Viidentoista vuoden näyttävän uran tehnyt Vuoden Kokki 2021 -kilpailun voittaja, Kim Päivästö, pääsee reilu kuukauden päästä kukittamaan tämän vuoden Vuoden Kokki -kilpailun voittajan. Finaalit järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Viini ja Ruoka -messuilla lokakuun lopussa, joissa valitaan kaksi päiväisten finaalien lisäksi myös Vuoden Tarjoilija.
Vuoden Kokki -kilpailu on Suomen arvostuimpia ravintola-alan kilpailuja, jossa keittiöiden parhaimmisto pääsee ottamaan toisistaan mittaa ja hyvässä hengessä mittelöimään Vuoden Kokin -tittelistä. Kilpailu kehittää ravintola-alaa eteenpäin ja kannustaa ravintola-alasta kiinnostuneita tavoittelemaan unelmiaan. Finaalien lähestyessä pääsimme kyselemään Kimin kuulumisia tärkeän edustusvuoden ajalta ja kuulemaan parhaimmat vinkit kruununperijälle.
Ulkomailla ja Suomessa Michelin-keittiöissä, 15 vuotta uraa takana
Kim Päivästö, 31, on vaikuttavan uransa aikana päässyt tekemään töitä niin Suomessa kuin ulkomailla. Lontoossa Gordon Ramsayn luotsaamassa Petruksessa, Savoyssa Helsingissä, kolmen Michelin tähden ravintolassa Hertog Janissa Belgiassa, Kaskiksessa Turussa, Demossa Helsingissä sekä viimeisimpänä Helsingissä, Kim Mikkolan luotsaamassa Inarissa.
“Vuosi on ollut hyvin hektinen. Oma duuni vie lähtökohtaisesti tosi paljon aikaa, se on tehnyt vuodesta vielä vähän hektisemmän. Vapaa-aika on ollut aika nafti”, Kim kertoo.
Henkilöbrändäys on avainasemassa ravintola-alalla
“Vuoden Kokki -edustusvuoden aikana tehdään tiiviisti yhteistyötä sponsoreiden kanssa ja kuvauskeikat tuovat itsevarmuutta keittiömestareille kameran edessä työskentelyyn”. Henkilöbrändin kehitys edustusvuonna onkin ollut Kimille yksi tärkeimpiä asioita ja hän näkee edustus vuoden tärkeänä ponnahduslautana urallaan.
Vuoden Kokki -kilpailua kehitetään tiiviissä yhteistyössä läpi vuoden
Vuoden Kokki -kilpailu on suunnattu ammattilais yleisölle, mutta Kim kertoo että toiveena olisi että kilpailu jatkossa saavuttaisi enemmän myös kuluttaja yleisöä. “Eniten mikä tässä on kiinnostanut on se, että on auttanut kehittämään konseptia ja sitä edustushommapuolta”, miettii Päivästö. “Kuluttajapuolelle näkyvintä edustushommissa on ollut Viking Linen kanssa tehty sesonkimenu”, ja Kim toivookin että näkyvyyttä lisättäisiin monipuolisemmin eri toimijoiden kanssa.
Päivästön muistellessa vuoden takaisia finaaleja hän kertoo kuinka aikaisemmissa kilpailuissa kisanneista mentoreista on ollut merkittävä tuki finaaleihin valmistautuessa. Finaaleihin hänellä on seuraajalleen vinkkejä, mutta jokainen kokki tekee omalla tavallaan.
Kisoissa pitää "hämmentää pakkaa" olemalla erilainen, rikkoen normeja
“Olen aina koittanut kepillä jäätä kisoissa ja tehnyt sellaista ruokaa joka ei kaikkien mielestä ole kilpailujuttu. Olen sen puoleen koittanut hämmentää pakkaa ja koittanut olla erilainen ja rikkoa ehkä normeja”, kertoo Kim. Kisoissa painotetaan yleensä ranskalais-pohjoismaa -henkistä keittiötä. “Trendejä nousee sen mukaan mitä kilpailijat päättävät tehdä tehtävänantojen kanssa”, Kim kertoo kisojen finaaleista. Kilpailuissa nousevat trendit kehittävät ravintola-alaa eteenpäin ja ovat edistämässä ruokakulttuuria Suomessa ja kansainvälisesti.
Suosikkeja seuraavalle vuodelle?
Kyselimme vielä haastattelun loppuun tämän vuoden finalisteista Kimin omaa suosikkia. “Ylenpalttisesti voin sanoa et on tosi kova taso. Väitän että on kyllä oikeat tyypit valittu finaaliin”, Kim tiivistää ja jättää kertomatta toimitukselle oman suosikkinsa voittajaksi.
Vuoden Kokki -kilpailujen finaalit järjestetään Viini ja Ruoka 2022 -messuilla 27.-30.10. Helsingin Messukeskuksessa.
1 kommentti
Maisa45
11.4.2023 15:12
Joo niin se menee.
Vastaa kommenttiinhttps://www.puhelinliittymä.com/puhelin-tarjoukset/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/lehdet/
https://www.halvin-sähkösopimus.fi
Vastaa kommenttiin