Ravintolatutka: 3 gluteenitonta jälkiruokaa

City ja TableOnline löivät viisaat päänsä yhteen ja metsästivät kaupungista kolme herkkujälkkäriä, jotka sopivat myös keliaakikoille.

Ravintolatutka on Cityn ja TableOnlinen yhteinen juttusarja, jossa esitellään kiinnostavia annoksia helsinkiläisissä ravintoloissa. Sarjan kolmannessa osassa herkutellaan gluteenittomilla jälkkäreillä. Lue myös ensimmäinen osa: 4 erilaista tartaria ja toinen osa: 5 kuumaa talvijuomaa.

Gluteenittomia jälkiruokia, sellaisia, jotka ovat oikeasti hurjan hyviä, on joskus vaikea löytää. Siksi me metsästimme kolme herkkua, jotta voisit valita niistä mieleisesi. Kolme ihanaa, gluteenitonta jälkiruokaa, olkaa hyvät:

Tuhti suklaapläjäys

Missä: Pacific 7, Tyynenmerenkatu 7
Mitä: Xoxocolate – kolmen suklaan maapähkinävoikakku. Kakkua, maapähkinävoikreemiä, gluteeniton keksicrumble, vaniljajäätelöpallo. Hinta 9 euroa.
Millainen: Tässä on todellinen herkuttelijan unelma: kolmen suklaan maapähkinävoikakku on niin kiinteä, että aterimen käsittelijällä täytyy olla hiukan voimaa päästäkseen sen läpi. Annos on varsin tuhti ja täyteläinen, mutta maapähkinävoikreemi tasapainottaa suklaan makeutta. Maapähkinän suolainen, tylppä maku tuo annokseen kiehtovaa amerikkalaisuutta – tämä ei ole mitään nutellaa.
Kenelle: todelliselle herkkupepulle.


Raikas lakkaherkku

Missä: Meritorppa, Kalastajatorpantie 1
Mitä: Lakkajuustokakkua, timjamia ja mantelia. Hinta 12,20 euroa. 
Millainen: Suloinen, raikas annos, jota tekee mieli ihastella pitkään ennen syömistä. On vaikea uskoa, että keksi on gluteeniton, sillä se on niin rapea ja herkullinen. Annos on ehjä kokonaisuus, joka lakan tavoin ei ole liian makea, vaan talvisen raikas. Jostakin nousee miellyttävä metsäinen tai yrttinen, jopa terveellinen maku – mutta silti kyseessä on todellinen herkkujälkkäri. Ja niin kaunis. Muista ottaa kuva ennen syömistä!
Kenelle: raikkaista mauista pitävälle.


Dekadenttinen suklaateos

Missä: Lumière, Salomonkatu 15
Mitä: Suklaamoussea, marinoitua kirsikkaa, kirsikkavaahtoa ja paahdettua valkosuklaata. Hinta 8 euroa. 
Millainen: Kaunis, tyylikkään dekadenttisen näköinen (ja makuinen) annos: tummasuklainen kuori, joka on tarkoituksella hiukan "rikki", muistuttaa raunoiutunutta rakennusta, jonka raoista kasvaa täyteläistä moussea, kirsikoita ja kauniita luonnonkukkia. Kirsikkavaahto tuo raikasta kirpeyttä ja hapokkuutta suklaiseen annokseen, ja paahdettu valkosuklaa antaa miellyttävää rakennetta ja crunchia. (Jos et ole täysin gluteeniton, testaa myös paikan toinen supersuosittu jälkkäri: mantelikakku.)
Kenelle: upean designin ja suklaan ystävälle.

Kerro meille, missä tarjoillaan sinun gluteeniton suosikkijälkkärisi!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi