ei välttämättä listalta löydy."

Grön myös murtaa trendikästä sesonkiajattelua käyttämällä luovia säilöntämenetelmiä, jotka tuovat tietyn vuodenajan sesonkituotteet pöytään silloinkin, kun niitä ei ole saatavilla - kuormittamatta ympäristöä. Ravintolassa suositaan luonnollisuutta sekä rentoa ja reilua meininkiä.

Grönissä tarjoillaan neljän ruokalajin menu, joka päätetään ravintolassa joka päivän parhaiden raaka-aineiden mukaisesti. Lisäksi listalta voi tilata yksittäisiä annoksia. Ravintola on auki tiistaista lauantaihin kello 17-24. 

Ravintola Grön, Albertinkatu 36. Avoinna 20.11. alkaen ti-la 17-24. Varauksia otetaan jo vastaan.

1 kommentti

Foodaddict73

13.11.2015 19:13

Tämän ravintolan suhteen odotukset korkealla, heti avauduttua ehdottomasti päästävä kokeilemaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi