Ravintola Meat Districtissä tehdään kaikki itse

Uusi porvoolaisravintola syntyi rakkaudesta Porvooseen ja italialaiseen ruokaan.

Samuli Wirgentius (vas.) ja Riku Stenros poseeraavat upouuden ravintolan edustalla.
Samuli Wirgentius (vas.) ja Riku Stenros poseeraavat upouuden ravintolan edustalla. Kuva: Meat District

Vanha Porvoo on Riku Stenrosille rakas paikka. Vuonna 2011 hän pani vaimonsa Johannan kanssa sinne pystyyn Pariisin Ville -boutiquehotellin, ja tänä keväänä samaan kiinteistöön avattiin huippukokki Samuli Wirgentiuksen kanssa Michelin-ravintolasta kahvilaksi muuttunut Café Postres. Rakkaus ulottuu Porvoosta Italiaan asti, ja nyt hotelli ja kahvila saavat naapurikseen italialaisravintola Meat Districtin.

“Me rakastamme Toscanaa, Sisiliaa ja Pohjois-Italiaa. Simppeli italialainen ruoka on parasta hauskanpitoon, kun ollaan perheen ja ystävien kesken”, Stenros kertoo.

Meat Districtin filosofia on we make it all from scratch eli kaikki tehdään alusta loppuun asti itse. Listalta löytyy täysin itse tehtyä salamia ja omin käsin venyteltyä, Suomen tuoreinta mozzarellaa, jonka luvataan olevan tarjolla aina korkeintaan kaksi tuntia valmistamisesta. Viineissä panostetaan luomuakin puhtaampiin alkuviineihin. Ruokalistan kruununjalokivi on neljäntoista ruokalajin all in -menu, joka sisältää muun muassa ravintolan puulämmitteisessä napolilaisuunissa paistetun margheritapizzan.

“Pitkä menu vaatii kieltämättä vähän turnauskestävyyttä. Menussa on raskaita juustoja ja lihaa, mutta myös paljon raikkaita kasviksia. Sen saa syötyä, kun varaa tarpeeksi aikaa.”

Keskeisessä osassa italialaista ruokanautintoa on liha - kasviksia kuitenkaan unohtamatta. Meat District onkin nimensä mukaisesti liharavintola, joka panostaa suomalaiseen luomulihaan, joka riiputetaan itse paikan päällä. Suurin osa lihasta tulee usealta luomutilalta Suomesta, iberico-kinkku luomutilalta Pohjois-Espanjasta, ainakin toistaiseksi.

“Samantyylistä tehdään kyllä Suomessakin ja olemme tutustuneet tuottajiin”, Stenros sanoo.

Ravintolassa on 60 asiakaspaikkaa, joista kahteenkymmeneen ei oteta varauksia. Paikan rentous ja helpostilähestyttävyys säilyy, kun syömään voi tulla myös ilman pöytävarausta. Tunnelmaa luo vanha puutalo, ja huippulaadukas ruoka puhuu puolestaan.

“Meidän mielestämme alue toimii hyvin ruokamatkailukohteena, mutta se on kaivannut freesiä nuorta kädenjälkeä. ”

Siinä Stenrosit ja Wirgentiukset ovat onnistuneet. Postres ja Meat District raikastavat arvokasta aluetta kunnioittaen sen perinteitä. Stenros suosittelee ravintolan sivujen seuraamista, kun pohtii pöytävarausta. Netissä kerrotaan, millaista lihaa keittiöön on milloinkin saatu.

“Tulossa on ainakin kaksi kertaa synnyttänyttä lehmää, jonka saatavuus on sellaista, ettei sitä ole aina listalla. Se on hurjan hyvää. Aina kun sitä saadaan, kannattaa tulla syömään.”

Ravintola Meat District, Gabriel Hagertinkuja, Porvoo. Avataan 22.4. 

Meat Districtin omistavat Riku ja Johanna Stenros sekä Samuli ja Heidi Wirgentius. Pariskunnat pyörittävät yhdessä ravintola SicaPelleä, artesaanikahvila Postresia, kesäbistro Johansia, Hotelli Pariisin Villeä ja Boutiquehotelli Onnia vanhassa Porvoossa. 

1 kommentti

Niku & Jaana

7.6.2016 21:54

Jep ! Just tänään 7.6-2016 päätettiin lähteä Porvooseen käymään kyseisessä ravintolassa...
Päivä oli mahtava sää suosi jne... Kello koitti 4 ja ravintola avasi ovensa ja menimme sisään... Mitä ? mozzarellaa ei kuulemma enää tehdäkkään ja legendaarinen Napolilais uunii seisoi kylmissään nurkassa. Tarjoilja kertoi heidän testailleen uunia eilen ,mutta käytössä olisi ehkä noin viikon kuluttua ..hmmm. Ajateltiin kummiski jotain listalta kokeilla ja kyselimme aterian nauttimista ravintolan sangen mukavalta näyttäneessä sisäpiha terassilla. No eihän se käynytkään koska oli olemassa erikseen tietysti The terassimenu.
Aivan mahtavaa meininkiä lisää moista.
"Meat Districtin filosofia on we make it all from scratch eli kaikki tehdään alusta loppuun asti itse" Tähän siteeraukseen kruunasi kyllä Heinon poikien pakun kattava lastaus ravintolaan tuntia ennen avaamista.
Tarkoitus ei ollut millään lailla dissata... mutta EI näin kaverit Ei näin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi