TOP 3: Serko Rantasen suosikkiravintoloita yhdistää aitous: "Aina ei tarvitse mennä maailman trendien ja villitysten mukaan"

Aitous ja tinkimättömyys omaa tekemistä kohtaan lämmittävät Serko Rantasen mieltä.

Serko Rantanen on turkulainen, sittemmin helsinkiläistynyt ravintoloitsija ja keittiömestari, joka tunnetaan etenkin Lily Lee ja Boon Nam -ravintoloista. Pyysimme tv-kokkinakin tunnettua Rantasta listaamaan kolme suosikkiravintolaa omien paikkojen ulkopuolelta ja samalla vinkkaamaan, mihin hyvän ruoan ystävän kannattaa suunnata syömään.

Rantasen mukaan hyvää ravintolaa ei välttämättä tarvitse lähteä metsästämään kauas, sillä tilanteet ja kokonaisvaltainen hyvä fiilis ovat asioita, jotka tuovat juuri sen hyvän ravintolakokemuksen.

“Itse arvostan aitoa sydämellä tehtyä ruokaa ja klassisia viinejä. Aina ei tarvitse mennä maailman trendien ja villitysten mukaan, vaan minulle merkitsee enemmän aitous ja tinkimättömyys sitä kohtaan mitä tekee”, Rantanen toteaa.

Esimerkkinä ravintoloitsija mainitsee Turun ravintolaskenen, joka on nostanut viime vuosina päätään juuri sen ansiosta, että itseen ja omiin ajatuksiin uskotaan - ja niitä uskalletaan myös toteuttaa.

Serko Rantasen TOP3 ravintolat

Mami

Olisi melkein ihme, jos Suomen vanhimmasta kaupungista kotoisin olevan miehen listalta ei löytyisi yhtään turkulaista ravintolaa. Rantasen mukaan lähiruokaa ja paikallisia tavarantoimittajia suosiva Mami on yli vuosikymmenen takainen klassikko, jossa käyminen kuuluu jokaiseen Turun visiittiin.

Kuva: Mami

“Superhyvä- ja ammattitaitoinen salihenkilökunta. Todella hyvät viinit. Keittiön osaajat todellakin tietää mitä tekee; ruoat täydellisesti valmistettuja klassikoita, eikä koskaan tarvitse pelätä pettymistä”, Rantanen perustelee.

Bistro O Mat

Vuonna 2010 Bistro O Mat avasi ovensa “pellon reunaan” Kirkkonummelle - ja loppu on historiaa.

“Perhe Palovaara on tinkimättömyydellään todistanut, että ravintola voi menestyä myös Helsingin ulkopuolella.”

Kuva: Bistro O Mat

Nykyisin myös Tapiolassa toimiva ravintola on aina halunnut tarjota helposti lähestyttävää ja tasokasta ruokaa ihmisläheisen palvelun kera. Rantasen mukaan sydämellinen henkilökunta on tässä ravintolassa aina vastassa ja ruoka on täydellistä kerta toisensa jälkeen.

Twisted Street Kitchen

Rantasen suosikkien joukosta löytyy myös aasialaisen katukeittiön mauista ja tunnelmasta ammentava Twisted Kitchen, joka tarjoaa ravintoloitsijan mukaan aterian mittaisen pakomatkan Suomen harmaudesta Thaimaan auringon alle.

Kuva: Twisted Kitchen

“Aito ja sympaattisen mesta, josta ei tarvitse nälissään poistua. Ruuat täynnä makua ja fiilis aina katossa.”

 

LUE MYÖS NÄMÄ AIEMMIN JUTTUSARJASSA ILMESTYNEET ARTIKKELIT:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi