Maailman arvostetuimman viinialan tutkinnon, Master of Winen, neljäntenä suomalaisena suorittanut Heidi Mäkinen on todellinen juoma-alan ammattilainen. Vaativan tutkinnon suorittanut nainen toimii tällä hetkellä Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtajana sekä työskentelee juomien parissa maahantuontiyritys Viinitiessä.
City pyysi huippuammattilaista listaamaan tämän hetken suosikkiravintolansa, ja listalle pääsi kolme hyvin erilaista ravintolaa. Nämä paikat kannattaa painaa mieliin!
Heidi Mäkisen suosikkiravintolat TOP3
1. Baskeri & Basso
Vaikka paljon ravintoloita sekä Suomessa että maailmalla kiertänyt Mäkinen kertookin rakastavansa hyvää ruokaa ja juomaa, näitäkin asioita tärkeämpi tekijä ravintoloita valitessa on tunnelma.
“Ilman hyvää fiilistä, joka välittyy ravintolan henkilökunnasta ja muista asiakkaista, eivät huippulaatuinen ruoka ja maukkaat viinit saa minua yhtä korkeisiin sfääreihin”, Mäkinen kertoo.
Mäkisen mukaan BasBasissa yhdistyvät kaikki hyvän ravintolan elementit: tarkoin rakennettu viinilista, raaka-aineita kunnioittavat maukkaat annokset sekä intohimolla ja antaumuksella ruoan ja viinin tuomiin nautintoihin suhtautuva palvelu.
“Tänne haluan tuoda kaikki minulle tärkeät ihmiset kerta toisensa jälkeen.”
2. Vin-Vin
Mäkisen mukaan Vin-Vin on ehdottomasti Helsingin paras viinibaari niin valikoiman kuin palvelun suhteen.
“Joka kerta käydessäni pääsen maistamaan jotain minulle entuudestaan tuntematonta tai juuri sillä hetkellä hyvässä kunnossa olevaa viiniä.”
Vaikka Master of Wine tietää juomista paljon, tässä paikassa hän luottaa huippuammattilaisten, Oscar Borgesin ja Juhana Patjaksen suosittelemiin vaihtoehtoihin.
“Minusta on ihanaa käydä paikoissa, joissa voin luottaa henkilökunnan tekemiin laadukkaisiin valintoihin, eikä minun tarvitse itse olla päättämässä mitä haluan nauttia. Näin saan uusia ja mieltä avartavia kokemuksia, enkä pidättäydy vain omissa kestosuosikeissani”, Mäkinen toteaa.
3. Kuurna
“Kuurna on ravintola, jonne palaan kerta toisensa jälkeen mielihyvin”, Mäkinen kertoo.
Tässä Kruunuhaassa sijaitsevassa bistrossa käydessään Mäkisen lautaselle päätyy lähes poikkeuksetta klassikkoannos tartar. Vaikka ykkösruokasuosikki on selkeä, sommelierin mukaan sesongin raaka-aineista valmistettuja kekseliäitä ruokia ja herkullisia viinejä tarjoileva Kuurna on takuuvarma ravintola moneen eri tilanteeseen.
Ja hyvän ruoan ja juoman kruunaa se kuuluisa tunnelma.
“Lämminhenkinen tunnelma välittyy henkilökunnan kyvystä olla läsnä. Ravintola on kokonaisuutena kuin läheisen ystävän lämmin ja pitkä syleily”, Mäkinen perustelee.
Lue myös nämä aiemmin juttusarjassa ilmestyneet artikkelit:
- Keittiömestari Sirly Ylläsjärven suosikkiravintoloissa maku ratkaisee: "Tämä kolmikko ei ole pettänyt koskaan"
- TOP 3: Serko Rantasen suosikkiravintoloita yhdistää aitous: "Aina ei tarvitse mennä maailman trendien ja villitysten mukaan"
- Suomen ravintolahelmet: Tero Mäntykangas vinkkaa suosikkinsa - kesäravintolan “aito jenkkimeininki” sai huippukokin puolelleen
- Markus Maulavirta listasi suosikkinsa - kolme ravintolaa, jotka ovat jääneet huippukokin mieleen: “Vekkulimaista”
1 kommentti
SaraPepp
16.12.2021 01:14
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin