Tuplarentoutuminen: Olutjoogaa harrastetaan nyt Suomessakin

Uusi villitsevä joogamuoto yhdistää oluen tuomat hyödyt yhteen kehon liikkeen kanssa ja energisoi kehoa. Kokeile ihmeessä!

Miltä kuulostaisi joogatunti, jossa tarjoillaan pullo maltaista? Kyseessä on kahden mieltä rauhoittavan asian yhdistävä aktiviteetti nimeltään olutjooga. Ei kuulosta pahalta lainkaan.

Ajatuksena on joogata tasapainoilemalla pullon kanssa ja siemailemalla sitä tyhjäksi joogan aikana. Joillekin se saattaa kuulostaa oudolta, ehkä jopa osittain myrkylliseltä, sillä miten alkoholituote voisi koskaan olla osana urheilusuoritusta? Oluen kuitenkin tiedetään olevan hyvä palautusjuoma, sillä se palauttaa nestetasapainon nopeasti. Se sisältää kaliumia, magnesiumia sekä piitä enemmän kuin esimerkiksi palautusjuomatuotteiksi tarkoitetut juomat sekä näiden lisäksi se sisältää kuparia ja kromia.

Olutjooga sai muotonsa hipsteritaivaassa Berliinissä, josta se levisi sittemmin ympäri maailmaa. Alunperin idean kerrotaan syntyneen Burning Man -festivaaleilla, jossa viettäjät joogasivat ja nauttivat oluita samanaikaisesti. Varsinkin Australiassa laji sai erittäin myönteisen vastaanoton ja muotoutui nopeasti villitykseksi. Instagramiin on tähän mennessä ladattu yli 8 800 #beeryoga kuvaa ympäri maailmaa, ja se jos jokin kielii sen suosiosta joogausmaailmassa.

Nyt olutjoogasta on kiinnostuttu Suomessakin. Oluthuone Lehto järjestää rennon Olutjoogan kahdesti keväällä, johon on kaikilla yli 18-vuotiailla mahdollisuus osallistua. Ensimmäisen joogatunnin päiväksi osuu sunnuntai, joten se voikin olla oiva palautumiskeino viikonlopun jälkeen.

"Olutjoogan tavoitteena on ladata alkavaa viikkoa varten koko keho täyteen positiivista energiaa ja iloa", korostaa Oluthuone Lehdon ravintolapäällikkö Maija Saarman.

Lue myös: Olutjooga yhdistää kaksi tehokasta keinoa rentoutua.

Olutjooga sunnuntai 26. maaliskuuta kello 19-20 ja lauantai 29. huhtikuuta kello 16-17 Oluthuone Lehdossa, Annankatu 3. Hinta 15 €.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi