Idioottivarma CV-opas

City kysyi eri alojen rekrytoijilta millaisella CV:llä saa töitä.

CV on työnhaun suurin ongelma. Yhden paperinpalan vääntäminen vie päiväkaupalla aikaa eikä kukaan osaa vastata olennaisiin kysymyksiin:

Pitääkö sivuja olla yksi vai viisi? Riittääkö alan työkokemuksen listaaminen vai luetellaanko kaikki aiemmat työt mansikanpoiminnasta laivasiivoukseen? Kuinka suuri marginaalin pitikään olla? Täytyykö kertoa, että asuu avoliitossa? Mikä on olennaista?

Mainostoimisto

"CV:t otetaan mielellään vastaan sähköisessä muodossa, jossa niitä on helppo käyttää ja arkistoida. CV:n tulee olla selkeä ja kiteytetty, 1-2 sivua on sopiva pituus. Henkilön uraan liittyvien tavoitteiden tulee ilmetä selkeästi. Pääsääntöisesti ollaan kiinnostuneita viimeisen 5-6 vuoden työhistoriasta, mutta nuoren henkilön kohdalla kesätyöhistoriallakin saattaa olla merkitystä. Koulutus on tärkeää, mutta kurssiarvosanoja ei kuitenkaan tarvitse mainita. Myös perhetilanne ja harrastukset ovat tärkeitä tietoja. Tällä alalla ehkä kaikkein suurin merkitys on työnäytteillä. Myös henkilökohtainen keskustelu sekä tulevien tiimikavereiden että esimiehen kanssa ratkaisee paljon. Merkittävä osa palkkauksista tapahtuu ilman, että varsinaista CV:tä on edes ikinä lähetetty, koska alalla käytetään paljon ns. suorahakua."

Suunnitteluryhmän johtaja Tapio Korttilalli, SEK & GREY.

Teknologia, suunnittelu

"Meille haetaan internetissä täytettävällä lomakkeella. Hakemuksia tulee tuhansia viikoittain. Uusia työntekijöitä haetaan tietokannasta hakusanoilla. Koulutus ja työkokemus kannattaa selvittää erittäin tarkkaan. Lomakkeessa on mahdollista kertoa itsestään myös vapaamuotoisesti. Tärkeää on kertoa mm. osaamisalueensa, mitä itse toivoo työuraltaan lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä, millaisena on kokenut aiemmat työnsä ja mikä motivoi eteenpäin. Vapaassa osiossa persoona saa näkyä. Harrastukset kertovat, kuinka laaja-alaisesti henkilö näkee elämän. Ensisijaisesti osaaminen ratkaisee, mutta tasaväkisessä tilanteessa muut asiat vaikuttavat."

Resourcing Services Manager Satu Roininen, Nokia. www.nokia.com

Sanomalehti

"Meille haetaan pääasiassa keväisin. Joka kevät tulee 600-900 hakemusta, jotka esikäsittelee yksi henkilö ennen kuin tiedot lähetetään toimitusten esimiehille. Ensimmmäisen vaiheen läpäisee n. 200 hakemusta. Hakemuksen tulee olla lyhyt ja tiivis, CV voi sitten olla kattavampi. CV:ssä asiat on eroteltava selkeästi omien otsakkeidensa alle. Alan työkokemus kannattaa erottaa muusta työkokemuksesta ja sitä on syytä myös kuvailla tarkemmin. Muista töistä riittää maininta. Opinnoista riittää pääaine ja sivuaineet opintoviikkoineen. Kaikki erityisosaaminen kannattaa kirjoittaa CV:hen. Harrastuksia voi mainita, varsinkin, jos niistä on hyötyä työssä."

Osasto- ja koulutussihteeri Leena Suomalainen, Helsingin Sanomat.

Tuotantoyhtiö

"Hakemuksia tulee noin kymmenkunta viikossa. Tärkeintä hakemuksessa on selvittää, mitä haluaisi tehdä ja miksi kuvittelee olevansa siinä hyvä. Ei kannata rasittaa paperipinojen taakse hukkuvia turhalla löpinällä, vaan kannattaa keskitttyä oleelliseen. Työhistoria on CV:n tärkein osa. Kannattaa kuitenkin kirjata vain sellaiset työt, joista kuvittelee olevan apua ja joista on kokenut oppineensa jotakin. Opinnoista riittää pääaine ja keskeiset sivuaineet opintoviikkoineen. CV:n ulkomuoto on tärkeä. Tuotamme elokuvia ja tv-ohjelmia eli visuaalisuus on oleellinen osa toimintaamme. Vaikea kuvitella rekrytoivansa henkilön, jolla ei olisi alkeellistakaan esteettistä silmää. Harrastuksista emme ole kiinnostuneita, elleivät ne liity oleellisesti työhön."

Toimitusjohtaja Jukka Helle, Solar Films.

Ravintola

"CV:n malli tai muoto ei ole tärkeä, tällä alalla on tärkeintä tietää, missä on työskennellyt aiemmin. CV voi olla kertovassa muodossa ja aina kannattaa tehdä mieluummin pidempi kuin lyhempi malli. CV:ssä voi hyvin luetella kaikki aiemmat työpaikkansa. Jos hakee internetissä täytettävän lomakkeen kautta, kannattaa sen vapaan tekstin osiossa kertoa esimerkiksi, miksi on kiinnostunut juuri tästä työpaikasta sekä syyt mahdolliseen työpaikan vaihtoon. Harrastukset kannattaa mainita, erityisesti jos ne liittyvät jotenkin ammatilliseen kehittymiseen. Perinteisen hakemuksen muoto kertoo hakijasta paljon, mutta nettihaussa on tärkeää kirjoittaa mahdollisimman paljon, jotta hakijan persoona pääsee esiin."

Toimitusjohtaja Kasperi Saari, Royal Rest.

Tavaratalo

"Saamme vuosittain hieman yli 20 000 hakemusta joita käsittelee viisi työhönottajaa. Toivomme yksisivuista hakemusta ja liitteeksi CV:tä. Mahdollisimman selkeä, tosiasioihin perustuva CV on paras. Nuorten työnhakijoiden kannattaa mainita kaikki työkokemukset, aikuisemmat voivat jättää ensimmäiset työkokeilut mainitsematta. Opiskeluista riittää pääaine. Kannattaa välttää turhia löpinöitä. Asiat puhuvat puolestaan. Jos ei ole sanottavaa, hakemuksen ulkomuodolla sitä ei voi peittää. Harrastuksilla on merkitystä, jos ne esim. rajoittavat työaikoja tai jos ne tukevat jollain tavoin haettua paikkaa. CV ei ole kuitenkaan työnhaussa tärkein, monta loistavaa myyjää on päässyt haastatteluun käsinkirjoitetun hakemuksen perusteella - eikä CV:stä tietoakaan...."

Työhönottaja Katariina Ahonen, Stockmann.

Sairaala

"Työhönoton kautta tulevat sairaanhoitajat ja perushoitajat. Enimmäkseen yhteydenotot tulevat puhelimitse, minkä perusteella kutsutaan haastatteluun. Usein CV:tä ei edes ole. CV on kuitenkin selkiyttävä. Siitä näkee esim. jatkuvuuden ja katkot työsuhteissa paremmin kuin työtodistuksista. Tämän vuoksi CV:ssä tuleekin listata kaikki aiemmat työpaikat. CV:n olisi hyvä olla yksisivuinen ja hyvin jäsennelty. Ulkoasu on tärkeä. Myös siviilisääty ja harrastukset kannattaa mainita, sillä ne kertovat ihmisestä jotakin. Opinnoista riittää tutkinto tms., työhaastattelussa katsotaan todistuksia."

Työhönottaja Raila Rechardt, Laakson sairaala.

It-ala

"Hakemuksia tulee noin 30 viikossa. Mieluiten emme lue CV:tä ollenkaan. Käytämme sähköistä lomaketta, jonka hakija täyttää kotisivuillamme. Työkokemus on CV:n tärkein osio. Alaan liittyvä kokemus kiinnostaa eniten, toki muukin antaa informaatiota henkilön luonteesta. Opinnoista pääaineen selvittäminen riittää. Harrastukset ovat tärkeitä, koska tällöin voidaan olettaa hakijalla olevan keinot tasapainottaa vapaa-aika ja työelämä. Joistain harrastuksista saadaan osviittaa hakijan johtamis- tai järjestelykyvyistä. Ulkoasu ja muotoseikat ovat toisarvoisia, ei ole olemassa muotoilua, jolla töitä saa. Jos taitoa tai kokemusta ei ole, ei sitä korulauseilla pysty kiertelemään."

Human Resources Coordinator Titta Poikajärvi, F-Secure.

CV

  • CV on tiivistelmä osaamisesta, esitä vain tärkeimmät asiat.
  • CV:ssa tulee olla nimi, henkilötiedot, yhteystiedot, koulutus, työkokemus, atk-taidot ja kielitaito. Muu on omavalintaista, mutta esim. erityisosaaminen, perhesuhteet, harrastukset ja luottamustoimet mainitaan usein.
  • Koulutus ja työkokemus esitetään käänteisessä järjestyksessä niin, että viimeisin tutkinto / työpaikka on päällimmäisenä. Työsuhteiden alkamis- ja loppumisajoissa kuukausi ja vuosi riittää.
  • Aiemmista alaan liittyvistä työpaikoista on hyvä kertoa esim. työtehtävät, mahdolliset erityisprojektit tai saavutukset jne.
  • Kielitaidon taso (esim. ranska: hyvä suullinen, välttävä kirjallinen taito).
  • Sopiva pituus on 1-2 sivua, taustasta riippuen.
  • Marginaalit ja muut muotoseikat eivät ole olennaisia, mutta CV:n tulee olla siisti, helppolukuinen ja selkeä. Siinä ei saa olla kirjoitusvirheitä.
  • Esitä osaamisesi rehellisesti.
  • Päivitä CV:täsi.
  • Räätälöi CV aina hakemasi työpaikan mukaan, sama CV ei käy joka tilanteeseen. Huomioi vastaanottaja ja yrityksen kulttuuri.

32 kommenttia

rek

12.5.2003 11:50

vaikea hakea töitä kun on ollut kauan työttömänä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rek

12.5.2003 11:51

vaikea hakea töitä kun on ollut kauan työttömänä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tyoton

5.2.2004 22:53

sit ei kannata hakea ollenkaan

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TuuliaP

23.6.2004 22:31

Itse olin pitkään työtön mutta en lannistunut. Kun tekee hakemuksen kunnolla ja lähettää sähköllä 50 hakemusta niin takuulla pääsee ainakin muutamaan haastatteluun, loppu on persoonasta kiinni. Siis tietysti riippuu alasta että kuinka moneen firmaan voi lähettää hakemuksia, mutta ainakin Hesassa tällä kaavalla onnistuu! Tai miten olisi alan vaihto; minäkin jouduin opiskelemaan toisen ammatin, lainaa opiskeluistani maksan yhä, mutta ei harmita kun säästöönkin riittää palkasta laittaa aina vähän.
Älä luovuta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

7yö7ö4

9.2.2006 16:44

Niin, vaikea hakea, vaikka ei olisi ollut edes kauaa työttömänä.

Pikkuhiljaa koko työnhaku alkaa ottamaan siinä määrin päähän, että vuoden, parin päästä sitä luovuttaa jo suosiolla ja antaa koko homman olla - kyllä ne sossunkin rahat sentään jotain on, vaikka niillä ei saa kunnollista asuntoa sen homeisen tilalle, ei ole mahdollisuuksia lomaan ja jos joku kuolee, niin hautajaisvaatteisiin pitäisi säästää periaatteessa vaikka kuinka kauan jo ennen kuolemaa, että olisi sitten varaa ostaa edes joku halpa vaate sinne.

Ei tämä ole helppoa, eikä se "älä lannistu" enää tunnu muulta lähinnä kuin pilkkahuudolta vakituisessa työssä olevan suusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Elsewhere

10.2.2006 00:07

Sitten voi vaikka yrittää kouluttautua johonkin ammattiin. Varsinkin perinteisiin "duunariammatteihin" valmistuvat työllistyvät nopeastikin..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Alle 50vee

28.5.2006 13:01

Työnhakuun pätee samat ehdot jota sain evästykseksi omalta esimieheltäni vakuutusyhtiössä työskennellessä : "10% lähetetyistä vakuutustarjouksista johtaa vakuutuksen ottoon". Todellisuudessa luku lienee n.7-5% luokkaa.

Itse palasin takaisin työelämään lamavuosien, 90-luvun puolessa välissä, melkein 5v työttömyyden jälkeen. Tässäkin tapauksessa päti esimieheltäni saatu markkinoinnin perussääntö.

Lähetin suurpostituksen n. 107 hakemusta 2 kk sisällä. CV oli silloisten kurssikouluttajien luomaa mallia ja erittäin tehokas. Sen myönsivät yrittäjät, jotka kirjeen saivat. Tein jälkimarkkinointia soittokyselyin n. 2-4 vkoa kirjeen lähetyksen jälkeen. Soitot tuottivat tuloksen. Työllistyin. 5 yhtiötä pyysi haastatteluun, 4 olisi heti halunnut työhön, joista 1 johti työpaikkaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Alle 50vee

28.5.2006 13:39

Kun menette hyvät työnhakijat haastatteluun, kiinnittäkää itse huomiota pukeutumiseenne, kampaukseenne, vaatteiden väriin yms.

Kuulin aikanaan yhdeltä haastattelijalta että hänen haastatteluun kuului 20 pätevän lakimiehen ja naisen haastattelu työpäivän aikana. Noin puolessa välissä haastatteluun saapui papereiden mukaan erittäin ansioitunut, varmastikin hakijoista pätevin. Kuulema pistävä, kaamea hien haju oli niin mykistävä, ettei haastattelija saanut sanaa suustaan. Haastattelu piti muiden osalta siirtää toiseen toimistoon siltä päivältä.

Totuushan näissäkin haastatteluissa pätee. Kyllä vastapuoli "näkee läpi" haastateltavan. Jos haetaan kirvesmiestä tai lääkäriä, kummankin hakijan vastapuoli tekee sanattomia huomioita. Ei lääkärillä voi olla öljyiset kädet tai kirvesmiehellä ilman pakkasilman ahavoittamia kasvoja.

Huomatkaa hakijat, haasattelijana saattaa olla mies tai nainen, joka on alempi koulutteinen kuin hakija itse tai ylempi koulutteinen kuin hakija. Näissä tapauksissa on etukäteen harjoiteltava ns "pelin pelaaminen".

Haastattelijana saattaa olla sellainen mies, joka on ns alistetussa asemassa vaimoonsa nähden eli tossukka. Hän ei uskalla tai tohdi luokata rakastaan, joka on "homssu". Hänen homssu vaimonsa käyttää paplareita, kaamean vaalean punaista yöpaitaa, hirveälle tuoksuvaa yövoidetta. Nämä saattavat olla tiedostamattomia, ennalta arvaamattomia asioita, joihin täytyy pystyä varautumaan. Jokin näistä asioista esim kampaus, hiusten väri, tuoksu, yli-tai alipaino, vaatteiden väri, pärstäkerroin yms yms voivat ja saattavat aiheuttaa työpaikan saamisen tai hylkäämisen. Asut kohteen mukaan !!!

Haastattelija tekee hienovaraisen ennakkovalinnan sopivista hakijoista, työpaikan ilmapiiriin sopivista. Myös sopivat hakijat saattavat karsiutua hakijoista juuri hakemuksen pohjalta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Alle 50vee

28.5.2006 14:10

Työttömän pitkään työelästä poissa olleen työllistäminen onnistuu, jos työttömällä itsellään on työelämässä oleva puolesta puhuja.

Työttömän on vaikea puhua itseään työmarkkinoille, jos hänellä ei ole antaa ns suosittelijoita. Tämä työttömän markkinointihan kuuluu myös osaltaan työttömälle itselleen sekä työvoimatoimistoille.

Nykyisin työmarkkinoille pyrkii aloittalijoita, joiden palkkapyynti on esimerkiksi 30-40e/h+alv. Kun kysytään mitä koulutusta sinulla on tai mitä osaat, vastaus on "ei työkokemusta,ei palkkatyötaustaa, enkä osaa mitään". Palkkapyynnin on oltava oikeassa suhteessa osaamiseen ja ammattitaitoon.

Valmius pitkiin työpäiviin tai jäminen töihin että saataisiin jokin tehtäväosa tehtyä että on helpompi jatkaa seuraavana päivänä. Henkilö joka luottaa vain 8 tunnin työpäivään, heillä ei ole kysyntää nykyisillä työmarkkinoilla. 8 tunnin työpäivä on sama kuin "aikuisten ihmisten päivähoitopaikka". Suorittavassa työssä ihmisen itsensä pitää olla ajattelevaa mallia. Perässä vedettäviä on liikaakin työmarkkinoilla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

huu-

11.9.2006 23:13

haa.................

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ristinolla

14.3.2007 00:46

Siis apua! Miten vasta valmistunut voi saada töitä jos kaikkiin paikkoihin vaaditaan aikaisempaa työkokemusta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Orjatyö

11.12.2015 05:55

No siis vastavalmistunut on ainakin ammattiin valmistavassa koulussa tehnyt orjaty... anteeksi työharjoitteluita palkatta. Niistä sitten varmaan saa sitä upeaa työkokemusta. Muista myös nämä työkkärin työkokeilut, joista saa jopa palkkaa 9€/pv! Siitä vaan työkkäriin hakemaan!

am_*

18.5.2007 21:44

Koska tasapuolisesti ihmisia palkatessa ei saa olla merkitysta esim ialla, perhesuhteilla, tarkalla syntymaajalla tai harrastuksilla tai kansallisuustaustalla, ei niita CV:ssa pida olla ollenkaan.

Kaikki milla ei ole merkitysta tyon hakemiseen, ei pida olla ollenkaan mainittuna. Syntymapaikka, siviilisaaty, uskonto, harrastukset, lasten maara .. jos sinua ei olla kyseisten seikkojen perusteella palkaamassa, ala mainitse.

Sita paitsi Resume toimii paremmin. CV:n ja resumen ero selitettyna http://punk-apple.livejournal.com/229185.html ja lisaa resumeista esim http://blog.penelopetrunk.com/category/resumes/

Resume on mainos sinusta. Sen tehtava on paastaa sinut haastatteluun, eli sen pitaa olla mielenkiintoinen. Kun tyohakemuksia tulee satoja tai tuhansia, osa niista loydetaan softalla hakusanoilla.. ne mitka vilkaistaan tarkemmin lapi saavat yleensa max 10 sekuntia ensisilmayksella. Jos ensisilmayksella nakyy vain lisaantymis- ja perhetilanne seka lista tyopaikoista ilman mitaan kuvausta mita tyotehtavat olivat, tai minkalaista tyota olet hakemassa, mahdollisuutesti ovat nolla. Yksi sivu on ihannepituus, 2 on hyva, pidempi on liian pitka. Ainoa missa oikaesti CV on tarpeen on akateemiset tyot - ja niissa taas pitaa olla lista julkaisuista tarkeampana kuin harrastukset tms. Jos ensi silmayksella naet miksi hakija on mielestaan hyva tahan tyohon mihin han on hakemassa, silloin on mahdollisuus paasta haastatteluun, ja haastattelu on missa myot itsesi.

CV:lla ei paase edes haastatteluun. Tai ainakaan silloin kuin olen karsimassa hakijoiden pinoa, ne mitka eivat aukea 10 sekunnissa (miksi tama hakija on mielestaan paras tahan??) niin no chances.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

opsiskelija

12.1.2008 14:18

ristinollalle vastaan:
Yleensä opiskelussa, ainakin niillä aloilla joihin olen tutustunut yhtään, opiskeluun kuuluu pakollisena työharjoittelua tai työssäoppimista. Riippuen toki alan työllisyystilanteesta, vastavalmistuneita otetaan mielellään töihin, sillä työnantajan näkökulmasta nuori, pitkään töissä oleva ja oppimiskykyinen henkilö, jolla on alan opinnot tuoreessa muistissa ja joka tyytyy pienempään palkkaan, on tuottavampi sijoitus, kuin jonkinverran työskennellyt ja viime vuosikymmenen opit päähänsä juurruttanut jäärä joka vaatii kovempaa palkkaa pelkän kokemuksen varjolla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

se sama opiskelija taas

12.1.2008 14:22

Näille työttömille nyt ihan suoraan koristelematta. Töitä löytyy jos sitä viitsitte nirsoilematta tehdä. ISS, Securitas ja ainakin Turvatiimi palkkaavat aivan kenet vaan, kuka osoittaa pientäkään kiinostusta heitä kohtaan. Täytyy ymmärtää että pitkään työttömänä ollut ja luultavasti laiska ihminen voi muuttua suureksi ongelmaksi vähänkään vastuullisemmassa tehtävässä.
Eli onko sittenkään kyse työpaikka pulasta, laiskuudesta vai suostumisesta tekemään sitä mitä on tarjolla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Suvaitsevaisuus

5.1.2011 02:21

Ehkä osuuskunta ja oma yritystoiminta on parempi. Huomaa jo ensimmäisestä haastattelusta että vaatimuksia on aivan liikaa. Eikö olennaisinta ole itse työn ydin, eikä muut osa-alueet. Työtön on joskus yksinasuva, kokematon, on ikää jne. Silti on jostain aloitettava alalla, jos on koulutuksenkin hankkinut tietylle alalle ja se pitäisi työnantajien ymmärtää. Suvaitsevaisuutta! Eri asia terveydenhuoltoala ja sosiaaliset jutut, niihin voi vaatiakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jep82

18.1.2011 18:04

Töitä löytyy mutta kuka maksaa palkkaa! Mäkin voin ottaa siivoojalutkan tänne töihin mut maksan sille 5e tunti.
Pelle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jopas_on_touhua

6.4.2011 06:21

"Kun tyohakemuksia tulee satoja tai tuhansia, osa niista loydetaan softalla hakusanoilla.. ne mitka vilkaistaan tarkemmin lapi saavat yleensa max 10 sekuntia ensisilmayksella." Olisko "innovatiivinen" varma tärppi? No ei ole sitten ihme tuolla hutkimisella kun tehdään isoja virheitä henkilövalinnoissa vaikka kyseessä iso investointi. Kuin kyse olisi ensisijassa CV:n täytöstä just senhetkisen muodin mukaan. Moni on hyvä hurmaamaan aluksi mutta oikea kyvykkyys näkyy vasta pitkällä juoksulla. Rekrytöijälle esim. edelliset työpaikat ei tietysti kerro mitään, kun eihän se tiedä alastakaan suunnilleen mitään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

small_business_owner

31.5.2011 20:27

Todella kummallista, että artikkelissa ei kertaakaan mainita suosittelijoita? Ei sitten ollutkaan idioottivarma CV-opas.
Oma yritykseni etsii jatkuvasti työntekijöitä ja vastaanotamme kuukaudessa n. 20 työhakemusta.
Yhdellä kuudestakymmenestä on CV:ssään suosittelijat vaikka melkein kaikilla on väh. 3 aikaisempaa työpaikkaa. Miten tämä on mahdollista? Työantajana soitan erittäin mielelläni ennen haastatteluun kutsumista entisille työnantajille. Eikö kenelläkään ole tyytyväistä entistä työantajaa, joka voisia kehua?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KerttuKKeinonen

20.9.2011 09:08

Kyllähän suosittelijat on haastattelijoiden kannalta hyvä asia, koska silloin voi kysyä hakijasta lisätietoa, tietysti hakijan suostumuksella.

Löysin muutamia CV pohjia osoitteesta: http://www.harritimonen.net/tiedostot/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hei_small_business_owner

21.9.2011 15:24

Usea saattaa hakea työpaikkaa "salaa" nykyiseltä työnantajaltaan ja silloin ei toki haluta nykyisen pomon tietävän, että pois ollaan lähdössä ja nopeasti - heti kun vaan natsaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jouko

13.10.2011 00:33

"oon ollu töissä kun työpaikka sallii röökaamisen kun huvittaa. kun töitä on, teen ne hyvin. nyt on ollu pieniä pätkiä historiassa (8 vuotta). luottakaa minuun, mulkut"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Valmistunut_turhautunut

28.2.2012 21:35

Suosittelija on hyvä olla olemassa, mutta ei aina mahdollista. Jos haen 100 työpaikkaa vuoden aikana, niin jaksaako entinen työnantajani vastailla kaikkien kyselyihin? Etenkin, jos työsuhteesta on kulunut jonkin verran aikaa, muistaako hän minua, ja onko hän itsekään enää saman yrityksen palveluksessa? Entä, jos työntekijä on itse ollut tyytymätön yritykseen, riitautunut pomon kanssa ja ottanut lopputilin?

Kun rekrytoija soittaa suosittelijalle, hän siirtää vastuuta. Hän haluaa, että joku toinen päättää, onko työntekijä hyvä vai ei. Jos sinulle täysin tuntematon henkilö sanoo kivoja asioita puhelimitse, että on se ihan hyvä tyyppi, niin mitä se kertoo sinulle työntekijän pätevyydestä? Aika harva varmaan alkaa toista ihmistä haukkumaankaan.

Ja lopulta, miten saan suosittelijan, jos en saa työpaikkaa alkuunkaan?

Toinen asia, nykyään melkein jokainen yritys vaatii rekisteröitymistä ja lomakkeiden täyttämistä. Miksi? Hakijoita kiusataan ihan huvikseen ja katsotaan, että miten epätoivoisia he ovat? Ansioluettelostani ja hakemuksestani löytyy kaikki tarvittava tieto, enkä halua, että tietojani säilytetään yrityksen tietojärjestelmissä, jonka tietoturva voi olla miten retuperällä tahansa, jos en edes saa koko paikkaa.

Rekrytoijat, tehkää tekin joskus työnne kunnolla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hraNoin47

29.2.2012 16:49

Jokunen vuosi sitten jouduin hakemaan työpaikkaa koska edellinen firma meni konkurssiin. Minulla on erittäin hyvä monipuolinen kokemus IT-alan kehitystöistä katkeamattomine työhistorioineen ja tyylikäs CV:kin tehty, josta asiat ja projektikokemukset löytyvät selkesäti. Kyllä tosiaan ketutti kun joutui nakuttamaan joka firman erilaisiin lomakkeisiin uudestaan samat CV:ssä olleet tiedot käsityönä ja jotkin työsuhteetkin päivän tarkkuudella. Siis hei haloo! Kyllä sähköposti + henk.koht CV pitäisi aina olla optio. Harva työpaikka on Suomessa niin suuri että hakijat pitää käsitellä tietokantahauilla. Enpä haluaisi työkaveriksikaan henkilöitä, jotka on valittu hakusana-joukolla eikä ihmisen sihlaamina. Jos hakuun tulee 200 vastausta, niin on jo haussakin melkein vikaa - ei ole osattu kohdentaa riittävän tarkasti. Jos sitten joku käyttää minuutin per työntekijä esikarsintaan, niin neljässä tunnissa pitäisi olla jo karsittu lista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marko214356

3.2.2013 11:33

@valmistunut_turhautunut, jos hakija on riitautunut monen entisen työnantajan kanssa, se saattaa kertoa jotain itse hakijasta. Valitettavasti hyvin monessa työilmoituksessa kysyntä selvästi ylittää tarjonnan. Tästä syystä yritykset voivat ongelmatta räätälöidä hakuprosessia heille mahdollisimman käytännölliseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ilmaisia cv pohjia

7.6.2013 23:25

Ilmaisia cv-pohjia osoitteesta: http://www.cvpohja.com kannattaa tehdä kuintenkin itsensä näköinen. Mallit auttavat alkuun, minulla ainakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KORTTIRALLI

6.11.2013 21:04

on se vaikea saada kykyjään vastaavia töitä vaikka yöpaidassa kaivurin nokassa heiluisi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CV vai ansioluettelo

12.1.2014 16:36

Haimme tässä jokunen aika sitten uutta työntekijää. Hakemuksessamme oli selkeästi sanottu että haluamme ansioluettelon. 52 hakemuksesta yhdessä oli ansioluettelo, muissa CV. Opetelkaa mikä ero on ansioluettelolla ja CV:llä. Ansioluettelo on, parhaillaan ranskalaisilla viivoilla, tehty luettelo. CV:ssä on sitten lauseita ja vapaa sanamuoto ja turhaa plää pläätä.

Työnantajan on nopea lukea ansioluetteloa, CV:tä ei. Ymmärrän kyllä firmoja jotka tekevät nettiin lomakkeen, johon pitää käsin kopioida tiedot CV:ltä. Näin voidaan luoda ansioluettelo. Ihmiset kun eivät nykyään osaa tehdä ansioluetteloa, vain noita VITUN CV:itä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Omistautuva orja

13.1.2017 12:31

Minunkaan mielestä ansioluettelo ja CV eivät ole sama asia, mutta työnhakijoilta pyydetään CV:tä, mutta aivan kaikesta päätellen odotetaan lyhyempää ansioluetteloa. Sitten haukutaan netissä ja kahvihuoneissa etc. työnhakijoita, jotka eivät osaa edes työnhaun aakkosia. Ehkäpä näissä aakosasioissa on siis tätä tulkintavaikeutta moneen suuntaan, ja onkin. Itse olen yrittänyt työnhakijana keksiä aina työnantajan ilmoituksesta haluaako hän pidempää vai lyhyempää selostusta. Mutta jos on ollut pitkään työttömänä, muutaman vuoden, niin vain viimeisten vuosien työkokemus ei anna yhtään mitään. Jos taas yrität ajatella, että kerrot menneestä olennaisimman, sekään ei riitä. Jos selität laajemmin, avaat persoonaa ja halua ja kiinnostusta tehdä töitä - sekään ei riitä. On siis aivan sama mitä sinne työnantajille kirjoittelee, kovin satunnaisin sabluunoin valikoivat. Pitkästä aikaa pääsin töihin (jossa olin muuten hyvä) ja puheeksi tuli jossain vaiheessa hakemukseni ja CV - esimies, joka vastasi myös rekrytoimisestani, totesi ettei ole edes katsonut niitä. Että silleen. Työstä jouduin pois koeajalla toisen työntekijän haukkumana ja keinottelemana. Harrastanut samaa peliä ennen ja jälkeen minunkin. Että siitäpä on hyvä jatkaa työnhakua ja miettiä miten selittää lyhyeksi jääneen työrupeaman. :/

mitääh

14.2.2014 23:18

Ansioluettelo ja CV tarkoittaa samaa :O

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

karke

12.6.2014 10:51

Työttömille tai muuten työnhakutaitoihinsa päivitystä kaipaaville suosittelen lämpimästi Valmennuskeskus Publicin työnhakuvalmennusta http://www.valmennuskeskuspublic.fi/. Itse osallistuin juurikin sellaiselle ja pidin todella paljon. Asiantuntevaa, ajankohtaista ja innostavaa tietoa työnhakuun liittyen ja paljon sellaista mitä ei olisi varmasti googlettamalla tullut tietoon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Superi1977

30.3.2018 23:02

Miten teet CV:n kun olet ollut 12 vuotta samassa duunissa ja haet uutta paikkaa, mihin olisit pätevä, mutta ei ole koulutusta? Ala on ihan eri..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi