Itku pitkästä ilosta

  • -Saphira-

Tajusin toissa päivänä, että olen ihan hirveän kiintynyt kotiini. Olen asunut tässä nyt reilun vuoden enkä ole katunut kertaakaan sitä, että ostin oman kodin. Vaikka maksan itseni kipeäksi tästä pienestä luukusta, tämä on kuitenkin minun. Vain minun. Oma. Ikioma. Tässä minun piti viettää sinkkuelämääni seuraavat vuodet ja vähitellen lunastaa asuntoa itselleni pankilta. Mutta toisin kävi...

Naureskelin silloin ennen asunnon ostoa, että varmin tapa löytää "se elämäni mies" on ostaa asunto. Sillä niinhän se on, että juuri kun olet asettunut aloillesi ja varautunut viettämään sinkkuelämää niin silloin maisemiin ilmestyykin juuri se "oikea". Vähän ajan päästä haluat muuttaa hynttyyt yhteen mutta et voi koska olet jo naimissa pankin kanssa ja verottaja haluaa sinusta kaiken irti jos aiot myydä asunnon ennen kuin kahden vuoden veroistavapautumis -määräaika on kulunut umpeen.

Nyt huomaan löytäneeni itseni juuri tuosta tilanteesta. Olen löytänyt ihmisen, jonka kanssa haluan katsoa, mitä elämällä on meille tarjottavana. On ollut puhetta yhteen muuttamisesta ja yhteisestä elämästä... Mitään tarkempaa ei ole vielä sovittu mutta kummankin ajatukset ovat kääntyneet siihen suuntaan, että joku päivä pakkaan kamani ja muutan toisen luokse. Se olisi rahallisestikin vallan mainio ratkaisu, sillä toinen asuu tällä hetkellä niin halvassa asunnossa, että muutan mieluusti sinne ja laitan oman asuntoni vuokralle. Matkassa on kuitenkin monta mutkaa. Täytyy mm. ottaa selvää vuokraan ym. liittyvistä asioista, hankkia kunnollinen vuokralainen, selvittä erinäisiä verokoukeroita jne. Silti olen ollut ihan innoissani ja onnellinen, olenhan löytänyt sen mitä olen etsinytkin.

Toissa päivänä sain sitten hirveän itkukohtauksen, kun keskustelimme sohvasta. Siis kyllä, sohvasta! Aloin itkeä koska toinen ei halua samanlaista sohvaa kuin minä. Ehkä. Mitään varmuutta sohvan ulkonäöstä ei loppuen lopuksi tainnut olla kummallakaan, mutta minä vain ulisin kuin hullu. Hetken päästä kuitenkin tajusin, että en itkenytkään sohvan takia, vaan siksi, että minua pelottaa. Olen asunut yksin jo monta vuotta. Ja tämä asunto on ollut minulle enemmän koti kuin mikään aikaisempi asuntoni. Tuntui jollainlailla pahalta ajatella luopuvani tästä, vaikka tiedän että saan tilalle jotain vielä parempaa.

Olen tuijotellut näitä seiniä nyt koko illan. Rakastan tätä asuntoa, sillä täältä on paljon hyviä muistoja. Viime vuoden aikana tapahtui niin paljon kaikenlaista. Silti olen valmis luopumaan nyt tästä. On aika päästää irti. Vähitellen...

4 kommenttia

-Saphira-

2.4.2008 20:59

Totta toinen puoli. Toisaalla houkuttelee isompi tila ja halvempi elämä. Plus että asunto maksaa vähitellen ns. itse itseään jos laitan tämän vuokralle. Ei vaan aina ole niin helppoja nämä ratkaisut silti.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mika

3.4.2008 17:12

Lisäks vuokranantajan pitää korjata tyyliin hajonnut jääkaappi vaikka et itse sitä käytä. Niitäkään ei voi ennakoida, milloin tapahtuu jotain hajoiluja. Niihin sit saa ottaa lainarahaa ja kituuttaa vain sen takia seuraavat pari vuotta.

Tai sit et löydäkään kunnollista vuokralaista vaan joudut etsimään koko ajan uusia vuokralaisia, jolloin menetät asuntovälittäjälle kuukauden vuokria tai et yksinkertaisesti löydä pariksi kuukaudeksi vuokralaista. Mistä silloin rahat asuntolainan maksuun? :(

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-Saphira-

3.4.2008 19:45

Mutta jos saakin jonkun tutun ja luotettavan muutamaan vuokralle asuntoon...? Ja koska asuu niin superhalvalla toisen kanssa, niin on varaa laittaa vähän säästöönkin sen varalta että jotain hajoaa. Mutta tämähän on vain jossittelua... ;)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:03

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus