Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2007.
Edellinen

Käsittämätöntä mutta totta  1

Olen tuntenut erään herran noin seitsemän vuotta. Jostain syytä olen pitänyt hänestä aina, enkä osaa selittää tätä millään tavalla, koska loppuen lopuksi kyseessä on varsinainen pelimies joka ei aiheuta mitään muuta kuin pahaa mieltä ja sydänsuruja. Tutustuin häneen alun perin ystävieni kautta, sillä hän oli ystäväni miehen työkaveri ja muutenkin tämän miehen ihan hyvä ystävä. Ensimmäisen kerran näimme ystäviemme juhlissa ja siitä on aikaa jo lähes seitsemän vuotta. Seurustelimme silloin kummatkin tahoillamme ja silloin en kiinnittänyt kyseiseen herraan sen enempää huomioita vaikka hän varsin mukava seuramies olikin. Tapanani kun ei ole ollut pettää eikä myöskään sotkeutua muiden ihmisten suhteisiin.

Seuraavan kerran näimme noin viisi vuotta sitten kun ystäväni järjesti meille ns. sokkotreffit koska olimme kummatkin silloin sinkkuja ja ystäväni ajatteli että saattaisimme tulla toimeen keskenämme. Ja tulimmekin erittäin hyvin juttuun. Hän oli hauska ja kohtelias, huumorintajuinen ja kaikin puolin muutenkin ihan täydellinen mies juuri minulle. Viihdyin hänen seurassaan paremmin kuin hyvin ja meillä oli yhdessä todella mukavaa. Seuraavan vuoden aikana tapailimme enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Lopulta halusin jonkinlaisen selvyyden suhteeseen mutta mies ei sitä halunnut. Keväällä tapasin toisen miehen ja laiton tähän herraan välit poikki. Sen jälkeen en kuullut hänestä lähes kahteen vuoteen mitään.

No muutama vuosi sitten hän otti minuun yhteyttä. Minä olin taas sinkkuna mutta hän oli alkanut seurustella uudelleen exänsä kanssa mutta kertoi minulle olevansa onneton ja aikovansa erota. Näimme muutaman kerran kahvikupposen ääressä ja hän kertoi suhteestaan ja ajatuksistaan. Hän kertoi katuneensa sitä, ettei aikoinaan uskaltanut katsoa mitä elämällä olisi ollut meille tarjottavana, ja että oli ajatellut minua kaikki ne vuodet. Minä sanoin että selvitä ensin suhteesi ja sitten voidaan katsoa mitä tehdään. Tästä seurasi koko kevään kestävä sähköposti ja tekstiviesti viestittely mutta se ei johtanut mihinkään, ja koko juttu kuivui olemattomuuttaan kasaan ennen kuin mitään edes ehti alkaa.

Seuraavan kerran herra otti yhteyttä syksyllä ja kertoi olevansa sinkku ja haluavansa nähdä. Näimme taas muutaman kerran mutta siihen se jäi. Koko talven ja kevään ajan seurasi satunnaisia tekstiviestejä ja rakkauden tunnustuksia mutta mistään ei koskaan seurannut mitään. Kaikki oli pelkkää pelaamista ja tiesin hyvin selvästi pelin säännöt. Siitä huolimatta pelasin mukana vaikka tiesin, ettei siinä ollut mitään järkeä ja että se ei koskaan johtaisi mihinkään. Keväällä aloin vihdoin kyllästyä ja tein hyvin selväksi että tämä peli saisi luvan loppua. Kesällä ilmoitin viimeisen kerran että en enää osallistu hänen peleihinsä ja ajattelin että en enää koskaan kuulisi hänestä mitään.

Perjantaina ystäväni kertoi, että kyseinen herra oli ottanut yhteyttä häneen ja haluaisi tavata hänet. En voinut muuta kuin nauraa. Joillain ihmisillä ei nähtävästi ole ollenkaan minkäänlaista häveliäisyyttä. Ystäväni on eroamassa ja tämä herra ehdottelee tapaamisia. Ja kyse on siis samasta ystävästä, joka aikoinaan johdatti meidät sokkotreffeille, ystävästä joka on kaikki nämä vuodet seurannut vierestä meidän soutamista ja huopaamista ja ystävästä, jonka mies oli kyseisen herran ystävä.

No tämä ei pääty tähän. Viime yönä sain tekstiviestin, jossa herra ehdotti tapaamista, peiton alla olisi kuulemma tilaa… Mietin hetken mitä vastaan ja laitoin aika selkeän viestin jossa sanoin, että hänen tilaisuutensa oli ja meni jo. Ja että aika huvittavaa että hän yrittää bogoilla sekä minua että ystävääni yhtä aikaa. Laitoin myös viestin ystävälleni ja kerroin herran ehdotteluista. Sen jälkeen laiton puhelimen äänettömälle ja nukahdin. Yöllä olin saanut herralta viestin, jossa kertoi haluavansa minulle vain hyvää jne. Ja olin saanut toisenkin viestin; ystäväni oli myös saanut herralta eilen viestin, jossa herra ehdotteli tapaamista ja yöllä sitten toisen viestin, jossa herra oli sitä mieltä että mitäpä se muille (eli minulle) kuuluu mitä hän tekisi ystäväni kanssa. Ei jumalauta!

En vaan pysty ymmärtämään. Tosin en itsekään ole ihan puhdas pulmunen tässä suhteessa ollut. Olen antanut kaikki nämä vuodet vastakaikua herralle mutta kesällä tein kyllä varsin selväksi että tämä loppui nyt. Ja luulin että viesti meni perille. En todellakaan halunnut enää pelata mitään peliä, koska tajusin että muuten sitä samaa olisi jatkunut varmasti hautaan asti aina kun olemme sinkkuina. Tajusin myös etten koskaan saa siltä ihmiseltä sitä mitä elämässäni haluan. Ja nyt en voisi tyytyväisempi olla päätökseeni. Olisi pitänyt tietysti katkaista välit jo vuosia sitten, mutta kun en niin tehnyt niin turha sitä on enää pohtia. Eletty mikä eletty. Mitään en kadu mutta opiksi olen ottanut.

Nyt herääkin vain yksi kysymys; mitä tällaisen ihmisen päässä liikkuu? Millainen ihminen tekee näin? Kuinka epätoivoinen ja puutteessa täytyy olla että ehdottelee yhdelle sitä ja toiselle tätä… Toisesta salarakas ja toisesta edustusvaimo? En edes osaa olla loukkaantunut, koska olen tuntenut kyseisen herran jo niin kauan ja tiedän tasan tarkkaan mikä hän on miehiään. Minua naurattaa vaan. Mutta ystäväni on loukkaantunut ja ymmärrän sen oikein hyvin.

Toivon etten enää ikinä kuule kyseisestä herrasta mitään. En muistele häntä pahalla mutta... Jollain kierolla tapaa olen tarvinut häntä kaikki nämä vuodet enkä pysty selittämään sitä mitenkään itselleni saati jollekin muulle. Nyt kuitenkin haluan jatkaa eteenpäin. Olen siihen vihdoinkin valmis. Minulla on pitkästä aikaa elämässäni ihminen, joka arvostaa minua ja välittää minusta. Se tuntuu ihmeelliseltä ja hyvältä. Jos minun on sitä varten välillä tarvinnut kahlata kaulaa myöten paskassa ja lapioida sitä kaksin käsin pois tieltäni niin se on sitten kaikki ollut sen arvoista. Sillä nyt minun on hyvä olla.


Varattu vs. sinkku  4

Olin pitkästa aikaa eilen baarissa ja illan aikana sain erinäisen määrän iskuyritystä ja niiden lisäksi vielä yhden kutsun jatkoille. Yksi lupasi muuttaa elämäni pysyvästi, toinen harrasti silmäpeliä koko illan, kolmas halusi tarjota juotavaa ja neljäs halusi tanssittaa. Viides kyseli elämästäni, ja kuudes halusin keskustelle muuten vaan mukavia. Ja kyse oli suurimmaksi osaksi ihan mukavista ja hyvännäköisistä hepuista. Iskuyrityksiä, silmäpeliä jne. tuli baarissa silloinkin kun olin sinkkuna mutta ei samassa mittakaavassa kuin eilen.

Mutta mistä tämä kaikki kiinnostuksen tulva nyt oikeen johtuu? En ole koskaan lähtenyt baariin sillä ajatuksella, että iskisin sieltä itselleni miehen mutta toki olen sinkkuillessani pitänyt silmät ja korvat avoimena. Onko niin, että nyt kun en enää ole ns. vapaana niin yhtäkkiä olenkin jotenkin paljon kiinnostavampi kuin sinkkuna? Mutta mistä sen näkee ulospäin? Loistaako minusta jollain tavoin ulos sellaista energiaa, joka kertoo miehille että olen varattu ja se tekee minusta haluttavan koska en ole helposti saavutettavissa vai mistä on kyse? Onko sinkkuaikoina otsassani loistanut jättikokoisin kirjaimin neonvalot vilkkuen "sinkku ja epätoivoinen, älä koske" ja olen jotenkin välittänyt ympärilleni pelkkää epätoivoa ja nyt tilanne on kääntynytkin päälaelleen. Koska en enää ole ns. vapaata riistaa olenkin erityisen haluttava pakkaus…?

Eipä siinä mitään, mukavahan se on huomata että herättää kiinnostusta ja kohteliaisuuksia on kiva kuulla, olkoon sitten niiden tarkoitus mikä hyvänsä. Mutta tällä hetkellä olen kiinnostunut vain yhden ihmisen sanoista ja vain niillä on minulle jotain merkitystä.

Tänään sain kuulla että minua kaivattiin erääseen paikkaan, koska kuulemma "tuntuu siltä, että kuulun joka paikkaa nykyään". En tiedä miten päin olisin ollut kuultuani nuo sanat. Tuntui vaan niin käsittämättömän hyvältä että joku oikeasti kaipaa minua rinnalleen ja välittää minusta. Että joku haluaa viettää aikaa kanssani ja tehdä asioita yhdessä. Olen onnesta ihan soikeana. Tällä hetkellä elämäni ei voisi olla parempaa.



Voi kettu!  1

Piti mennä jumppaan mutta kuinkas kävikään? Nukuin ns. onneni ohi. Oli kyllä tarkoitus nukkua vaan ihan pienet päikkärit mutta tempasin näemmä reilut kaksi tuntia unta ja nyt on pää ihan sekaisin. Aamuvuorot ei oikeen ole mun juttu koska olen aina niiden jälkeen ihan superväsynyt koko iltapäivän. Ja nythän onkin sitten toooosi helppoa taas saada parin tunnin päästä unta kun pitäisi käydä nukkumaan. Tänään ei ole edes mahdollista kaivautua saman peiton alle erään kanssa. Pöh! :/

Pakko alkaa ehkä nyt sitten imuroimaan ja luuttuamaan lattioita kostoksi itselleni saamattomuudesta. Heräänpähän samalla kunnolla ja tulee tehtyä edes jotain hyödyllistä.


Kadonneen paidan mysteeri  1

Olen puuhastellut koko viikonlopun kotona. Vastaavaa intoa on tainnut viimeksi ilmetä joskus keväällä. Kaikki sai tosin alkunsa perjantaina ihan viattomalla shoppailureisulla kun satuin ostamaan uuden paidan itselleni. Mietin kaupassa kuinka paita sopii yhteen erään toisen paitani kanssa ja ostin sen sillä oletuksella että tuo toinen paita tietenkin on kaapissani.

Lauantaina ajattelin sitten sovittaa uutta asukokonaisuuttani mutta kuinkas kävikään?!? Koko vaatakaapista ei löytynyt sitä toista paitaa. Levitin koko kaapin sisällön (taas kerran) lattialle ja mylläsin kaiken ylösalaisin. Seuraavaksi siirryin penkomaan laatikoita toisesta kaapista ja sängyn alta sekä varmuuden vuoksi tarkastin vielä sohvan vuodevaatelaatikonkin ja tyhjensin sen kokonaan... mutta ei. Paita oli edelleen kadoksissa.

En enää keksinyt muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä vintille penkomaan laatikoita, joihin olen pakannut kaikki ylimääräiset vaatteet (jotka edelleen odottavat pääsyä kirpputorille :/). Mutta tämäkin osoittautui turhaksi. Koska olin jo saanut raahattua itseni vinttiin, päätin sitten siivota sitä komeroa samalla siistimpään kuntoon siinä etsinnän ohessa... Ihan vaan joutessani.

Palattuani takaisin asuntooni keskelle vaatekasoja, pahvilaatikoita ja lakanapinoja tajusin sen taas kerran. Mä olen hirveä hamsteri. Mulla on kauheasti tavaraa jota en käytä, mutta minkäs sitä luonnolleen voi. Tämän kaiken seurauksena pesin kaksi koneellista pyykkiä ja päädyin pakkaamaan lisää vaatteita vinttiin vietäväksi.

Nyt on sitten kaapit puunattu ja vinttikomero siivottu mutta se pirun paita on edelleen kadoksissa. En vaan voi käsittää missä se on. Pitää ehkä ostaa uusi... ;)


Punaviiniä, puheluita ja perjantai  1

Töissä on ollut taas melkoista hässäkkää koko viikon. Ihmiset eivät osaa/pysty/halua kommunikoida keskenään ja siitä syntyy kummallisia tilanteita. Poukkoile sinä sitten välissä, kuuntele yhden narinaa, lohduta toista ja yritä vielä tehdä omia töitäkin samalla. Ei hyvä. Eilen meni hermoit ja sanoin että on kai meillä muutakin tehtävää kuin nahistella ihan turhista asioista.

Perjantait on hassuja päiviä. Jostain kummallisesta syystä vanhemmillani (jotka ovat siis eronneet yli kaksikymmentä vuotta sitten) on ollut tapana soittaa minulle usein perjantaisin. Noin kerran kuussa soi puhelin perjantai-iltana ja tiedän jo katsomattakin kuka soittaa. Ja aina vielä sellaisena perjantaina kun olen taatusti yksin kotona enkä menossa minnekään. Emme soittele mitenkään kovin usein keskenämme ja siksi tämä noin kerran kuussa tapahtuva perjantaitraditio naurattaa minua aina. Ensin soittaa äiti ja hetken kuluttua isä. Ihan aina näin päin.

Ostin tänään pullon punkkua ja ajattelin juoda itseni kauniiksi ja mukavaksi. Olen pitkästä aikaa yksin perjantai-iltana. Hassua miten nopeasti tottuu toisen lähellä oloon ja sitten kun toinen on poissa tuntuu jotenkin... orvolta. Mutta toisaalta olen aina viihtynyt myös yksikseni ja osaan nauttia tästäkin hetkestä.

Ostin tänään myös Jenni Vartiaisen levyn ja on pakko vähän hehkuttaa sitä. Ihan loistavaa fiilistelymusiikkia syksyiseen iltaan yhdessä punaviinin kanssa nautittuna. Lähes täydellistä. :)


Muuttoliike  4

Matkahammasharjani kyllästyi jatkuvaan reissaamiseen ja päätti vakiintua. Se muutti toissapäivänä pois kotoa yhteen erään toisen harjan kanssa. Tänään herätessäni huomasin, että kylpyhuoneessani oli kaksi hammasharjaa, oma ja vieras. Muttoliikettä on siis tapahtunut kumpaankin suuntaan.

Ja kiviäkin kiinnostaa. :)

Hyvää huomenta silti mussukat!


Se tavallinen maanantai  1

Aamulla olin ihan väsy ja herääminen oli yhtä tuskaa. Olisi tehnyt mieli jäädä sänkyyn ja kaivautua syvemmälle peiton alle. Köllötellä koko päivä vaan sängyssä ja vaikka lukea. Tai jos olisin saannut toisen houkuteltua myös jäämään sinne niin olisi vaikka voinut... vaikka vaan sitten köllötellä ilman sitä lukemista. En vaan olisi halunnut nousta sateeseen ja viimaan. Mä inhoan syksyä ja sadetta, ja sitä että koko ajan on kylmä.

Työkaveritkin oli tänään ihan yhtä aurinkoisia kuin minä, eli oltiin siis varsin hilpeä joukko. :( Mikä lie syysmasennus iskenyt kaikkiin yhtäaikaa. Ehkä huomenna jo nauretaan taas.

Jumpassa mulla oli niin äärimmäisen ruma paita päällä että kirosin koko jumpan ajan itseäni. Taisi mennä enemmän energiaa sen paidan ajatteluun kuin itse jumppaan. En taatusti enää ikinä laita sitä päälleni. Kaikki makkarat paistaa siinä kilometrien päähän! Miksi ihmettä mulla edes on sellainen paita, jossa näytän vielä läskimmältä kuin olen?!? Tai sit mä vaan oikeesti olen just_niin_läski! :(

Huomenna on erään syntymäpäivät. Haluaisin ostaa jonkun lahjan mutta en tiedä mitä. Vaikeaa ostaa kun ei vielä niin kovin kauaa olla tunnettu mutta siitä huolimatta toinen tuntuu jotenkin erityisen tärkeältä. Mutta enköhän mä jotain vielä keksi...

Ainiin! Tänään alkaa täydelliset naiset! Että ei tää nyt ihan surkea maanantai olekaan. ;)


Lorvailua  1

Heräsin tänään puoli kymmenen aikoihin. Rapsuttelin toista niskasta ja hiplasin käsivarresta. Kaivauduin kainaloon ja olin onnellinen siitä hetkestä. Mietin, miten elämä kuljettaa kummallisia reittejä pitkin. Miten olen pitkään ollut yksin ja yhtäkkiä tuntuu kuin siitä olisi jo ikuisuus vaikkei siitä olekaan kuin ihan vain pieni hetki vasta.

Olen sinkkuillut kaksi vuotta ja nyt... en tiedä missä olen nyt tai mitä elämällä on minulle edessä päin. Mutta siitä huolimatta oloni on levollinen. Elämä on tässä ja nyt. Kaikki on juuri niin kuin pitääkin. Odotan tulevaa innolla ja haluan katsoa seuraavan oven taakse. Mutta varovasti...

Ulkona näyttää kirkastuvan. Taidan lähteä kaupungille lorvailemaan. Pitäisi ehkä siivoilla vähän kotona mutta en jaksa. Ehtiihän sitä myöhemminkin. Ja sitä paitsi en ole varma haluanko siivota täällä juuri nyt. Hymyilyttää kun katson ympärilleni. Sohvalla on läjä vaatteita, tosin ne eivät ole minun. Kylpyhuoneessa on miesten juttuja, eivät siis todellakaan ole minun. Tiskipöydällä on kaikkia astioita kaksin kappelein, vain toiset ovat minun. Eteisen lattialla on kypärä, joka ei ole minun. Naulakossa roikkuu vaatteita, jotka eivät ole minun. Asuntoni on vallannut mies! Se taitaa olla minun... ;)


Ikävä  3

En oikeastaan koskaan ole ikävöinyt ketään enkä mitään. Lapsena saatoin jäädä yökylään minne tahansa enkä koskaan ikävöinyt kotiin. Samoin on ollut ihmissuhteissani. Olen asunut eri paikkakunnalla kuin toinen enkä silti ikävöinyt häntä vaikka näimme vain viikonloppuisin. Eikä kyse suinkaan ole siitä ettenkö välittäsi toisista ihmisistä tai ettenkä rakastaisi heitä. Minulla ei vaan ole ollut ikävä, ei ainakaan sellaisena tunteena mitä "ikävä" monille muille merkitsee.

Iän myötä olen kuitenkin joutunut taipumaan ja muutaman kerran myöntämään että minulla ehkä saattaakin olla vähän ikävä. En tiedä miksi sen myöntäminen on ollut niin vaikeaa. Ehkä omaa ylpeyttä on ollut vaikea niellä ja tunnustaa että minäkin voin olla riippuvainen jostain. Tai että minäkin tarvitsen ihmisen elämääni.

Ensimmäisen kerran muistan kuinka ikävöin exääni hänen ollessaan toisella puolella maailmaa. Suhde oli aika tuore mutta kaipasin ja ikävöin häntä paljon. Muistan kuinka onnellinen olin hänen palattuaan kotiin. Tänään ajatukseni ovat pyörineet eräässä ihmisessä. Hän ei edes ole kaukana mutta silti tällä hetkellä en voi olla hänen luonaan. En ole nähnyt häntä muutamaan päivään. Minulla on ikävä. Onneksi huominen on jo ihan nurkan takana. :)

Edellinen