Ravintolatutka: 5 herkullista cocktailia

City ja TableOnline löivät viisaat päänsä yhteen ja metsästivät kaupungista viisi maistamisen arvoista cocktailia.

Ravintolatutka on Cityn ja TableOnlinen yhteinen juttusarja, jossa esitellään kiinnostavia annoksia helsinkiläisissä ravintoloissa. Sarjan neljännessä osassa herkutellaan erilaisilla cocktaileilla. Lue myös muut osat: 4 erilaista tartaria, 5 kuumaa talvijuomaa ja 3 gluteenitonta jälkkäriä.

Cocktaileissa löytyy, jos Helsingissä etsii hyvää drinkkiä. Esittelemme tässä kiinnostavien ravintoloiden herkullisia juomia, jotka sopivat hyvin aterian alkuun, loppuun tai ihan sellaisenaan. (Ja jos tipaton tammikuu pitää cocktailhimon aloillaan vielä pari viikkoa, voit palata artikkeliin helmikuussa.)

Kirsikkainen illuusio

Missä: Bro, John Stenbergin ranta 4
Mitä: Cherry Signature Cocktail. Amarettoa, tuoretta vadelmaa, sitruunamehua, munanvalkuainen ja sokerilientä. Hinta 13 €.
Millainen: Juoma on kaunis, ja siinä on miellyttävää old school -henkeä. Maku on raikas ja kirsikkainen, vaikkei juomassa ole lainkaan itse marjaa: karvasmantelin ja vadelman makuyhdistelmä luo kirsikkaisen illuusion. Juoma on kevyehkö niin, että näitä voisi helposti kuvitella juovansa useamman. Bron signature cocktaileissa mennään maku edellä, ja ne nimetään aina maun mukaan. Cocktaileja saa myös alkoholittomana. 
Kenelle: Kirsikoista pitävälle.


Yllättävä potku

Missä: The Cock, Fabianinkatu 17
Mitä: Hot apple. Vodkaa, omenamehua, chiliä, limeä, sokeria. Hinta 12 €.
Millainen: Drinkki, joka saa huudahtamaan: "oho!" Juoma on tulinen, mutta raikas ja lisäksi hiukan kirpeä. Tätä ei muualta saa. Omenan makeus pyöristää kulmia, mutta potkua löytyy silti niin paljon, että jos et pysty syömään tulista ruokaa, ei tämä drinkki ole sinulle. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen: The Cockin drinkkilistalta löytyy varmasti kaikille sopiva juoma, muun muassa aina toimiva gin & tonic. 
Kenelle: Yllätysten ystävälle.


Hauska sheikkaus

Missä: AKA Oriental GastroBar, Pohjoisesplanadi 41
Mitä: Bad madaf AKA. Mezcalia, Camparia, hedelmämehua, savuaromia, chiasiemeniä. Hinta 12 €.
Millainen: AKAn drinkki tuodaan pöytään kannellisessa, kahvallisessa lasipurkissa, jota ravistamalla sen saa itse pöydässä "valmistaa". Shake your own -cocktaileissa on laaja valikoima, mutta Bad madaf AKA on niistä kenties kiinnostavin: se on kuin erikoiscocktail tavallisen vaatteissa. Aluksi maku on melko mieto hedelmädrinkin maku, kunnes mieletön savuaromi ja Camparin karvaus tulvahtavat esiin. Jännittävä juoma on kuin kaksi cocktailia yhden hinnalla.
Kenelle: Twerkkaus- ja sheikkaushaluiselle.


Perinteinen

Missä: Kaarti, Pohjoinen Hesperiankatu 33
Mitä: Kaartin oma lonkero.  Hinta 10,50 €.
Millainen: Trooppisen näköinen, kauniin värinen drinkki on kuin lohdullinen pala kesää talven keskellä. Juoma sopii vanhassa kasarmirakennuksessa toimivan ravintolan linjaan: se on nostalginen ja perinteinen, ja samalla yllättävä lasillinen kesälomaa jäillä. Kaartin lonkero on italialaisranskalainen versio perinteisestä: puolet Camparia, puolet Cointreauta, loput lonkeroa, maustetaan verigreipillä. Erityistä plussaa siitä, että juoma sopii mielettömän kauniisti ravintolan seinälle vuonna 1935 maalattuun maailmankarttaan. 
Kenelle: Kenelle tahansa. 


Aikuinen klassikko

Missä: Bar Cón, Kortteli, Kampin kauppakeskus
Mitä: Negroni. Espanjalaista vermuttia, giniä, Camparia, appelsiinin kuorta. Hinta 10 €.
Millainen: Pohjoismaiden suurimman vermuttivalikoiman omistava espanjalaisravintola Bar Cón tekee Negronin tietenkin espanjalaisesta vermutista italialisen sijaan. Klassikkodrinkki ei esittelyjä kaipaa: tässä on karvas, appelsiininen juomanautinto aikuiseen makuun. Ei kreisejä makuyhdistelmiä, kimaltelevia sateenvarjoja tai ylimääräisiä härpäkkeitä. Ainoastaan hevetin hyvä Negroni (ja kaveriksi vaikka koko liuta tapaksia). 
Kenelle: Klassikkojen ystävälle.

Kerro meille, missä tarjoillaan sinun suosikkicocktailisi!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi