Kaupungin parhaan thairavintolan etsintä jatkuu. Keskiolutkapakaksi degeneroituneen Dragon Innin tilalle muutama viikko sitten putkahtanut Tamarin ei eroa ulkoasunsa puolesta Helsingin muista thaikkupaikoista juurikaan. Pakollisilla puuveistoksilla ja kukka-asetelmilla koristeltu ravintola on korkeintaan hiukan väljempi kuin kilpailijansa. Ruokalistalta löytyvät kaikki klassikot papaijasalaatista tuliseen katkarapukeittoon. Palvelu on ystävällistä ja ripeää, vessat siistejä ja hinnat kohtuullisia. Ei mitään uutta siis auringon alla? Ei aivan niinkään, sillä Tamarin onnistuu siinä, missä niin moni muu menee vipuun. Ruoka maistuu nimittäin juuri siltä, miltä pitääkin: thaimaalaiselta.
Paikalle puoliväkisin ronttaamani thaikkuspesialisti tilaa meille kärkeen Somtom Tamarind -papaijasalaatin (6 e / 11 e) sekä Tom Yum -keiton (7 e / 14 e). Heti kun keittolautanen ilmestyy eteemme, tiedämme osuneemme kultasuoneen. Kaffir-limetin sekä sitruunaruohon maut muodostavat harmonisen kokonaisuuden, ja sopassa svimmailevat kymmenjalkaiset ovat komeita ja maistuvia jöllejä. Papaija-
salaatti on myös tyylikäs ja oikealla tavalla ärjy, vaikkei aivan täyttä kymppiä thaikkunatsiltani saakaan.
Väliruokana tarjoiltava Toog Tong – kevätkääryleet porsaanlihalla (5,50 e) – onkin sitten jackpot. Vaivalla ja hyvällä maulla koristeltu annos pitää sisällään kuusi kauniisti käärittyä (oletettavasti Thaimaasta valmiina tilattua) nyyttiä sekä maistuvan kastikkeen. Näitä napostellessa ei edes seuraava sekoilu kiristä pahemmin kuuppaa. Kee Mai Nuahini (tulista naudan ulkofilettä soija-osterikastikkeen sekä basilikan kera, 14 e) on aivan erinomainen setti, mutta ystäväni Pad Prig Nuah (14 e) osoittautuu joksikin aivan muuksi kuin hänen tilaamakseen ulkofileeksi limetin lehdillä. Annos oli hyvää (mitä ikinä se sitten olikaan), mutta harmittamaan jäi tarjoilijattaren tekemän selvän virheen sitkeä kieltäminen.
Kiitämme
- thaimaalaisia makuja
- kauniita annoksia
Moitimme
- sekoilua
- skidiä luihuilua