Ravintola, johon lapset ovat tervetulleita

Bistrossa uskotaan, että kun lapset viihtyvät, viihtyvät myös aikuiset.


Yhteistyössä Bistro Cumulus.


Ravintolassa lasten kanssa käymisestä ollaan montaa mieltä. Yhtäältä toivotaan, että Suomessa osattaisiin mennä keskieurooppalaisempaan suuntaan, toisaalta halutaan, etteivät perheen pienimmät aiheuttaisi vaaratilanteita tai häiriöitä ravintoloissa.

Millainen sitten on ravintola, johon lapset ovat tervetulleita? Se on paikka, jossa on tarjolla lapsille maistuvaa syötävää, mutta ruoan pitää sopia myös vanhemmille. Se on myös paikka, jossa lapset viihtyvät: se voi tarkoittaa lapsiystävällistä henkilökuntaa, leikkipaikkaa lapsille tai muun ajanvietteen tarjoamista. Ravintolan ei kuitenkaan tule olla ainoastaan lapsille: heidän kanssaan syövien aikuistenkin tulee tuntea olonsa kotoisaksi.

Sellainen ravintola on esimerkiksi Meilahden Cumulus Bistro. Se tekee parhaansa ollakseen ravintola, jossa aikuiset viihtyvät ja lapset otetaan avosylin vastaan.

“Lapset ovat aina tervetulleita meille”, kertoo ravintolapäällikkö Nora Vartiainen.

“Se on yksi kulmakivistämme”, lisää hotellinjohtaja Petteri Vitikainen.

Koko perheen yhteinen ravintolaruokailu on monessa muussa kulttuurissa varsin tavallista. Bistrossa uskotaan, että lasten kanssa pitäisi käydä enemmän ravintoloissa myös Suomessa. Pienten viihtyvyydestä pidetään ravintolassa huoli muun muassa Mini Bistrolla, jossa lapset voivat leikkiä keittiötä.

“Mini Bistro on ollut niin kovassa käytössä, että uuni on korjattu vaikka kuinka monta kertaa”, Vitikainen sanoo ja nauraa.

Lapset viihtyvät Bistrossa niin hyvin, että henkilökunta tuntee jo koko liudan pikkukantiksia. Lapset otetaan Bistroon usein mukaan myös lounaalle.

“Ovensuussa on usein varsinainen lastenvaunujen parkkipaikka”, Vitikainen vitsailee.

Lapset otetaan huomioon myös perheen pienimpien ruokalistalla, joka on lasten suunnittelema. Sen tarjontaa ovat olleet valitsemassa Meilahden koulun kuudesluokkalaiset. Lapset kehittivät listalle ruokia yhdessä Vappu Pimiän kanssa. Pimiä laati joukon ehdotuksia, joista lapset saivat valita suosikkinsa. Listalta löytyy lasten kestosuosikkeja kuten nugetteja ja ranskalaisia, ja niistä myös pidetään.

“Lapsiasiakkaamme tykkäävät burgerista ja lehtipihvistä kovasti. Dippikasviksia menee paljon, kaikki rakastavat niitä”, kertoo Vartiainen.

Lasten ruoat, dippikasviksia myöten, tarjoillaan suloisista emaliastioista, joita saa vähän kolistellakin ilman, että ne menisivät rikki. Lapsille on muumilautasia ja omat aterimet. Kivaa on myös se, että lapsi saa merkitä laminoituun listaan tussilla itse ruoat, joita haluaa tilata.

Eniten kiitosta Bistro saa lapsilta siitä, että ravintolassa on kiva ja tervetullut olo. Ruoastakin tykätään, mutta selkeästi tärkeämpää lapsille on se, että ravintolan tunnelma on mukava.

“Kun lapset viihtyvät, viihtyvät aikuisetkin. Kun kaikilla on mukavaa, tulee ravintolassa oltua pidempään rauhassa”, Vitikainen, itsekin pienten lasten isä, sanoo.

Bistro Cumulus, Tukholmankatu 2.

2 kommenttia

En viihdy minä.

16.5.2017 15:08

Hyi. Eipä tarvitse mennä tähän ravintolaan, ja äänestän jaloillani myös hotellin kohdalla. "Kun lapset viihtyvät, viihtyvät myös aikuiset."? Väärin. Heidän vanhempansa saattavat viihtyä, mutta eivät muut illallisasiakkaat. Suuntaan asiakkuuteni aikuisten paikkoihin, ja sijoitan myös käyntini myöhäiseen ajankohtaan, jotta vältyn näiltä kohtaamisilta. Myös hintavammassa ravintolassa onneksi välttyy perheellisten ruokailun seuraamiselta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hyi

20.5.2017 22:30

Kuka muka oikeasti viihtyy ravintolassa, jossa lapset mekastaa ja pyörii jaloissa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi