Kakkumuija avaa gluteenittoman kahvilan Alppilaan – HUG Cafén All Day Breakfast käy myös lounaasta

HUG Caféssa nautiskellaan kakkuja ja kuohuvaa.

HUG Cafésta voi hakea päivän piristykseksi vaikka macaronseja.
HUG Cafésta voi hakea päivän piristykseksi vaikka macaronseja. Kuva: Mona Tähtinen

Mona Tähtinen haastaa designkakuillaan peruspullan ja haluaa osoittaa, että gluteenittomat leivonnaiset voivat olla jopa parempia kuin tavanomaisista jauhoista tehdyt leipomukset. Kaikki tapahtuu maku edellä.

“Makumaailmalla leikkiminen on aina ollut sellainen siisti juttu. Niitä makeita leivonnaisia myös maustetaan ja mietitään, ettei tule vain sokeria sokerin perään”, Tähtinen sanoo.

Tähtinen aloitti gluteenittoman leivonnan toden teolla vasta nelisen vuotta sitten. “Kakkumuijan” leipomisharrastuksesta kehkeytyi pian ammattimainen Say it with a cake -tilausleipomo.

Mona Tähtinen möi kakkujaan ensin Say it with a cake -tilausleipomonsa kautta. Pian niitä saa HUG Cafésta.
Mona Tähtinen möi kakkujaan ensin Say it with a cake -tilausleipomonsa kautta. Pian niitä saa HUG Cafésta. Kuva: Mona Tähtinen

Nyt Tähtinen avaa Ammi Mikanderin ja Omar Al-Mutarin kanssa oman kahvilan, josta saa designkakkujen lisäksi niin makeita kuin suolaisiakin leivonnaisia. HUG Café avautuu toukokuun lopussa Linnanmäen lähelle Alppilan Porvoonkadulle.

Ruokavaliot huomioidaan mausta tinkimättä

HUG Caféssa pääpaino on makeissa herkuissa. Valikoimaan tulee kakkujen lisäksi ainakin erilaisia keksejä, macaronseja sekä suloisia “cakesicles” -kakkutikkareita, jotka ovat kuin pieniä koristeellisia jäätelöpuikkoja.

Suolaisen tarjonnan kulmakivi on koko päivän tarjolla oleva All Day Breakfast, josta voi koota itselleen sopivan kokonaisuuden, oli kyseessä sitten aamiainen, välipala tai lounas.

HUG Cafén valikoimaan tulee myös erilaisia keksejä.
HUG Cafén valikoimaan tulee myös erilaisia keksejä. Kuva: Mona Tähtinen

All Day Breakfast -listalla on muun muassa itse tehtyä granolaa, sandwicheja, juustoja, suolaisia muffinseja sekä niihin sopivia pieniä salaatteja, myöhemmin myös suolaisia piiraita.

“Kaikki tehdään sillä ajatuksella, että pyritään tietämään mistä raaka-aineet tulevat. Teemme itse mahdollisimman paljon, ja maku on aina etusijalla”, Tähtinen sanoo

HUG Cafésta löytyy hyvin myös vegaanisia vaihtoehtoja, joihin on panostettu samalla pieteetillä kuin muuhun tarjontaan.

“Se on aina ollut erikoisalaani, että otetaan eri ruokavaliot huomioon, mutta ei tingitä mausta. Se ei ole mikään nopea kakkosvaihtoehto siinä sivussa.”

Kahvilan yhteyteen on tulossa myös workshop-tila, jossa työ- ja kaveriporukat pääsevät perehtymään esimerkiksi gluteenittomaan leivontaan ja kakkujen koristeluun.

Skumppaa kakun kaveriksi

HUG Cafésta kaavaillaan herkuttelijoiden keidasta. Kahvit toimittaa Warrior Coffee Roastery Pitäjänmäeltä, viinit tulevat Viinimaalta. Valikoimassa on tietenkin myös samppanjaa ja skumppaa.

“Se jotenkin kuuluu kakun tai jonkun makean kanssa, että voi nauttia vähän kuohuvaa”, Tähtinen sanoo.

Kakkunautinnon voi kruunata myös samppanjalla.
Kakkunautinnon voi kruunata myös samppanjalla. Kuva: Mona Tähtinen

Hän toivoo, että herkuttelun ylle langetettu syntinen leima lieventyisi. Pieni makea silloin tällöin ei maailmaa kaada.

“Toki liika valkoinen sokeri on epäterveellistä, mutta meidän tarkoituksena on luoda sellaista kulttuuria, että pienille nautinnoille on omat hetkensä ja paikkansa.”

Lapsiystävälliseen kahvilaan ovat tervetulleita myös koirat. Karvaisille kavereille on tarjolla omia koirankeksejä – gluteenittomia nekin.

HUG Café, Porvoonkatu 14

1 kommentti

Nam nam nam

23.5.2019 10:38

Huikeaa, gluteeniton kahvila <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi