Tallinna: Rotermann City toivottaa laivamatkustajan heti monipuolisesti tervetulleeksi

Rotermannin kujat ovat sateisena päivänä melko tyhjät, vaikka paikasta löytyy jos jonkinlaista herkkua.

Kun laiva saapuu Tallinnan satamaan, suomalaisturistilla on vaihtoehtoja. Yksi (henkinen) suunta vie Sadamarketiin ja Super-Alkoon, kun toinen voi viedä viihtyisille pikkukujille huippuravintoloiden ja kahviloiden sekaan.

Rotermann City sijaitsee sataman, vanhan kaupungin ja Viru-aukion välisellä alueella ja siellä uusi ja vanha arkkitehtuuri lyövät kättä muodostaakseen ravintoloiden, kauppojen ja elokuvateatterin muodostaman kokonaisuuden. Alue on autoton ja autot on tungettu maanalaiseen parkkihalliin.

Viihtyisyydestään huolimatta Rotermannin kujat ovat suhteellisen tyhjiä elokuun alun lauantai-iltana, vaikka kaupunki on täynnä turisteja. Se kertoo, ettei Rotermannia ole vielä täysin löydetty. Kahvila ja leipomo Röstissä ollaan erittäin tyytyväisiä Rotermannin meininkiin. Asiakkaita riittää paikallisista ja turistitkin ovat pikku hiljaa löytäneet paikan.

Turistien olisikin syytä kääntää katseensa pikaisesti Rotermannin suuntaan, sillä alueelta löytyy vaikka mitä kiinnostavaa ja herkullista.

Ravintola Pull Rotermannin kulmalla tarjoilee rakkaudella tehtyä laadukasta ruokaa. Sitä pyörittävät tunnetut paikalliset grillimestarit Hanno Kuul, Andres Tuule ja Enn Tobreluts, joiden missiona on tuoda asiakkaille maailman parhaita pihvejä. Pull luottaa laadukkaaseen lähiruokaan niin paljon kuin se on mahdollista. Raaka-aineet tulevat muun muassa Saaremaan lihateollisuudelta.

“Käytämme paljon paikallisia tuotteita. Pihvit tulevat Saaremaalta, possu ja kana on paikallista, osa merenelävistä tulee läheltä. Yritämme käyttää niin paljon kuin mahdollista, mutta osa tulee tietenkin muualta, kuten lammas Uudesta-Seelannista ja sei Alaskasta”, kertoo Tobreluts, yksi Pullin grillimestareista.

Pullin lisäksi Rotermannin raflatarjonnasta löytyy meksikolaista (Taqueria), tapaksia (Alter Ego) ja pohjoismaista keittiötä (Sfäär) sekä modernia kansainvälisyyttä (Platz). Rotermann kätkee sisäänsä myös muotia, jota edustavat muun muassa Pull & Bear, Tallinn Design House sekä Stradivarius.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi