Ravintolat kimpaantuivat hävikkiruokaa myyvälle koululle

Jyväskylän Vaajakummun koulun kokeilussa jäljelle jäänyttä kouluruokaa myytiin puolentoista euron annoshintaan.

Vaajakummun koulu Jyväskylässä keksi hankkiutua eroon päivittäin laareihin ylimääräisenä jäävästä ruoasta myymällä sitä 1,50 euron annoshintaan. Keskisuomalaisen mukaan viime viikolla tehty kokeilu oli menestys ja sitä päätettiin jatkaa toistaiseksi.

Tämä sai Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n odotettavasti ärähtämään. Heidän mukaansa kouluruokalan muuttuminen koko kansan lounasruokalaksi vääristää kilpailua valmiiksi kovan kilpailun alalla.

”Jos toiminta laajenee, moni ravintola ajautuu vaikeuksiin. Kyseessä ei ole enää ympäristöteko, sillä ulosmyynnin takia koulujen ruokaloissa ei keskitytä enää hävikin hallintaan”, MaRan varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi sanoo KSML:lle.

Ravintolapalvelut ovat ymmärrettävästi ihmeissään, sillä Jyväskylästä lähtenyt ajatus on saanut muutkin kaupungit, kuten Oulun, Rovaniemen ja Espoon harkitsemaan kokeilua. Vaikea on arvioida, kuinka paljon lounasravintoloiden ja kouluruokalan puolentoista euron annosten syöjissä on tosiasiassa päällekkäisyyttä.

Suosittelemme