Konepaja-sopimus viimein maaliin – Bruce Oreck: “Tämä voi olla typerin juttu, mitä olen koskaan tehnyt”

Konepajan tulevaisuuden suunnitelmat ovat suuria, ja aikataulu tiukka.

Konepaja tulee kokemaan myllerryksen vuoden 2019 aikana.
Konepaja tulee kokemaan myllerryksen vuoden 2019 aikana. Kuva: Riikka Möhkölä

Konepajan uusi omistaja Bruce Oreck on käynyt läpi suuren urakan. Sopimuspaperit VR:n kanssa on viimein saatu maaliin pitkän väännön jälkeen.

“Allekirjoitin sopimuspaperit viime torstaina, ja tämä saattaa olla typerin juttu, mitä olen koskaan tehnyt”, Oreck pudisti päätään Mitä seuraavaksi Konepajalle? -keskustelutilaisuudessa.

Tuskainen kamppailu VR:n kanssa on vaatinut siis veronsa. Vuoden varrelle on mahtunut paljon haasteita kuten yllättäjäsijoittajia ja oikeustaistelun uhkaa, kun diilin piti olla jo Oreckin taskussa. 

Lisäksi Oreck kertoi matkustaneensa tänä vuonna ympäri maapalloa etsimässä ideoita ja selvittämässsä, kuinka muualla vastaavanlainen alue on toteutettu.

Yhdysvaltalaiseen malliin Konepajalle kaavaillut suunnitelmat ovat suuria. Oreckin lista on moninainen ja varmasti alati muuttuva. 

Konepajan aluetta kehitetään nuorekkaaksi asukas- ja toimistoalueeksi. Keskustelutilaisuus käytiin Wonderland-yhteistyötilassa, jonne voi tulla tekemään töitä yksin tai tiimeittäin.

Keskusteluja Konepajan kohtalosta on käyty pitkään suuntaan jos toiseenkin. Suunnitelmissa on ollut, että Konepajasta tulee luovan alan kehto. Esimerkiksi taiteilijoille sekä muille etätyötilaa kaipaaville tarjotaan paikkoja työskennellä.

“Emme halua niinkään myydä ihmisille tavaraa, vaan ennemmin luoda paikan, jonne voi tulla viettämään aikaa”, Oreck tiivisti.

Konepajaan tulee yhteisötilaa, jossa ihmiset voivat hengailla kahvikupin ääressä ja tavata toisiaan. Sampanja-baari sekä kuntosali livahtivat Oreckin puheissa. Myös alkuperäinen konsertti- ja esiintymistila tullaan säilyttämään suunnitelmissa.

Ruokakauppa, Alko ja apteekki sekä muita vähittäiskaupan liikkeitä kaavaillaan tilaan. Erilaisia ruokapaikkoja sekä ravintoloita suunnitellaan avattavaksi noin 10-15. Ruoka tulisi pääosin olemaan street food -tyylistä.

Paljon on siis luvassa eikä yhtään aikaa hukattavaksi, sillä ensimmäisiä tiloja halutaan avata käyttöön vuoden 2019 aikana. Kokonaisuudessaan Konepajan odotetaan valmistuvan vuoden 2020 aikana.

“Haluamme jatkaa keskustelua ja ottaa yhä ideoita vastaan siitä, mitä Konepaja vielä voisi pitää sisällään”, Oreck sanoi.

Yksi asia Konepajalle kuitenkin lienee jo varma lisä. Se on amerikkalainen diner.

“Suomessa ei saa missään kunnon aamupalaa! Jos nään yhdessäkin buffetissa vielä viipaloituja kurkkuja... Joten Konepajalle avaamme varmasti amerikkalaisen dinerin, josta saa pannukakkuja, pekonia ja munia”, Oreck päätti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi