Markus Maulavirta listasi suosikkinsa - kolme ravintolaa, jotka ovat jääneet huippukokin mieleen: “Vekkulimaista”

Monessa liemessä keitetty kokki Markus Maulavirta paljasti Citylle kolme tämän hetken suosikkiravintolaansa.

Lempiravintoloista puhuttaessa yksiselitteisen vastauksen antaminen voi joskus tuntua haastavalta. Erilaiset ravintolat sopivat eri tilanteisiin ja tarpeisiin, ja jos mukaan lisätään vielä kokeilunhalu ja vaikkapa budjetti, voidaan tulla vaikean valinnan eteen.

Kun nämä haasteet on selätetty, on aika antaa vastaukset. Tällä kertaa oman lempiravintolansa Citylle paljastaa kokki, keittiömestari ja ruokakirjailija Markus Maulavirta.

“Valitettavasti yksi lempiravintoloistani, ravintola Juuri, katosi maailmakartalta, sinne vein vieraita ja suosittelin tiedustelijoille”, Maulavirta kertoo.

Onneksi ravintolakentältä löytyy vielä paljon hyviä vaihtoehtoja hyvästä ruoasta, juomasta ja tunnelmasta nauttimiseen.

Markus Maulavirran TOP3-ravintolasuosikit

Spis

Silloin kun Maulavirta haluaa nauttia intiimistä tunnelmasta ja keskittyä täysillä hyvään ruokaan ja palveluun, hänen valintansa on Kasarminkadulla sijaitseva 18-paikkainen Spis. Spisin ruokalistalla pääosassa ovat puhtaat ja kotimaiset raaka-aineet.

Spis valittiin Vuoden Ravintolaksi 2015.
Spis valittiin Vuoden Ravintolaksi 2015. Kuva: Spis

“Innovatiivinen, lämminhenkinen ja sopivan robusti ravintola. Paikkoja niukasti, mutta se on yksi niistä valttikorteista hyvän ravintolan ydinasioiden lisäksi”, Maulavirta perustelee.

Aito

Toinen Maulavirran suosikki on konstailematonta ja rehtiä ruokaa tarjoileva, Töölössä sijaitseva Aito. Kortteliravintolassa kokkia miellyttää etenkin sen välitön ja käsinkosketeltava tunnelma - ravintolaan on aina mukava mennä. Eikä unohdeta tietenkään ruokaa.

“Mieltä ja vatsaa miellyttää myös runsas lähiruoan käyttö.”

Töölössä sijaitseva Aito on Maulavirralle tuttu jo vuosien takaa.
Töölössä sijaitseva Aito on Maulavirralle tuttu jo vuosien takaa. Kuva: Aito

Maulavirralla on paikasta myös hyviä muistoja vuosien takaa.

“Ensikokemukseni Aitoon oli joskus ravintolan alkuajoilta ja mieleen jäi uskomattoman aromikkaat blinit. Blineistä alkoi pitkäkestoinen tuttavuus Aiton kanssa.”

Finnjävel

Suosikkien listalta löytyy myös pop up -historiastaan tunnettu, nykyisin paikkansa Eduskuntatalon “takapihalle” vakiinnuttanut Finnjävel. Ravintola on Maulavirran mukaan erinomainen, mutta sinne ei voi astella hetken mielijohteesta - lompakko täytyy ensin laittaa kuntoon.

“Ehdottomasti suositeltava ravintola, varsinkin kun on syytä hypätä hetkeksi irti arjesta.”

Kanaviillokki Finnjävelin tapaan.
Kanaviillokki Finnjävelin tapaan. Kuva: Finnjävel

Finnjävelissä Maulavirtaa kiehtoo etenkin ruoka, jollaista ei ihan joka paikasta löydä.

“Finjävelissä on jopa vekkulimaista, mutta ehdottomasti ruokaa kunnioittavaa leikittelyä suomalaisen ruokaperinteen kanssa. Mieleenpainuvin ruoka ensi visiitillä oli paahdettu juuriselleri ja herukkavoi, aaah!”


Lue myös nämä aiemmin juttusarjassa ilmestyneet artikkelit:


 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi